Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος μιλά για όσα απασχολούν τους δημότες και την Κοινωνία… της πόλης (βίντεο)

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις καινοτόμες πρακτικές στο Δήμο, τα έργα της τελευταίας τετραετίας, τους έξυπνους μετρητές της ΔΕΗ για να υπάρχει το ελάχιστο εγγυημένο ρεύμα στις οικογένειες του Ιλίου, την απλή αναλογική και τις συνεργασίες με τις δημοτικές παρατάξεις.

Ακολουθούν τα βασικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

Για προστασία περιβάλλοντος

Η προσπάθεια για ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον είναι συνεχής. Πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε σε πρόγραμμα αλλαγής του στόλου των μικρών οχημάτων με αυτοκίνητα εξοικονόμησης ενέργειας ενώ παραμένει πάντα ενεργή η προσπάθεια για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα σχολικά κτίρια. Μέχρι το 2020 έχουμε δεσμευτεί από το Σύμφωνο των 100 Δημάρχων της Ευρώπης να μειώσουμε το διοξείδιο του άνθρακα κατά 20%. Είμαστε σε ικανοποιητικό βαθμό και πιστεύω ότι θα επιτευχθεί ο στόχος.

Για τα έργα

Την τετραετία που πέρασε ολοκληρώθηκε η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και είμαι σε θέση να μπορώ να πω ότι το ζήτημα των έντονων πλημμυρών στο Δήμο Ιλίου έχει τελειώσει. Επίσης, δρομολογήθηκε η κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού, βρίσκεται υπό δημοπράτηση η ανακατασκευή ενός ακόμα βρεφονηπιακού σταθμού και ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου. Για το έργο, ωστόσο, που προσωπικά είμαι υπερήφανος είναι η κοινωνική μας πολιτική, στην οποία διαθέσαμε ένα σημαντικό μέρος του αποθεματικού μας και κρατήσαμε όρθια την κοινωνία.

Για τους έξυπνους μετρητές της ΔΕΗ

Η πρότασή μας προς τη ΔΕΗ είναι απλή: σε οικογένειες με οικονομική και κοινωνική αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους να τοποθετηθεί ένας έξυπνος ηλεκτρονικός μετρητής, μέσω του οποίου θα δίνεται το ελάχιστο εγγυημένο ρεύμα. Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα συνεχίσει να διεκδικεί τις οφειλές της, αλλά παράλληλα δε θα γίνεται διακοπή του ρεύματος.

Για την απλή αναλογική

Όποια κυβέρνηση και αν είναι την επομένη των δημοτικών εκλογών, θα κληθεί να νομοθετήσει την επίλυση προβλημάτων κυβερνησιμότητας. Ο κάθε δήμαρχος κρίνεται από το έργο που παράγει και η αντιπολίτευση επενδύει στο να μην προχωρήσει αυτό το έργο. Δεν είναι θέμα προγραμματικής σύγκλισης, διότι δεν υπάρχει πολυτέλεια επιλογής πολιτικών. Το πεζοδρόμιο, η κοινωνική πολιτική, το αντιπλημμυρικό, το περιβάλλον, η καθαριότητα γίνονται με μια πολιτική, είναι μονόδρομος. Προσωπικά, πιστεύω ότι η απόφαση ελήφθη με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό: ή χαλάω αυτό που δεν ελέγχω ή προσπαθώ να το ελέγξω με άλλον τρόπο.

Για τις συνεργασίες με παρατάξεις

Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με δημοτικές παρατάξεις, γιατί έτσι μπορούν να λυθούν περισσότερα προβλήματα με μεγαλύτερη άνεση. Το θέμα της συνεργασίας, όμως, δε μπορεί να είναι προϊόν συναλλαγής. Η προσωπική και η πολιτική μου θεωρία δε μου επιτρέπει ούτε να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται ποτέ να πω «πάρε για να δώσεις».

Μοιραστείτε το:
Tagged