Παπαδημούλης, Ο «φτωχούλης» της Αριστεράς: Ξεκίνησε το 2004 με 70.000 ευρώ και σήμερα δε ξέρει τι έχει… Με την αξία του…

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Ο Παπαδημούλης, τα φτωχά ακίνητά του  και η κερδοφόρα «φιλοξενία» προσφύγων σ’ αυτά

Τα ακίνητα Παπαδημούλη και η «φιλοξενία» των προσφύγων με το προνομιακό ενοίκιο – Τα αγόρασε σε πλειστηριασμούς ή όχι…;

Σε ΜΚΟ έχει νοικιάσει τρία από τα οκτώ ακίνητα που αγόρασε στην Αθήνα το 2018 ο Δημήτρης Παπαδημούλης, δηλώνοντας μάλιστα ειρωνικά «αυτοί δεν μας έλεγαν αν θέλετε πρόσφυγες να τους πάρετε στα σπίτια σας;»…

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης βρέθηκε με 8 επιπλέον ακίνητα το 2018. Τα αγόρασε στο 50% της αξίας και δέχθηκε κριτική δεδομένων των αριστερών πεποιθήσεών του και των αγώνων κατά του καπιταλισμού και του φιλελευθερισμού. Η απάντηση που έδωσε ήταν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να το πράξει και το έπραξε, αν και σιωπά για τις «φήμες» που σέρνονται στο ελληνικό διαδίκτυο, ότι ο ίδιος αν και αριστερός και μέγας «υπερασπιστής» όλων οσων η πρώτη κατοικία  απειλείτο να χαθεί λόγο πλειστηριασμού από τις τράπεζες, πραγματοποίησε αυτές τις πάμφθηνες αγορές του. στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κόκκινων δανειοληπτών, που η Κυβέρνηση Τσίπρα νομοθέτησε… 

Πρόεδρε μόλις βρήκα μία πολύ καλή ΜΚΟ, μάλλον δική μας πρέπει να είναι και νοικίασα τα νέα διαμερίσματά μου για να «φιλοξενηθούν» οικονομικοί μετανάστες. Μην γυρίζουν οι κακομοίριδες στις πλατείες και θυμώσει η «Τασία» μας…

O αστέρας του ΣΥΡΙΖΑ και του Ευρωκοινοβουλίου, διέθεσε εν μέσω υγειονομικής κρίσης  το ποσό των 239.500ευρώ για να αγοράσει το 2018 6 διαμερίσματα στην Αθήνα, -έχουν εμβαδό 70,80 τμ, 70τμ, 96τμ, 67τμ, 67τμ και 92τμ αντίστοιχα-, και άλλα 121.500 ευρώ για να αγοράσει  συνολικού εμβαδού 143,12τμ και 196,80τμ, αντίστοιχα. Με απλά λόγια  έδωσε 361.000 ευρώ για να αγοράσει 802,72 τμ, πληρώνοντας 449,72 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Και αφού φούντωσαν οι φήμες ότι αυτός ο μέγας αγωνιστής (στα λόγια) κατά των πλειστηριασμών πρώτης και όχι μόνο κατοικίας, έκανε όλες αυτές τις αγορές εκμεταλλευόμενος τους πλειστηριασμούς φτωχοδιαβόλων, βγήκε σαν άλλος Τραμπ, και δήλωσε ότι επρόκειτο για παλιά και πολύ χαμηλής αξίας διαμερίσματα. Δήλωσε ο άνθρωπος και καθάρισε…

Και να φανταστεί ακνείς ότι σύμφωνα με την δήλωση του στο «Πόθεν Έσχες» που κατέθεσε οι λογαριασμοί του αυξήθηκαν, αν και τα συνολικά εισοδήματά τόσο του ίδιου, όσο και της συζύγου του δεν ξεπέρασαν το ποσό που ξόδεψε (257.245,21 ευρώ + 30.804,13 ευρώ,της συζύγου του).

Γιαυτό εάν κε αναγνώστα μας, ζοριστείς με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείς να το κάνεις, είτε όπως ο Τραμπ, είτε όπως ο Δημλήτρης Παπαδημούλης

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης βρέθηκε με 8 επιπλέον ακίνητα το 2018. Τα αγόρασε στο 50% της αξίας και δέχθηκε κριτική δεδομένων των αριστερών πεποιθήσεών του και των αγώνων κατά του καπιταλισμού και του φιλελευθερισμού. Η απάντηση που έδωσε ήταν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να το πράξει και το έπραξε.

Τώρα όμως ο ίδιος αποκαλύπτει, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, πως τρια εκ των ακινήτων, τα οποία έχει μεταβιβάσει ήδη στα παιδιά του, ενοικιάζονται σε ΜΚΟ, η οποία φιλοξενεί πρόσφυγες προς 5,5 ευρώ το τετραγωνικό. Το είπε ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο. Στο «Κόκκινο» και όχι στις συνεντεύξεις που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης, αποφεύγοντας τις περαιτέρω διευκρινήσεις.

Έσπευσε δε να προεξοφλήσει την νέα κριτική σημειώνοντας ότι:

  • Δέχεται πόλεμο και η Ν.Δ. επιχειρεί την ηθική και πολιτική του εξόντωση
  • Θα συνεχίσει να πολεμά τη Δεξιά, την αδικία και τη διαφθορά
  • Δεν θα υποχωρήσει και «ας λυσσομανούν όσο θέλουν Ν.Δ. και “παπαγαλάκια”.

Και όλα αυτά χωρίς να αναφέρει ποια είναι η συγκεκριμένη ΜΚΟ ούτε αν αυτή ελέγχεται στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται. Mόνο ότι υπάρχει σε βάρος του σχέδιο εξόντωσης.

Αν και η ενοικίαση των σπιτιών σε ΜΚΟ και η αμοιβή από αυτή ως ενοίκιο δεν αποτελεί «φιλοξενία» από την πλευρά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος επιχείρησε να ειρωνευτεί προκαλώντας αντιδράσεις. Χαρακτηριστική η αναφορά του σχετικά με αυτούς που έλεγαν να πάρουν τους πρόσφυγες στα σπίτια τους όσοι τους θέλουν.

Το ίδιο άλλωστε είχε πράξει και όταν είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες του με γεμάτα τα καρότσια του σούπερ μάρκετ, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, όταν οι αρμόδιες αρχές καλούσαν τους πολίτες να αποφεύγουν τις μαζικές αγορές τροφίμων και άλλων αγαθών τονίζοντας πως υπάρχει επάρκεια.

Και τότε είχε σπεύσει να κάνει αναφορές για σε βάρος του σχέδιο εξόντωσης, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις τόσο για τη στάση του όσο και για την αντίδρασή του.

Όχι. Αυτά είναι μόνο τα δύο από τα τέσσερα καρότσια που ψώνισα στο σούπερ μάρκετ. Μην ξεμείνουμε στο σπίτι, όλα κι όλα… όσο για το «λαό», έεεε…. αυτός αντέχει στις στερήσεις… Εξάλλου εμείς έχουμε και χρήμα… το φέραμε μαζί με την γυναίκα μου από τις Βρυξέλλες… και μιλάμε αριστερό συριζαίικο χρήμα…

Δ. Παπαδημούλης: Αγόρασε 8 ακίνητα το 2018

Οκτώ νέα ακίνητα αγόρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μέσα στο 2018, όπως προκύπτει από το πόθεν έσχες που κατέθεσε στη Βουλή. Ειδικότερα,  αγόρασε αρχικά  6 διαμερίσματα συνολικής αξίας 239.500ευρώ, τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα και έχουν εμβαδό 70,80 τμ, 70τμ, 96τμ, 67τμ, 67τμ και 92τμ αντίστοιχα.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδημούλης στη συνέχεια προχώρησε στη αγορά άλλων δύο διαμερισμάτων συνολικής αξίας 121.500 ευρώ, τα οποία μεταβίβασε ως γονική παροχή στα τέκνα του. Να σημειωθεί ότι το εμβαδόν τους είναι 143,12τμ και 196,80τμ.

Την ίδια ώρα, οι καταθέσεις μαζί με τη σύζυγο του που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Επί παραδείγματι διατηρεί λογαριασμούς στο ΤΠΔ με 509.487 ευρώ και έναν ακόμα προθεσμιακό με επιπλέον 354.251 ευρώ!

Σε ότι αφορά τα ακίνητα καταγράφει 32, μεταξύ των οποίων διαμερίσματα στο νέο Ψυχικό, στο δήμο Αθηναίων, μονοκατοικία στο Λασίθι κ.α.

