Προφυλακιστέος ο 70χρονος πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Στον ανακριτή ο 70χρονος πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων κοριτσιών

Απολογήθηκε ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων κοριτσιών. Ο 70χρονος μουσικός είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος.

—————–

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε χθες Τετάρτη 18.5.2022 ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις κατηγορούμενος ότι παρενόχλησε σεξουαλικά πέντε ανήλικα κορίτσια.

Ο 70χρονος μουσικός είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν σε πέντε κορίτσια που έχουν καταγγείλει ότι ο κατηγορούμενος τα παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2013.

Ο 70χρονος, σύμφωνα με την κατηγορία, διέπραξε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται στο σπίτι του αλλά και σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου έκανε διακοπές.

Ο μουσικός μπήκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, τον περασμένο Μάρτιο, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σε βάρος του πέντε γυναίκες στην οποία καταγράφουν τις μαρτυρίες τους για όσα, όπως λένε, βίωσαν ενώ ήταν ανήλικες. Η δράση του ντράμερ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, εξακολουθούσε έως και το 2018-2019 και ενώ ήδη ελεγχόταν από τη δικαιοσύνη για τον βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού. Ο κατηγορούμενος για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών και είναι ελεύθερος με όρους. Στις 17 Ιουνίου θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του Εφετείου.

—————-

Προφυλακιστέος ο ντράμερ για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια

Στη φυλακή οδηγείται τελικά ο πρώην ντράμερ του πασίγνωστου ροκ συγκροτήματος των Πυξ Λαξ, Γιώργος Γιαννόπουλος, μετά την απολογία του στη 14η τακτική ανακρίτρια.

Ο μουσικός κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών την περίοδο 2007-2015, ηλικίας τότε από 5 έως 13 ετών, και συγκεκριμένα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 έτη και ανήλικους που τα είχαν συμπληρώσει, και κατάχρηση ανηλίκων.

Οι πράξεις αυτές, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τελέστηκαν σε δύο κάμπινγκ του Νομού Ηλείας όπου παραθέριζε ο 62χρονος. Η απολογία του ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο ντράμερ έχει ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 12ετή κάθειρξη για συναφή υπόθεση, για αποπλάνηση ενός 6χρονου κοριτσιού, ωστόσο δεν έχει εκτίσει την ποινή του, καθώς η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

«Ευχόμαστε να συμβάλουμε στην προστασία της ανηλικότητας»

Ο δικηγόρος των θυμάτων, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, ς εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την απόφαση.

«Χωρίς την παραμικρή τάση ρεβανσισμού εκ μέρους των θυμάτων, εκφράζουμε την αμέριστη εμπιστοσύνη μας στη δικαστική κρίση και ευχόμαστε αυτό να γίνει μια αρχή για αλλαγή νοοτροπίας όσον αφορά στα ιδιαίτερης απαξίας αυτά αδικήματα και να συμβάλουμε στην προστασία της ανηλικότητας», ανέφερε ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση από την αρχή.

Πηγή: newsbeast.gr, iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged