Οι «κόπανοι» του ΣΥΡΙΖΑ και οι «κοχόνες» του Αλ. Τσίπρα – «Είπα δέχομαι, όχι αναλαμβάνω»

Πολιτισμοί
Μοιραστείτε το:

Το… ρίσκο προκάλεσε πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ – Αλ. Τσίπρας: «Είπα δέχομαι, όχι αναλαμβάνω».

Η διάσταση που πήρε το θέμα με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ότι δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν τον ιό αυτοί που μετέχουν στις διαδηλώσεις, προκάλεσε πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ. Και ανάγκασε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μεταβεί στη Βουλή και να δηλώσει: «Είπα δέχομαι και όχι αναλαμβάνω» κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αθλιότητες» αλλά και να αναφέρει ότι οι συγκεντρώσεις «πιθανόν θα επιδεινώσουν την επιδημιολογική κατάσταση»

του Γιώργου Φιντικάκη

Τι ακριβώς όμως είπε ο Αλέξης Τσίπρας; Η ερώτηση στον Alpha ήταν η εξής: «Εσείς δέχεστε το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας;» Και η απάντηση σαφής «Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο και γι’ αυτό θεωρώ ότι το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μη φέρει τέτοια νομοσχέδιο που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία».

Ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως και το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απευθύνει προσκλητήριο συμμετοχής στα συλλαλητήρια με αφορμή το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια υψώνοντας «pantiera rossa» και δηλώνοντας πως δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Και ενώ κατ’ επανάληψη έχει τεθεί ακόμη και από τους ειδικούς επιστήμονες το ρίσκο να υπάρξει μεγάλη διασπορά εξ αιτίας του συγχρωτισμού που παρατηρείται στις συγκεντρώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει και μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας εγκαλεί την κυβέρνηση «απαιτώντας» να ανασταλεί η ίδια η λειτουργία της Βουλής και να σταματήσει να νομοθετηθεί όσο διαρκεί η πανδημία.

Χθες προέβη στην παραπάνω αναφορά περί ρίσκου. Το θέμα έλαβε διαστάσεις αφού δήλωσε επί λέξη και σύμφωνα πάντα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο ότι «δέχομαι το ρίσκο» και όχι ότι δέχεται πως «υπάρχει» ρίσκο από τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια.

Εξάλλου και η ερώτηση που έγινε δεν ήταν γενικού περιεχομένου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όμως μετέβη στη Βουλή και μίλησε καθέδρας κάνοντας λόγο για «γκαιμπελίστικη απόπειρα εσκεμμένης αλλαγής των λέξεων της συνέντευξής μου για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω το ρίσκο της επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις διαδηλώσεις φοιτητών και εκπαιδευτικών».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «Με ρώτησε ο δημοσιογράφος “δέχεστε το ρίσκο” και απάντησα “βεβαίως και το δέχομαι γι’ αυτό και ζητώ να αποσυρθεί το νομοσχέδιο καθώς αν επιμείνει η κυβέρνηση θα φέρει την ευθύνη» για να καταλήξει «είναι άλλο το “δέχομαι” ότι υπάρχει ρίσκο και άλλο το “αναλαμβάνω” το ρίσκο».

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα που δημιουργήθηκε και παρά τα περί «γκαιμπελισμού» και άλλων αναφορών κατέληξε να σημειώσει οι συγκεντρώσεις «πιθανόν θα επιδεινώσουν την επιδημιολογική κατάσταση της Αθήνας».

Όμως παρά το γεγονός αυτό, δηλαδή ότι αναγνωρίζει πως υπάρχει πιθανότητα επιδείνωσης του επιδημιολογικού φορτίου και της μεγέθυνσης των ρυθμών διασποράς εμφανίστηκε να εμμένει στο ότι τα συλλαλητήρια αποτελούν αντίδραση στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, δηλαδή στο γεγονός πως η κυβέρνηση επιτελεί το έργο που της έχει ανατεθεί από την πλειοψηφία που την εμπιστεύθηκε στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged