Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα… σε Δήμαρχο (!!!) για συμψηφισμό χρεών οφειλετών του δήμου του

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

Ποινική Δίωξη Δημάρχου και αυτοδιοικητικών με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για «συμψηφισμό» χρεών δήμου – οφειλών εταιριών

Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση με τα «αδρανή υλικά» (χαλίκια) σε Δήμο της Δυτικής Αχαΐας η προμήθεια των οποίων συμψηφίστηκε με τα χρέη των λατομικών εταιριών που λειτουργούν στα όρια  του συγκεκριμένου Δήμου.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελία της Πάτρας έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος  στο Δήμαρχο και σε όλο το δημοτικό συμβούλιο δήμου της Δυτικής Αχαΐας,-συνολικά 16 άτομα-, στον οποίο υπάγεται και όλη η περιοχή της Αράξου, γιατί τον Αύγουστο το 2012 υπέγραψαν την κατά πλειοψηφία απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου, να συμψηφιστεί μέρος των οφειλών των λατομικών εταιριών στον δήμο δυτικής Αχαΐας από τις λατομικές εταιρίες του Αράξου, με προμήθεια αδρανών υλικών (χαλικιών) που χρησιμοποιήθηκαν για να «στρωθούν» δρόμοι.

Μέσα στην περίοδο των εορτών, πέρασε το κατώφλι του ανακριτή, ένας ακόμη αιρετός και μάλιστα Δήμαρχος, για την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ  την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η ανακριτική διαδικασία με δύο ακόμη καταθέσεις δημοτικών συμβούλων.

Στον εξετασθεντα Δήμαρχο επεβλήθηκε από Εισαγγελέα και Ανακριτή ο περιοριστικός όρος της «απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα», με τον ίδιο περιοριστικό όρο δε έφυγαν και όλοι όσοι, έχουν προσέλθει στον ανακριτή μέχρι στιγμής (πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι), να καταθέσουν ως κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση

Όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκρισης, θα ακολουθήσει βούλευμα το οποίο θα παραπέμπει ή όχι την υπόθεση σε δίκη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση των ανακριτικών αρχών να θέσουν περιοριστικούς όρους σε Δήμαρχο για τον οποίον είναι βέβαιο πως… δεν υπάρχει κίνδυνος “διαφυγής” του από τη χώρα, και μάλιστα για μία τέτοια υπόθεση σχολιάστηκε αρνητικά από νομικούς κύκλους. Πάντως ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση με τα “χαλίκια” θεωρεί ότι το γεγονός σε καμία περίπτωση δεν είναι “σκάνδαλο” αφού κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους εκείνης της εποχής δεν είχε ιδίον όφελος. Απλά υπέγραψαν μία απόφαση προς όφελος της πόλης. Τονίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύσουν και για άλλους δύο πρώην Δημάρχους οι οποίοι επίσης φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση (είναι μεταξύ των 16).

Πηγή: dete.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged