Πραξικόπημα στο …ποδόσφαιρο…

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:

του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Πραξικόπημα στο ποδόσφαιρο, στην δικαιοσύνη και υπό ευρεία έννοια και στην Βουλή. Τί, δηλαδή, δεν θα πέσει το μήλο κάτω από την μηλιά; Κι αν δεν πέσει, ο ίσκιος της το φτάνει! Πιστό στις πατρογονικές παραδόσεις και υποθήκες το Μητσοτακέικο! Αποστασίες και πραξικοπήματα! Την σκυτάλη του πατρός, που ο άλλος υπηρέτης των ξένων κατακτητών της Γκραικυλίας, μίστερ Άντριου Παπάντριου, αποκάλεσε μέσα στο Κοινοβούλιο «Εφιάλτη», πήρε ο υιός Κυριάκος, χαϊδευτικά Κούλης. Ο φίλαθλος, δηλωμένος Ολυμπιακός, κύριος Κούλης κουρέλιασε κάθε πρόσχημα νομιμότητας για να καλύψει πράξεις Ρώσου ολιγάρχη ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ. Πριν ακόμα αποφανθεί η δικαιοσύνη αν είναι παράνομες, αν υπάρχει πολυιδιοκτησία ομάδων (ΠΑΟΚ- Ξάνθη) ή όχι και να επιβληθούν προβλεπόμενες ποινές υποβιβασμού κατηγορίας, αν κριθούν έκνομες. Περί προσχήματος πρόκειται διότι την Γκραικυλία από το 1821 κυβερνούν (να πούμε μόνο για την νεώτερη ιστορία) ξένα αφεντικά και την καταληστεύουν βιομήχανοι, εφοπλιστές, εργολάβοι, ραντιέρηδες, προαγωγοί και πάσης φύσεως εγχώριοι και «εξωχώριοι» ολιγάρχες.

Δεν κατάλαβα πώς ο Κούλης έκανε τόσο μεγάλη και προπαντός χαζή γκάφα, όταν με δημοσκοπήσεις κι άλλα τερτίπια καλλιεργείται δημοσία εντύπωση ότι είναι η πρώτη κυβέρνηση (λέμε και καμιά υπερβολή), που δεν έχει ακόμα εισπράξει φθορά, εξάμηνο μετά την ορκωμοσία. Αληθινό αυτογκόλ αφού είμαστε στο ποδόσφαιρο! Προφανώς στην σπουδή μη χάσει εκλογική πελατεία, τα έκανε θάλασσα. Έξυπνο και σωστό δεν ήταν να περιμένει να βγει η απόφαση της δικαιοσύνης; Αν οπαδοί ομάδων έκαναν επεισόδια ή άλλα παρατράγουδα, να προβεί σε προφανή πρωτοβουλία, που εξήγγειλε μετά από δυο μέρες πάλι στην Βουλή: Ελάτε εδώ ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, εφόσον το ποδόσφαιρο αυτοδιοικείται, κόψτε τον λαιμό σας να βρείτε λύση! Ελάτε εδώ ολιγάρχες, πρόεδροι και παραπρόεδροι ομάδων Α’ Εθνικής Κατηγορίας, εδώ και τώρα κάνετε συνδιαλλαγή με συγκεκριμένους κανόνες, αλλιώς τέρμα το πρωτάθλημα, τέρμα και οι όποιες συμμετοχές σας στα κύπελα της Ευρώπης. Τέρμα τα υπερκέρδη!

Πριν ασχοληθεί η δικαιοσύνη, με την πληροφορία από την γνωμοδοτική επιτροπή, που διέρρευσε ή διοχετεύθηκε σκόπιμα και πονηρά σε δημοσιογραφικά γραφεία, τάχα άνοιξαν ασκοί του Αιόλου κι αμέσως πραξικοπηματική νομοθετική παρέμβαση της πυρκαγιάς στον νόμο για το επίδομα τέκνων. Κάτι τυχαίους τραγικούς συμβολισμούς, που κάνεις πόρνη συγκυρία! Όχι παίζουμε! «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»! Μπορεί στον Καπιταλισμό η δικαιοσύνη να είναι θεραπαινίδα της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα τυφλή (και με απλωμένο χέρι-έλεγε φίλος μου αείμνηστος δικηγόρος) αλλά για… φαντάσου να γίνει η στραβή και να χάσουμε τα ψηφαλάκια μας και μάλιστα στις προσεχείς εκλογές, που αναγκαστικά θα γίνουν με το σύστημα απλής αναλογικής. Για τους πελάτες του αμάρτησε ο Κούλης. Να χάσουμε την αναπαυτική καρέκλα του θαλαμοφυλακίου Μαξίμου ακόμα δεν προλάβαμε καλά-καλά να καθίσουμε;

