Προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ και από Κολέγια

Οργανισμοί – Ιδρύματα
Μοιραστείτε το:

Δεκτά θα γίνονται τα πτυχία κολεγίων για τον διορισμό εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ στο Δημόσιο, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης» που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος του μήνα.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η διάταξη τα πτυχία που χορηγούνται από ΑΕΙ της αλλοδαπής θα γίνονται δεκτά από το ΑΣΕΠ για τον διορισμό των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία εφόσον έχουν αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπεται επίσης τριετής αποκλεισμός από τις διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Με το νομοσχέδιο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις», δημιουργείται η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) που αντικαθιστά την ΑΔΙΠ. Η νέα αρχή θα ασχολείται με τον στρατηγικό σχεδιασμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ιδρύσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων έως και την κατανομή της χρηματοδότησης τους.

Ο πρόεδρος της νέας αρχής θα ορίζεται από ον υπουργό Παιδείας και ο αντιπρόεδρος από τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου της. Συνίσταται επίσης Συμβούλιο Αξιολόγησης και πιστοποίησης των ΑΕΙ στο οποίο θα συμμετέχει και ένας φοιτητής, καθώς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της χώρας με μονοετή θητεία.

Η νέου τύπου ΑΔΙΠ θα αξιολογήσει και τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια, με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης να δημοσιοποιούνται ώστε να ενισχύεται η διαφάνεια.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged