Παραδικαστικό Κέρκυρας – Νέα έρευνα βρήκε άλλες 20 πολύ σημαντικές 100 “ξεχασμένες” δικογραφίες εκτός των πρώτων 1.100

Δικαιοσύνη Πολιτισμοί
Μοιραστείτε το:

Ορίστηκε εφέτης – ανακριτής για το παραδικαστικό με τις 1.100 δικογραφίες της Κέρκυρας επί ημερών της εισαγγελέας Μαρίας Τατάκη. 24 δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα έχουν ήδη παραγραφεί.

Εφέτης ανακριτής ορίστηκε από την Ολομέλεια Εφετών Κέρκυρας για να διερευνήσει τις καταγγελίες για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με την εξαφάνιση τουλάχιστον 1000 δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών του νησιού, με ευθύνη της εισαγγελέας Μαρίας Τατάκη που έχει τεθεί ήδη σε αργία. Μετά από νέα έρευνα μάλιστα βρέθηκαν ακόμα 20 σε σπίτι εισαγγελέα, ενώ εκτιμάται ότι πολλές από αυτές έχουν πλέον παραγραφεί

Αυτό οδήγησε στην απόφαση να διεξαχθεί η έρευνα σε ανώτερο επίπεδο καθώς οι αρχές εκτιμούν αφενός πως πολλές από αυτές που αφορούν βαριά οικονομικά εγκλήματα που έχουν παραγραφεί και αφετέρου πως πίσω από όλα αυτά – πιθανόν- βρίσκεται εκτεταμένο κύκλωμα παραδικαστικής δράσης.

Η Ολομέλεια του Εφετείου Κέρκυρας όρισε εφέτη ανακριτή τον Γιώργο Αλμπούρα. Και ήδη οι εξελίξεις είναι ραγδαίες: Στο σπίτι της Εισαγγελέως (στην Κέρκυρα) που θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση , βρέθηκαν άλλες 20 ποινικές δικογραφίες και πολλά σκόρπια τμήματα δικογραφιών ή φύλλα δικογραφιών.

Προ μηνών σε σπίτι κοντινού προσώπου της εισαγγελέα είχαν βρεθεί πάνω από 1000 δικογραφίες. Πεταμένες ή καλύτερα καλά κρυμμένες από την διερεύνησή τους οδηγώντας προφανώς πολλά πρόσωπα σε αθώωση λόγω παραγραφής.

Ήδη εκτιμάται ότι 24 κακουργηματικές δικογραφίες έχουν παραγραφεί, ενώ στο κύκλωμα προφανώς εμπλέκονται πολλά πρόσωπα από τη Δικαιοσύνη.

Εφέτης

Όσα αποκαλύφθηκαν μέχρι τώρα συγκροτούν κατά την εκτίμηση των αρχών ένα τεράστιο σκάνδαλο παραδικαστικής λειτουργίας, με προφανή στόχο την παραγραφή δεκάδων σοβαρών αδικημάτων που περιγράφονται σε αυτές. Εν ολίγοις χάνονταν πάνω από 100 δικογραφίες επι 11 χρόνια , όπως περιγράφουν αρμόδιες πηγές, δημιουργώντας μια ενδεχόμενη «φάμπρικα» παραγραφών. Μεταξύ των κατηγορουμένων δηλαδή βρίσκονταν και ορισμένα τρανταχτά ονόματα σε σοβαρές υποθέσεις, κυρίως οικονομικού αντικειμένου.

Η υπόθεση από το καλοκαίρι φαινόταν βαλτωμένη καθώς ήδη η εισαγγελέας που εμφανίστηκε στο κάδρο τυχόν ευθυνών μετατέθηκε από την περιοχή και ελέγχθηκε πειθαρχικά. Όμως ξαφνικά μια πληροφορία που πήρε ο εισαγγελέας Λαμπρίδης, με μια ομάδα αστυνομικών, έφερε τα πάνω κάτω.

Η εισβολή ήταν αιφνιδιαστική και οι δικογραφίες βρέθηκαν στο σπίτι μιας γυναίκας , άσχετης επαγγελματικά με τα δικαστήρια, εκτός της πόλης της Κέρκυρας στο χωριό Γαρούνα. Ήταν στοιβαγμένες (πεταμένες) στο σπίτι και ήδη μεταφέρθηκαν και καταμετρώνται στην Εισαγγελία. Έτσι από 500 αρχικά εντοπίστηκε πως αυτές είναι πάνω από 1000.

Διώξεις

Η άσκηση διώξεων κατά παντός υπευθύνου, έφερε επί τάπητος προ ημερών τον ορισμό εφέτη – Ανακριτή (του κ. Γεώργιου Αλμπούρα) λόγω μείζονος σπουδαιότητας.

Μάλιστα είχε προηγηθεί και νέα έρευνα κατ’ οίκον, που διέταξε ο Εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Κουκούτσης, στο σπίτι της εισαγγελέως, όπου βρέθηκαν άλλες 20 ποινικές δικογραφίες και πολλά σκόρπια τμήματα δικογραφιών ή φύλλα δικογραφιών (μηνύσεις, καταθέσεις, απολογίες).

Πλέον ερευνάται αν υπάρχουν συνεργοί δικαστικοί υπάλληλοι και Δικηγόροι καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες, εξετάζεται και η πιστότητα των καταστάσεων που παραδίδονταν στον Επιθεωρητή του Αρείου Πάγου, στις οποίες αναφέρονταν ότι … είχαν γίνει δίκες!!!

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι αν η εξαφάνιση των δικογραφιών έγινε για να παραγραφούν τα εγκλήματα είτε ήταν πλημμελήματα είτε κακουργήματα που πρέπει να παραπεμφθούν προς εκδίκαση εντός της 15ετίας;

Πηγή: edolio5.blogspot.com

Μοιραστείτε το:
Tagged