Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Ζάππειο το διήμερο Φεστιβάλ του ΠΑΣΟΚ-Κινάλ για την 48η επέτειο των 48 ετών από την ιδρυτική του διακήρυξη

Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

Με τη νεολαία πρωταγωνιστή και να κάνει έντονη την παρουσία της στο Ζάππειο, άνοιξε χθές η αυλαία του διήμερου φεστιβάλ που διοργανώνει φέτος το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής για τη συμπλήρωση 48 ετών από την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος.

Από νωρίς φίλοι και μέλη του κόμματος κατέκλυσαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ζαππείου και περιηγήθηκαν στα θεματικά περίπτερα για την ισότητα, την έμφυλη βία, την κοινωνική κατοικία, το περιβάλλον, τη ζωοφιλία και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν οι παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες. Μάλιστα στον πρώτο αγώνα μπάσκετ 5×5 στα γηπεδάκια, που είχαν στηθεί στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γραμματέας της ΚΠΕ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής parkour Μίμης Θεοδωρίδης και άλλοι διακεκριμένοι αθλητές έκαναν επίδειξη σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα, ενώ πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δοκίμασαν τις δυνατότητες τους στο πινγκ πονγκ.

Εθελοντικές ομάδες ενημέρωναν τους παρευρισκόμενους για τη δυνατότητα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων ενώ ένας 16χρονος graffiti artist, ο Κωνσταντίνος Χαρασανάκης, αποτύπωσε με εναλλακτικό τρόπο τον πράσινο ήλιο.

Στο αίθριο του Ζαππείου πραγματοποιήθηκε θεματικό τραπέζι διαλόγου για την εργασιακή επισφάλεια των νέων με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, νομικών, εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Σε παρέμβαση του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες, όχι μόνο της νέας γενιάς, αλλά όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων, γιατί όλοι κωπηλατούμε στο ίδιο καράβι. Και πρέπει όλες οι γενιές να δώσουν μία μάχη με τη φωνή της λογικής και της αξιοπρέπειας. Τα προβλήματα όσο αφήνουμε το χρόνο να περνά, τόσο διογκώνονται και οι όποιες λύσεις θα είναι πολύ δυσκολότερες με αυτές που έχουμε σήμερα στο τραπέζι των αποφάσεων. Και ας θυμηθούμε πώς ξεκίνησε η χιλιετηρίδα που ζούμε σήμερα. Είχαμε πολλές επιλογές στο τραπέζι και κάναμε όλα τα λάθη που μας οδήγησαν στο μνημόνιο παρόλο, που κάποιοι σήμερα συνεχίζουν να κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους».

Ακολούθησε ανοιχτό εργαστήριο για την ψηφιακή καινοτομία και την start up επιχειρηματικότητα. Σε ειδικό περίπτερο οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκαν για την ψηφιακή πύλη digitalsociety.gr , που αποτελεί το φόρουμ διαβούλευσης του προγράμματος του Κινήματος.

Στο αίθριο του Ζαππείου φιλοξενείται έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων αφιερωμένη στον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, τους σταθμούς στην άρρηκτα συνδεδεμένη ιστορία του Κινήματος και της χώρας καθώς και την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη με έμφαση στο όραμα της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ έκλεισε με stand up comedy από ταλαντούχους ηθοποιούς και ακολούθησε πάρτι με μουσική για μικρούς και μεγάλους.

Μοιραστείτε το:
Tagged