Προχωρά σε νέες «απευθείας» εξαγορές ελεύθερων χώρων ο Δήμος Περιστερίου;

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Ο δήμος Περιστερίου, έχει αποδυθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε ένα «αγώνα απευθείας εξαγοράς», ελεύθερων χώρων της Πόλης, είτε αυτοί είναι δεσμευμένοι, είτε όχι. Όχι βέβαια ότι αυτό είναι κακό, ίσα ίσα, σημασία όμως έχει πέραν των άλλων πως αυτοί αξιοποιούνται..

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία δύο χρόνια, η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη έχει προχωρήσει σε απευθείας αγορές των περίφημων οικοπέδων Φύτιζα, -το ένα γωνία Λαρνακος και Αγίου Βασιλείου, δίπλα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και το άλλο στον δυτικό τοίχο του δημοτικού νεκροταφείου-, και μόλις πρόσφατα του ελεύθερου οικοπέδου στην θέση Σπαστήρα επί της οδού Πελασγίας.

Φαίνεται, όμως ότι δεν σταματά σ’ αυτές τις αγορές, αλλά έχει στα «σκαριά» την αγορά νέων οικοπέδων, αυτή την φορά μέσα στο χαρακτηρισμένο ως χώρο κοινόχρηστου πρασίνου τετράγωνο που περικλείεται από τους οδούς Δωδεκανήσου, Αναπαύσεως, Λάρνακος και Αγίου Βασιλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρμόδια στελέχη της Διοίκησης Παχατουρίδη, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις, βρίσκονται σχεδόν στο όριο επίτευξης συμφωνίας-, με ιδιώτες και εταιρία του ελληνικού Δημοσίου για την εξαγορά του περίφημο χωμάτινου γηπέδου του Ηφαίστου, που βρίσκεται επί της οδού Αναπαύσεως, παρότι πρόκειται για δύσκολη υπόθεση.

Το συγκεκριμένο «γήπεδο», στο οποίο έχουν αθληθεί γενιές Περιστεριωτών, ανήκει ιδιοκτησιακά  σε τρείς, α) την Εταιρία των Αστικών Συγκοινωνιών, β) Ελληνοαμερικανό ομογενή και γ) οικογένεια Κορινθίων που διεκδικεί επίσης και σχεδόν το ήμισυ της έκτασης του εκθεσιακού κέντρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που πρέπει να αναφέρουμε ότι προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται από καμία πηγή της Διοίκησης του Δήμου, έχουν τελεσιδικίσει  οι συζητήσεις και έχει επέλθει συμφωνία για την απευθείας εξαγορά του τμήματος του παλιού χωμάτινου Γηπέδου του Ηφαίστου, έκτασης 380 περίπου τετρ. μέτρων, από τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του Ελληνοαμερικανό ομογενή, έναντι σεβαστού για την αξία του ποσού, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες να πεισθεί η ΣΤΑΣΥ, ιδιοκτήτρια της υπόλοιπης έκτασης του γηπέδου.

Αυτό, βέβαια που προκαλεί απορίες -και πάντα με την αίρεση ότι  θα επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες-, είναι η «εμμονή» της Διοίκησης του Δήμου να προχωρήσει στην εξαγορά των νέων χώρων με «απευθείας ανάθεση» και όχι με προσφυγή σε δικαστική απόφαση, όπως έγινε για την απόκτηση του «οικοπέδου» των σεισμόπληκτων κοντέινερ, -γωνία Αναπαύσεως και Λάρνακος-, που σημειωτέον άνηκε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμη μεγαλύτερη σημασία βέβαια έχει η αξιοποίηση των συγκεκριμένων χώρων που αποκτώνται με χρήματα των δημοτών, αφού η προϊστορία άλλα διδάσκει με ποιο ορατό το προαναφερθέν γωνιακό οικόπεδο που αφού «μπαζώθηκε» έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης μηχανημάτων τεχνικών έργων, λεωφορείων και ι.χ. οχημάτων επισκεπτών του δημοτικού νεκροταφείου.

Sporgilos.com

Μοιραστείτε το:
Tagged