Πολάκης: «Καλή αρχή» – Άρση της ασυλίας του αποφάσησε η Βουλή

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

«Ναι» στην άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Βουλή, για την υποκλαπείσα συνομιλία με τον Γιάννη Στουρνάρα και τη μήνυση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά την διαβίβαση δύο δικογραφιών για την υποκλαπείσα συνομιλία με τον Γιάννη Στουρνάρα και τη μήνυση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Πιο αναλυτικά, για την πρώτη υπόθεση που αφορούσε την υποκλαπείσα συνομιλία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, συνολικά ψήφισαν 176 βουλευτές, από τους οποίους 163 υπέρ και 13 κατά.

Για τη δεύτερη υπόθεση που αφορούσε τη μήνυση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, υπέρ ψήφισαν 162 βουλευτές, 13 κατά και ένας παρών.

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Νωρίτερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Παύλου Πολάκη, τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος αφού υποστήριξε τη θέση του κόμματός του περί αναγκαιότητας υπαγωγής των υποθέσεων κατά του πρώην υπουργού κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος και τη ποινική ευθύνη υπουργών, ανακοίνωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση αποχωρεί από τη διαδικασία.

«Είμαστε αναγκασμένοι να αποχωρήσουμε και να μην ανεχτούμε κατά κανένα τρόπο τη κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος για την οποία και εσείς κύριε πρόεδρε έχετε ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά αφήνοντας αιχμή στον πρόεδρο της Βουλής.

Από την πλευρά του Μέρα25 το λόγο πήρε ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης που απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ είπε: «Συνάδελφοι δεν ξεκινήσαμε καλά. Άκουσα με προσοχή και ευχαρίστηση τον πρωθυπουργό να μιλά για πολιτικό πολιτισμό. Σε δυο μέρες κάνατε ασέλγειες σε αυτό. Χθες μας φέρατε τελευταία στιγμή τροπολογία υπέρ του κ. Λάτση και σήμερα μέσα από κοκορομαχίες δεν μπαίνουμε στην ουσία των καταγγελιών».

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε πως από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρώην υπουργός ζήτησε η υπόθεσή του να πάει με βάση το άρθρο 86 έτσι πρέπει να γίνει. Τέλος, πρότεινε τη σύσταση σώματος δίωξης πολιτικού και μεγαλοεπιχειρηματικού εγκλήματος που θα ασχολείται με αντίστοιχες- των καταγγελθεισών από Πολάκη- υποθέσεων.

Πολάκης: Πολιτική δίωξη η προσπάθεια για άρση της ασυλίας μου

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη.

«Δεν υπάρχει ούτε μωρό παιδί σε αυτή τη χώρα το οποίο να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η σημερινή συζήτηση περί άρσης της βουλευτής μου ασυλίας για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του υποψηφίου της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές κ. Σταμάτη Πουλή και της παραβίασης απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διοικητή της ΤτΕ και πρώην υπουργό Οικονομικών επί συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Στουρνάρα, συνιστά μία ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου», είπε αρχικά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρόσθεσε πως είναι μία δίωξη «δια της οποίας η κυβερνητική πλειοψηφία σε συνεργασία με κάποιους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ επιδιώκει πολλαπλά οφέλη».

Επέμεινε επίσης πως «αυτή η συζήτηση συνιστά και μία αήθη προσπάθεια πολιτικής αντεκδίκησης προς το πρόσωπό μου υπό την έννοια και της ηθικής σπίλωσης και της οικονομικής επιβάρυνσης και της ψυχικής ταλαιπωρίας επειδή ακριβώς και το ξέρω, κι εγώ ταλαιπώρησα πολλαπλώς το σύστημα κατά την υπουργική μου θητεία».

«Αποτελεί επίσης μία προσπάθεια να με εξαναγκάσουν σε σιωπή ή να ακυρώσουν εκ των προτέρων την κριτική που θα ασκώ από τα έδρανα της αντιπολίτευσης σε μία κυβέρνηση που υποσχόμενη επιτελικό κράτος όπως αποδείχθηκε στην πρόσφατη συζήτηση στις επιτροπές συστήνει ένα κράτος Μαρίας Αντουανέτας με 440 μετακλητούς, ένα κράτος πρωθυπουργοκεντρικό», συνέχισε ο κ. Πολάκης.

Αναφερόμενος στην επιλεγείσα διαδικασία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «η επιλεγείσα διαδικασία για την άρση της ασυλίας μου μέσω του άρθρου 62 του Συντάγματος και όχι του άρθρου 86 αποδεικνύει κατ’ αρχάς την πολιτική σκοπιμότητα και τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που μετέρχεται η κυβερνητική πλειοψηφία για να επιτύχει τους σκοπούς της. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 83 παράγραφος 3 + 7  του κανονισμού της Βουλής η επιτροπή και κατόπιν η Ολομέλεια της Βουλής ερευνά αν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του βουλευτή ή η δίωξη, ή η μήνυση, ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα».

Έπειτα σημείωσε πως «εγώ ζητάω να πάω, επειδή είμαι πολιτικό πρόσωπο και υπουργός, με το άρθρο 86, με το νόμο περί ευθύνης υπουργών για να στηθεί μία ανοιχτή διαδικασία».

Σε σχέση με τους κ. Πουλή και κ. Στουρνάρα ο κ. Πολάκης σημείωσε «προφανώς η κυβέρνηση τους θεωρεί απλούς πολίτες, όχι πολιτικά πρόσωπα, που χρήζουν προστασίας από τον δήθεν αδικοπραγήσαντα βουλευτή».