Όσο για τις παπαρολογίες και τις άλλες υποκριτικές μπούρδες: Να διχάσουμε την Ελλάδα (διάβαζε: Γκραικυλία) για το ποδόσφαιρο;-είναι του ίδιου ηλίθιου φυράματος αυτών, που τις σερβίρουν. Τόσα χρόνια, πανίβλακες πολιτικάντηδες, δεν κάνετε την αποικία Γκραικυλία ποδοσφαιρικό γήπεδο και τον όχλο της άκρως φανατισμένο οπαδό ξενόδουλων κομμάτων; Μισός αιώνας Πράσινοι κατά Βένετων, στημένα πολιτικά παιχνίδια κατ’ εντολήν των ξένων σας επιβητόρων, που μπροστά τους είναι πταίσματα οι πειραγμένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες και οι φάλτσες σφυρίχτρες! Στην μπάλα είναι το στοίχημα και άλλες βρωμιές, που αν επιθυμείς παίζεις, αν δεν γουστάρεις πας σπίτι σου. Η πολιτική, όμως, που μετατρέπεται στον αθλιότερο και χυδαίο ποδοσφαιρικό αγώνα κρίνεται, διακυβεύεται κάθε μέρα η ζωή μας. Εσείς, ρε χαχόλοι πολιτικάντηδες, δεν υποβαθμίσατε το πολιτικό σύστημα και όλη την κοινωνία σε βάρβαρο θέατρο, σε οθόνη γκιλοτίνα συνειδήσεων και προσωπικοτήτων, σε πτυελοδοχείο σπέρματος και αίματος έναντι χοντρής κονόμας; Ε, λοιπόν, ας… διχάσουμε την Γκραικυλία, τέτοια, που την καταντήσατε, με δική μας συνενοχή, μπας και βγει κάτι καλό ή τουλάχιστον λιγότερο επώδυνο από τον συμπαντικό νόμο της δημιουργικής καταστροφής!

Θυμήθηκα, «έφαγα φλασιά»-λένε τα πιθηκάκια- το αντιΟλυμπιακό ραδιόφωνο ΕΡΑ-ΣΠΟΡ. Χρόνια ήταν βαθύ πράσινο και όχι ελληνόφωνος σταθμός (μόνο ξένη μουσική ή εγχώρια σκυλοπόπ) αλλά ηυτομόλησε στο πούρο ασπρόμαυρο με δικέφαλο αετό, πάντα κόντρα στον Ο.Σ.Φ.Π. και με απέχθεια για τον μελωδικό μας πολιτισμό! Με πόση θεία αφέλεια 3-4 ρεπόρτερ (κατ’ ευφημισμόν, γιατί όπως γίνεται σε όλα τα αθλητικά ραδιόφωνα είναι προέκταση των ομάδων, που καλύπτουν, παπαγαλίζουν τις θέσεις των Π.Α.Ε.), αναρωτιούνται μόλις έσκασε το θέμα: Μα υπάρχει κανένας, που θέλει τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ; Ναι, ρε βαποράκια, η μισή Γκραικυλία! Αν φταίει, αν αποδειχτεί ότι παρανόμησε ο ΠΑΟΚ να πέσει στην Β’ Εθνική Κατηγορία, όπως και όποια ομάδα συλληφθεί «με την γίδα στην πλάτη»! Καπιταλισμό δεν έχουμε, μάλιστα ξενόδουλο; Εμείς παρόλο, που είμαστε «Υμέτεροι, της Επανάστασης», που έγραφε ο μέγας Τζακ Λόντον, θέλουμε τουλάχιστον να εφαρμόζονται με θρησκευτική ευλάβεια οι (καπιταλιστικοί) νόμοι του πολιτικού, κοινωνικού και εν γένει παιχνιδιού! Όχι, αναλόγως συμφερόντων και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων να επικαλούνται οι δοσίλογοι, που είναι τοποτηρητές ξένων αφεντικών, αλλά και να βολεύεται ο ηλίθιος, διεφθαρμένος και δια της οθόνης ψεκασμένος όχλος, πότε τον καπιταλισμό, πότε τον σοσιαλισμό και άλλοτε την φεουδαρχία!

