Πρωταγωνιστές τα παιδιά και το κέφι στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ιλίου

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά και εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου  2019, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ιλίου. Χιλιάδες πολίτες, όλων των ηλικιών, συμμετείχαν στην αναβίωση αποκριάτικων εθίμων, μεταμορφώνοντας την κεντρική πλατεία της πόλης σε ένα τεράστιο θεατρικό χώρο.

Το απόγευμα του Σαββάτου το Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας γέμισε με χαρούμενες παιδικές φωνές, καθώς εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν στο αποκριάτικο πάρτι, παρέα με τον ποντικούλη, την ποντικίνα και τον σκυλάκο, κλόουν και μπαλονοκατασκευές. Λίγο αργότερα, στην κεντρική πλατεία αναβίωσαν αυθεντικά αποκριάτικα έθιμα της χώρας, με τη συμμετοχή των Πολιτιστικών και Εθνικοτοπικών Συλλόγων της πόλης.

Το πρωί της Κυριακής, ένα πολύχρωμο μελίσσι από χιλιάδες καρναβαλιστές όλων των ηλικιών, ξεφάντωσαν με την ψυχή τους στη μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση, που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, σκορπώντας έντονα συναισθήματα κεφιού και χαράς. Να σημειωθεί ότι για το σκοπό αυτό, η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Ιλίου διέθεσε περισσότερες από 1500 αποκριάτικες στολές. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το μεσημέρι, όπου ο αγαπημένος ερμηνευτής Κώστας Δόξας, ξεσήκωσε τη νεολαία.

Μεγάλη ήταν, επίσης, η συμμετοχή και στο «Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού», εκδήλωση που αποτελεί αποκριάτικο θεσμό στο Ίλιον.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Το πλούσιο πολιτιστικό μας πρόγραμμα «Καρναβάλι στο Ίλιον 2019» αποτέλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για να ζήσουμε στιγμές ξενοιασιάς, να θυμηθούμε παραδοσιακά έθιμα, να διασκεδάσουμε. Η κεντρική πλατεία «Γ. Γεννηματάς» αποτέλεσε τόπο γιορτής, όπου συνυπήρχαν το χιούμορ, το γλέντι, ο χορός, το τραγούδι, η ευχαρίστηση. Με τη βαθιά πεποίθηση ότι ο Πολιτισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους δημότες πολύπλευρη και ποιοτική δωρεάν διασκέδαση, που τους βοηθά να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα.»

Μοιραστείτε το:
Tagged