 «Πρώτο Θέμα»: «Κύριε Τσίπρα, ακόμα και γυναίκες και παιδιά νεκρών;» – απάντηση στις αθλιότητες Πολάκη

Χυδαία επίθεση στο «Πρώτο Θέμα» και στον αποθανόντα εκδότη του Θέμο Αναστασιάδη έκανε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια που αποφάσισε την άρση της ασυλίας του.

Εξαπολύοντας ύβρεις και συκοφαντίες κατά πάντων, όπως συνηθίζει, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε χυδαία και στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», επικαλούμενος ανύπαρκτα στοιχεία περί διαθήκης του αποθανόντος εκδότη. Ο κ. Πολάκης στράφηκε κατά της εφημερίδας αναφερόμενος στην επίμαχη συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα. «Του είπα “κανονικά θα έπρεπε να σε ηχογραφώ κι εγώ. Καλά κάνεις και ελέγχεις τα δάνειά μου αλλά θα έπρεπε να ελέγξεις και τα δάνεια του Πρώτου Θέματος και του Κήρυκα Χανίων, για τα οποία δεν έχεις κάνει ερώτημα ποτέ». Αναφερόμενος δε στον Θέμο Αναστασιάδη, ο κ. Πολάκης είπε ότι το δικαστήριο τον έκρινε άπορο και «τώρα που βγήκε η διαθήκη “να και τα ακίνητα στην Ελβετία, να και τα ακίνητα στη Ζυρίχη” και 200 ευρώ τον μήνα δεν μπορούσε να δώσει».

Στις ανυπόστατες αυτές αναφορές απάντησε η εφημερίδα, παραθέτοντας δηλώσεις της συζύγου και της αδελφής του Θέμου Αναστασιάδη:

Κύριε Τσίπρα, ακόμα και γυναίκες και παιδιά νεκρών;

Τις τελευταίες ημέρες ένα άγνωστο σε εμάς έντυπο με το όνομα «Spirto» δημοσίευσε «πληροφορίες» περί της διαθήκης του Θέμου Αναστασιάδη στην οποία υποτίθεται ότι αφήνει στην οικογένειά του σπίτι στην Αθήνα, την Ελβετία, καταπιστεύματα κλπ.

Δεν θελήσαμε να απαντήσουμε στις απολύτως ανακριβείς αυτές πληροφορίες διότι έτσι θα αναπαραγάγουμε τα ανάξια αναφοράς ψεύδη. Αλλά κυρίως γιατί δεν θελήσαμε να ταράξουμε την θλίψη της οικογένειας και των παιδιών του για την πρόσφατη απώλεια του πατέρα τους.

Όμως το ψευδές, ανυπόστατο δημοσίευμα -μιας επαναλαμβάνουμε άγνωστης εφημερίδας- το υιοθέτησε και το έκανε σημαία στη Βουλή ο γνωστός Πολάκης. Και μάλιστα επικαλέστηκε τον πρώην πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι «δεν έλεγε ο Τσίπρας ψέματα όταν αναφερόταν στο σπίτι του Θέμου στην Ελβετία».

Απαντούμε λοιπόν ότι και ο Πολάκης και το αφεντικό του, ο Τσίπρας λένε ψέματα (σιγά το νέο!) για ακόμη μια φορά. Αλλά αυτή την φορά ψεύδονται, συκοφαντούν και ελεεινολογούν τον εδώ και επτά μήνες νεκρό Θέμο.

Τόση αθλιότητα ο Τσίπρας και ο Πολάκης. Τον συκοφαντούν και τον λασπώνουν ακόμα και στον τάφο.

Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω από τις δηλώσεις της συζύγου του και της αδελφής του ο Θέμος δεν τους άφησε ούτε σπίτια, ούτε καταπιστεύματα, μετρητά ή ό,τι άλλο πλην ενός μειοψηφικού πακέτου μετοχών στο «Πρώτο Θέμα». Λεπτομέρειες για το τελευταίο είναι γνωστές και δημοσιευμένες κατά το νόμο περί ΑΕ και περί Τύπου.

Η δήλωση της συζύγου του Θέμου Αναστασιάδη Βασιλικής Παναγιωτοπούλου και της αδελφής του Νταιάνας Αναστασιάδου.

Δήλωση κυρίας Βασιλικής Παναγιωτοπούλου

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας. Δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για σπίτια που αφήνει ο Θέμος Αναστασιάδης στην οικογένειά του στην Αθήνα και την Ελβετία καθώς και για την ύπαρξη μετρητών και καταπιστευμάτων είναι όλα αναληθή και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Δήλωση κυρίας Νταιάνας Αναστασιάδου

Περιθωριακά έντυπα μερικών εκατοντάδων φύλλων «στην προκειμένη ένα ονόματι «SPIRTO» -καμία σχέση με την καλλιτεχνική ιστοσελίδα-, που δεν έχω ξανακούσει) γράφουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι χωρίς την παραμικρή συνέπεια, επειδή πολύ απλά κανένας δεν τους παίρνει στα σοβαρά, για να τους ασκήσει αγωγή η μήνυση. Στη συνέχεια μεγάλα sites αναπαράγουν τα fake news, χωρίς καμία διασταύρωση!!! Και στο καπάκι πάσης φύσεως σκατόψυχοι -τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις των οποίων επικροτούνται από «σεσημασμένους» πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους- βρίσκουν για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να ξεράσουν τον οχετό τους… Όσο, όμως, περισσότερο δηλητήριο χύνουν, τόσο πια αβίαστα βγαίνει και το συμπέρασμα: Ακόμα και εκεί που είναι τους πονάει, διότι στη ζωή δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν…

Πηγή: newpost.gr, iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged