Περιοδεία Χρήστου Σταϊκούρα σε Στυλίδα και Σπερχειάδα

Φθιώτιδα,
Μοιραστείτε το:

Επισκέψεις σε ΕΑΣ Στυλίδας, επιχειρήσεις ΒΙΠΕΛ και ΟΕΕ-ΠΤΚΣ

Ο σημερινός κύκλος επισκέψεων συνεχίστηκε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Στυλίδας, σε επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Λαμίας (ΒΙΠΕΛ) και στους συναδέλφους οικονομολόγους του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ-ΠΤΚΣ).

Στην ΕΑΣ Στυλίδας, τον μεγαλύτερο συνεταιρισμό επιτραπέζιας ελιάς στην Ελλάδα, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την αγροτική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα.

Μείζον θέμα αποτελεί η χρηματοδότηση.

Αλλά και προβλήματα που επηρεάζουν την παραγωγή, όπως ήταν η εμφάνιση του δάκου τη φετινή χρονιά, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στη σημασία και στη συμβολή του αγροτικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας.

Γι’ αυτό κομβικό ρόλο στο σχέδιό μας έχει η στήριξη συλλογικών σχημάτων και συνεργειών, η θεσμοθέτηση «ενεργητικών» χρηματοδοτικών εργαλείων και ο απεγκλωβισμός της αγροτικής παραγωγής από κοστοβόρες και χρονοβόρες χρηματοδοτικές πρακτικές με σκοπό τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας, που θα εδράζεται στη βελτίωση της παραγωγικότητας, της ποιότητας και της εξωστρέφειας.

Στις επιχειρήσεις, συζητήθηκε το πρόβλημα της υπέρμετρης φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας και η ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα.

Ανέπτυξα τις βασικές προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για συνολική μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών και αποκατάσταση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με στόχο πολλές νέες αξιοπρεπείς δουλειές.

Στο ΟΕΕ-ΠΤΚΣ, διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για συνεργασία, επεξεργασία πολιτικών και ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν την οικονομική δραστηριότητα, με έμφαση στην περιοχή μας.

Επίσκεψη στη Σπερχειάδα

Ο Τομεάρχης Οικονομικών και Υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε σήμερα τη Σπερχειάδα. Συνάντησε τον εμπορικό κόσμο της περιοχής και συζήτησε μαζί τους τα θέματα που τους απασχολούν.

Ειδικότερα, τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, μετά από πρόσφατη  ενημέρωσε που είχε από τον Εμπορικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο και τη Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας επικοινώνησε με τις Διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των Υποκαταστημάτων στη Σπερχειάδα.

  1. Μέχρι στιγμής, διασφαλίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.
  2. Για την εξέλιξη αυτή, ενημερώθηκε σχετικά ο Εμπορικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Σπερχειάδας.
  3. Η προσπάθεια συνεχίζεται, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι βέλτιστες συνθήκες για τους πολίτες της περιοχής.

Λαμία, 14.06.2019

Μοιραστείτε το:
Tagged