Να σημειωθεί, τέλος, αναφορικά με τα εισοδήματά του για το οικονομικό έτος 2019 ανήλθαν σε 257.245,21 ευρώ και της συζύγου του σε 30.804,13 ευρώ.

Το «ξεψείρισμα» του πόθεν έσχες του Δημήτρη Παπαδημούλη – Μπήκε στη Βουλή με 1 στρέμμα και έγινε… «βασιλιάς»

Με μισό χωράφι 1 στρέμματος στον Μαραθώνα μπήκε στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαδημούλης και τώρα  έφτασε να αγοράζει 8 διαμερίσματα στην Αθήνα σε έναν χρόνο.

Πριν εκλεγεί για πρώτη φορά ευρωβουλευτής διέθετε μετοχές και αμοιβαία αξίας 70.000 ευρώ και το επενδυτικό χαρτοφυλάκιό του στην πολιτική διαδρομή του έφτασε το 1 εκατ ευρώ.

Οι καταθέσεις του των 200.000 ευρώ του 2004, ύστερα από τις θητείες του στις Βρυξέλλες και στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων ξεπέρασαν το 1 εκατ ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, το εντυπωσιακό πόθεν έσχες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, τον κατατάσσει αυτοδίκαια στους εκατομμυριούχους της Εθνικής Αντιπροσωπείας μας, της τελευταίας 15ετίας με ένα στοιχείο να τον κάνει να ξεχωρίζει: Εν μέσω σκληρών μνημονίων, από το κυνήγι των blue chips πέρασε στο αναδυόμενο Ελ Ντοράντο, αυτό του real estate.

Το ταξίδι στην κεντρική πολιτική σκηνή για τον κ. Παπαδημούλη ξεκινά στις ευρωεκλογές τις 13ης Ιουνίου 2004 όταν ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ με ποσοστό 4,16% κερδίζει μία έδρα στο ευρωκοινοβούλιο.

Αναλαμβάνει για πρώτη φορά βουλευτικά καθήκοντα εκπροσωπώντας το κόμμα της ελληνικής Αριστεράς στις Βρυξέλλες και υποβάλλει την αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης (χρήση 2004). Δηλώνει εισόδημα 27.900,59 ευρώ προερχόμενο από την βουλευτική αποζημίωσή του και 31.344,84 ευρώ από λοιπά εισοδήματα.

Αντίστοιχα, τα ετήσια προσωπικά έσοδα της συζύγου του ανέρχονται σε 17.869,81 ευρώ. Στο τέλος της χρονιάς εκείνης ο κ. Παπαδημούλης διαθέτει σε 9 κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τη σύζυγο του καταθέσεις, ύψους 205.835,02 ευρώ ενώ είναι συνδικαιούχος σε κοινό λογαριασμό με τη μητέρα του και την αδερφή του με υπόλοιπο 2.106,92 δολάρια.

Το μετέπειτα ζηλευτό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του αποτελείται κατά την είσοδό του στο ευρωκοινοβούλιο από 12 τίτλους μετοχών και μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων με συνολική αξία κτήσης 71.484,60 ευρώ. Η μοναδική καταγραφή στον πίνακα των ακινήτων του πόθεν έσχες για τον ευρωβουλευτή της Αριστεράς εκείνη την περίοδο είναι το 50% αγροτεμαχίου, εμβαδού 1.040τμ, στον Μαραθώνα Αττικής.

Το ακίνητο είχε αποκτηθεί το 1989 από κοινού με τη σύζυγό του έναντι του συνολικού ποσού των 11.738,80 ευρώ. Από την πλευρά της, εκτός του δικαιώματός της σε αυτό το αγροτεμάχιο, η σύζυγος του κ. Παπαδημούλη είναι ιδιοκτήτρια 3 διαμερισμάτων, εκ των οποίων, τα 2 στο Νέο Ψυχικό (93,50τμ, 49,20τμ) και το τρίτο στην Κυψέλη(44,20τμ), τα οποία αποκτήθηκαν με γονική παροχή. Οσον αφορά στο οικόπεδιο 506 τμ στην Αρτέμιδα Αττικής και στην οικία 61τμ στον Μακρύ Γιαλό Λασιθίου, που δηλώνονταν, είχαν αγοραστεί από την ίδια σε προγενέστερο χρόνο αντί συνολικού ποσού 9.977,98 ευρώ.

Η «εκτόξευση» μέσω Βρυξελλών

Tο 2005 κατά το δεύτερο χρόνο της θητείας του στις Βρυξέλλες τα εισοδήματα του κ. Παπαδημούλη κυριολεκτικά εκτοξεύονται. Στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης δηλώνει έσοδα από το ευρωκοινοβούλιο της τάξης των 211.335,10 ευρώ, εκ των οποίων το φορολογητέο ποσό είναι μόλις 24.172,83 ευρώ. Τα ετήσια έσοδα της συζύγου του την ίδια χρονιά είναι 23.113,25 ευρώ.

Αν και η εικόνα της ακίνητης περιουσίας του στελέχους της Αριστεράς παραμένει αμετάβλητη, σημαντικές μεταβολές αρχίζουν να καταγράφονται τόσο στις τραπεζικές καταθέσεις του όσο στο χαρτοφυλάκιο των επενδυτικών προϊόντων. Πλέον, οι αποταμιεύσεις του με τη σύζυγό του φτάνουν τις 289.902 ευρώ ενώ στην κατεύθυνση αναδιάταξης των αμοιβαίων κεφαλαίων, που διαθέτει, τοποθετεί 102.000ευρώ σε νέα προϊόντα, αφού προηγουμένως είχε εκποιήσει άλλο αμοιβαίο έναντι 28.000 ευρώ.

Τα χρόνια της Βουλής

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στο ευρωκοινοβούλιο το 2009, ο κ. Παπαδημούλης εκλέγεται βουλευτής . Με αυτή την ιδιότητα υποβάλει πόθεν έσχες για την χρονιά του 2010. Η βουλευτική αποζημίωσή του είναι 81.363,84 ευρώ και δηλώνει και επιπλέον 43.492,74 ευρώ ως «λοιπά εισοδήματα από κάθε πηγή». Τα εισοδήματα της συζύγου του την ίδια χρονιά είναι 30.751,80ευρώ.

Πλέον, οι καταθέσεις του έχουν φτάσει τις 411.319,06 ευρώ και το πακέτο μετοχών και αμοιβαίων με αξία κτήσης τις 71.484,60 ευρώ στο τέλος του 2004, έχει εκτοξευθεί στις 863.092,40ευρώ.

Όσον αφορά στις διαφοροποιήσεις στην κατηγορία των ακινήτων, έχει προστεθεί η αγορά του κ. Παπαδημούλη από κοινού με τη σύζυγό του ενός βοσκότοπου εμβαδού 4.051τμ στη Σητεία αντί του συνολικού ποσού των 5.979,20ευρώ το 2006, η αγορά από τη σύζυγό του ενός διαμερίσματος 80,50τμ στη Σητεία το 2008 καταβάλλοντας 73.500ευρώ ενώ η ίδια απέκτησε από γονική παροχή το 2009 διαμέρισμα 74τμ στην Αθήνα.

Την επόμενη χρονιά, το 2011, οι τραπεζικές καταθέσεις του κ. Παπαδημούλη ανεβαίνουν και άλλο φτάνοντας στις 489.235,19 ευρώ με τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του, που δηλώνονται στο πόθεν έσχες του, να παραμένουν αμετάβλητα. Ακολουθεί η επανεκλογή του το 2012 στα βουλευτικά έδρανα, στα οποία θα παραμένει έως το 2014, οπότε και μετακομίζει ξανά στις Βρυξέλλες καθώς επανεκλέγεται ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ετήσια έσοδά του την χρονιά του 2015 ανέρχονται σε 217.573,95 ευρώ με τις τραπεζικές καταθέσεις του να έχουν πάρει την ανηφόρα καθώς δηλώνει 771.991,47 ευρώ. Παράλληλα, η σύζυγός του είναι συνδικαιούχος με τον αδερφό της σε επιπλέον δύο λογαριασμούς με καταθέσεις 444.891,34 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η αξία αποτίμησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του στο τέλος του 2015 είναι της τάξης των 602.282,65 ευρώ. Αναφορικά με τα ακίνητα, ο κ. Παπαδημούλης εξακολουθεί να έχει στο όνομά του μισό χωράφι στον Μαραθώνα και μισό βοσκότοπο στη Σητεία ενώ στην κατοχή της συζύγου του έχουν περιέλθει με γονική παροχή βοσκότοποι και καλλιέργειες στο νομό Λασιθίου.

Το 2016 έσπασε το φράγμα του 1 εκατ. ευρώ

Στο μεταξύ, το 2016 αποτελεί την χρονιά κατά την οποία οι τραπεζικές καταθέσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούν το «ψυχολογικό» φράγμα του 1 εκατ ευρώ ανερχόμενες σε 1.010.412.38ευρώ.

Ο κ. Παπαδημούλης κατατάσσεται και επίσημα πλέον στους εκατομμυριούχους Έλληνες πολιτικούς διαθέτοντας εντυπωσιακή ρευστότητα. Στα χρήματα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα 430.000ευρώ τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο η σύζυγός του είναι συνδικαιούχος με τον αδερφό της.

Οι αυξητικές τάσεις στις καταθέσεις αλλά και στην αξία του χαρτοφυλακίου του συνεχίζονται και την επόμενη χρονιά (2017) με τη ρευστότητα και τους επενδυτικούς τίτλους του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνούν τα 2 εκατ ευρώ.

Σύμφωνα με τη δήλωση του, τα προσωπικά εισοδήματα του ανήλθαν σε 252.700,95 ευρώ και της συζύγου του σε 25.265,65 ευρώ. Σε 18 κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς ο κ. Παπαδημούλης έχει καταθέσεις συνολικού ύψους 1.094.550,12 ευρώ ενώ η σύζυγος του εξακολουθεί να είναι συνδικαιούχος με τον αδερφό της σε λογαριασμό με καταθέσεις 436.040,59 ευρώ. Το επενδυτικό πακέτο του κ. Παπαδημούλη κατά το συγκεκριμένο οικονομικό έτος περιελάμβανε 19 τίτλους μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων με αποτίμηση αξίας ύψους 973.593,94 ευρώ έως την εκποίηση 667 μεριδίων αμοιβαίου κεφαλαίου(KBC PRIVILEGED) έναντι 211.952,59 ευρώ.

Το ρεκόρ του 2018

Και φτάνουμε στο 2018, όπου η δημοσιοποίηση την περασμένη Δευτέρα του πόθεν έσχες για την χρονιά αυτή, καταδεικνύει ότι ο ευρωβουλευτής με τις δυναμικές τοποθετήσεις σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια τα προηγούμενα χρόνια κάνει εντυπωσιακή στροφή στο real estate.

Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί η αγορά 8 διαμερισμάτων σε διάστημα ενός έτους; Παρά την επένδυση στα ακίνητα, οι συνολικές τραπεζικές καταθέσεις του κ. Παπαδημούλη διατηρήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα φτάνοντας τις 834.346,47ευρώ σε 22 τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη δήλωσή του, η αγορά των 6 από τα 8 διαμερίσματα, που βρίσκονται στην Αθήνα(70,80 τμ, 70τμ, 96τμ, 67τμ, 67τμ, 92τμ), ολοκληρώθηκε καταβάλλοντας το συνολικό ποσό των 239.500 ευρώ. Οι τιμές κτήσης των διαμερισμάτων αυτών ανέρχονται σε 48.000 ευρώ, 37.000 ευρώ, 40.000 ευρώ, 33.000 ευρώ, 30.000 ευρώ και 51.500 ευρώ αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, αγόρασε άλλα 2 διαμερίσματα εμβαδού 143,12τμ και 106,80τμ έναντι του ποσού των 69.000 ευρώ και 52.500 ευρώ αντίστοιχα, τα οποία και μεταβίβασε ως γονική παροχή την ίδια χρονιά στα 2 παιδιά του.

Στην ακίνητη περιουσία του όμως το 2018 συμπεριελήφθησαν και μία δενδροκαλλιέργεια και ένα οικόπεδο στο νομό Λασιθίου 2.009,22τμ, που αποκτήθηκε από κοινού με τη σύζυγό του αντί του ποσού των 125.000ευρώ. Οι κινήσεις αυτές οδηγούν σε νέα αναδιάταξη στο χαρτοφυλάκιο του, εκποιώντας επενδυτικούς τίτλους αξίας 365.858,61 ευρώ. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η αξία αποτίμησης των 21 τίτλων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, που διέθετε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του συγκεκριμένου οικονομικού έτους, έφτανε στα 593.916,89 ευρώ.

Πηγή: liberal.gr, pronews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged