Ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Κυβέρνηση
Μοιραστείτε το:

Ορκίσθηκε σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Συντάγματος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύρια Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την Ορκωμοσία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος, προεξάρχων εκπροσώπων της Ιεράς Συνόδου.

Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν στην κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, οι οποίοι τη συνόδευσαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Πολιτικοί Αρχηγοί, Βουλευτές εκπρόσωποι των Κομμάτων, εκ μέρους του Διπλωματικού Σώματος ο Πρύτανης, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, οι Πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, οι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος και περιορισμένος αριθμός προσκεκλημένων στα θεωρεία.

Μετά το πέρας της Ορκωμοσίας και της υπογραφής του Πρωτοκόλλου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατευθύνθηκε από το Προεδρείο στα έδρανα των Βουλευτών και χαιρέτισε τους Αρχηγούς των Κομμάτων, διά νεύματος.

Τόσο ο τρόπος χαιρετισμού, που ακολουθήθηκε για πρώτη φορά, όσο και ο εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός των παρευρισκομένων στην τελετή της Ορκωμοσίας της Προέδρου της Δημοκρατίας εντάσσονται στα μέτρα προστασίας της υγείας που τηρεί η Βουλή των Ελλήνων, δίνοντας και με τον τρόπο αυτό μήνυμα ευθύνης προς όλους τους πολίτες.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Μοιραστείτε το:
Tagged