Ο Δήμος Περιστερίου συμμετέχει στην 3η Διεθνή Έκθεση Περιβάλλοντος VERDE-TEC

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Ο Δήμος Περιστερίου συμμετέχει με ξεχωριστό περίπτερο στην 3η Διεθνή Έκθεση Περιβάλλοντος VERDE-TEC 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Φεβρουαρίου στο MEC Παιανίας, αναδεικνύοντας την περιβαλλοντική του ευαισθησία σε όλα τα επίπεδα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους ανακύκλωσης. 

Ιδιαίτερα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι κατά κοινή ομολογία ένας από τους καθαρότερους Δήμους της Ελλάδας. Εφαρμόζοντας σύγχρονους τρόπους (οχήματα Euro 6), ρεύματα ανακύκλωσης και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών. Όλα αυτά καθιστούν την πόλη ελκυστική και με το βλέμμα στο μέλλον.

Στόχος του Δήμου Περιστερίου είναι μία καθαρή και λαμπερή πόλη με τα λιγότερα δυνατόν αστικά απόβλητα, η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ανακύκλωση, με υποδομές που βοηθούν στην καλή λειτουργία της υπηρεσίας και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Με συνεχείς καθ’ όλον το χρόνο περιβαλλοντικές δράσεις και ιδιαίτερη έμφαση στη δημοσιότητα, προσπαθεί και επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή τους στις σημαντικές και ποικίλες δράσεις που αναπτύσσει συνεχώς, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτές που απευθύνονται σε σχολεία αφού η νέα γενιά είναι το μέλλον της πόλης (Κινητό Πράσινο Σημείο, Ηλιακοί Κάδοι, Συλλέκτες Οικιακής Ανακύκλωσης, Ηλεκτροκίνητα οχήματα κ.α.).

Γενικότερα είναι ένας κατεξοχήν αναπτυσσόμενος Δήμος με περιβαλλοντική συνείδηση σε όλα τα επίπεδα. Η αξιοποίηση των χρηματοδοτούμενων μέσω ΕΣΠΑ-Περιφέρειας, προγραμμάτων με πλειάδα έργων βιοκλιματικών, έχει δημιουργήσει στην πόλη μία περιβαλλοντική ανάσα. Η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά προγράμματα δίνουν τεχνογνωσία και εμπειρία στις υπηρεσίες.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές περιβαλλοντικές δράσεις, επισκεφθείτε το περίπτερο του Δήμου Περιστερίου.

Μοιραστείτε το:
Tagged