Άλλα καλόπαιδα, 2-3 «πράσινοι» της περιώνυμης ΕΡΑ-ΣΠΟΡ, και άλλων καναλιών βγαίνουν να δώσουν ειδήσεις της «αρμοδιότητας» τους, κυρίως τα «θεσμικά» και μόλις από το στούντιο ακουστεί παραμικρή αντίρρηση για τα τεκταινόμενα, αποστομώνουν τους… βέβηλους: Τα πράγματα είναι σήμερα 5 φορές πιο καλά απ’ όσα συνέβαιναν εδώ και 10 χρόνια! Πού να καταλάβουν, τα δυστυχισμένα, το παίγνιο, που παίζεται πιο σκληρό και διεφθαρμένο: Με πρόσχημα της εξυγίανσης η θρυλούμενη «παράγκα» έχει γίνει… πολυκατοικία με δομικούς όρους Μαφίας, από την οποία όλοι, ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως, επωφελούνται πολύ χοντρά, πλην των υγιών φιλάθλων αλλά ακόμα και φανατισμένων οπαδών (οι τελευταίοι δεν είναι σε θέση για κοινωνικούς λόγους να το καταλάβουν)! Κάνουν, μάλλον, πώς δεν βλέπουν ότι διεξάγεται για την ώρα, μακράν το πιο στημένο και βρώμικο πρωτάθλημα των τελευταίο πενήντα ετών! Πάντως ο μεγαλοπαράγοντας της Α.Ε. Λάρισας, που ενίοτε διαθέτει κοφτερό χιούμορ, σάρκασε εύστοχα: Αρχίζω και νοσταλγώ την Παράγκα! Κι άλλοι, πολλοί, το έχουμε πάθει!

Επιμένω με την ΕΡΑ-ΣΠΟΡ, σημειώνοντας με έμφαση μάλιστα ότι υπάρχουν 5-6 φωτεινές εξαιρέσεις, που χαίρεσαι να τους ακούς, όχι γιατί δούλεψα στην Ε.Ρ.Τ. πάνω από 20 χρόνια και πρόσφερα, παράλληλα με το στρατιωτικό και πολιτικό ρεπορτάζ και σπουδαίο έργο πολιτιστικό (μάρτυράς μου το πολύχρονο «Μουσικό Σεργιάνι»), ούτε γιατί ανέκαθεν είμαι υπέρ του: Να κλείσουν αμέσως όλα ανεξαιρέτως τα αθλητικά ραδιόφωνα! Θέλω να δείξω το αυτονόητο, που κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν και η πλειοψηφία των παραγόντων κάνει πως δεν το κατανοεί υποκρίνεται ότι το αγνοεί! Ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι αθλητικό ζήτημα, ούτε η περίπτωση ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων, ούτε το πραξικόπημα Κούλη, ούτε το χειρότερο πρωτάθλημα, ούτε οι ποικίλοι φανατισμοί οπαδών κι αργυρώνητων αθλητικών παραγόντων, ούτε η μαγκιά προέδρων και παραπροέδρων! Το ξενόδουλο σύστημα της Γκραικυλίας είναι σάπιο, πέρα για πέρα διεφθαρμένο, έχει καταρρεύσει σε όλους τους τομείς, από την οικογένεια, τις κοινωνικές σχέσεις, προσωπικές αναζητήσεις κι επιλογές, τα ιδανικά και φιλοδοξίες, το ποδόσφαιρο και τ’ άλλα μαζικά «αθλήματα» της κονόμας, μέχρι την οικονομία, την πολιτική, την όποια στρεβλή (ραγιάδικη) εθνική συνείδηση!

news427dΌλα, ένας τεράστιος, απύθμενος βόθρος! Τώρα, αν υπάρχουν κάποιες ακραίες και μάλιστα πληθωρικές, εκδηλώσεις, όπως καλή ώρα οι ρώσικες πολυιδιοκτησίες, που μένει ν’ αποδειχθούν και να κολασθούν, το πραξικόπημα της τροπολογίας Κούλη, τα VAR, που τάχα κολλάνε την κρίσιμη στιγμή, τα κοράκια της διαιτησίας, που πάντα αναλαμβάνουν βρώμικες δουλειές ( οι ίδιοι τρεις την τελευταία τετραετία, όποια λερωμένη πέτρα σηκώσεις, από κάτω είναι!)-αυτά κι άλλα πολλά είναι απότοκα του ξενόδουλου πολιτικού συστήματος. Μετά δεκαετή φρικτά πειράματα Μνημονίων, και καλό να ήταν, θα βαρούσε μπιέλα, όχι αυτό, το από κούνιας κράτος «οπερέτα» σαχλή και φτηνά ξεπουλημένη! Αν λόγω συγκυριών και πολιτικής σκοπιμότητας, κάλπικης δημοτικότητας και στημένης προβολής στα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.) και Μέσα Μαζικής Μαλακίας (Social Media) κάποιες ακαθαρσίες βρωμάνε πιο πολύ από άλλες, δεν είναι ο… αέρας, που φυσά και φέρνει την μπόχα! Είναι γιατί όλοι μας είμαστε βουτηγμένοι ως το λαιμό στον βόθρο, που δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο ή ο «αθλητισμός», αλλά σύμπασα η αποικία Γκραικυλία! Κι ο κανόνας επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά: «Όσο ανακατεύεις τα σκατά, τόσο αυτά βρωμάνε»!

30 Ιανουαρίου 2020

Πηγή: mousapolytropos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged