Οι γεφυραίοι, οι ορίτζιναλ συριζαίοι και ο ΦΟΒΟΣ τους

Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

Γιατί φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ;

«Δεν  μας ακούνε  ό,τι και να πούμε, δεν θέλουν  να μας  ακούσουν», έλεγε ο Βαγγέλης Βενιζέλος ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το 2012. Βέβαια το ερμήνευε εξηγώντας ότι «Οι πολίτες δεν μας ακούν γιατί δεν έχουν συνηθίσει να ακούν την αλήθεια». Ωστόσο  το ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε  περίπου 30 χρόνια κυβερνητικής θητείας για  να φτάσει ως το έσχατο σημείο αναξιοπιστίας – δικαίως ή αδίκως. Ο ΣΥΡΙΖΑ το κατάφερε μόλις σε τεσσεράμισι!

του Γιάννης Σιδέρης

Πρόκειται για χρονικό ρεκόρ απαξίωσης του κύρους,  της αξιοπιστίας, της εγκυρότητας του λόγου, ενός κόμματος εξουσίας.  Παγιδεύτηκε στο δίχτυ που ο ίδιος ενέπλεξε τον εαυτό του με την αήθη  προσπάθεια να συνωμοσιολογήσει επί των αντιπάλων – λες και είμασταν στη δεκαετία του ’40, όπου ο γραμματιζούμενος του χωριού διάβαζε την εφημερίδα δυνατά στο καφενείο για να μάθουν τα νέα οι υπόλοιποι αγράμματοι, και δεν θα τους έπαιρναν χαμπάρι.

Την Τετάρτη θα  διεξαχθεί στη Βουλή η συζήτηση και η ψήφιση του πορίσματος για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό  Δικαστήριο. Η αναμενόμενη παραπομπή  περιλαμβάνει και τους τυχόν συμμετόχους, ήτοι δικαστικούς λειτουργούς, εκδότες και δημοσιογράφους, καθώς – καταγγέλλεται ότι –  συμμετείχαν στην ύπαρξη μιας δομημένης λειτουργίας με την πλήρη ανοχή  της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, στην κατεύθυνση  ελέγχου των αρμών της εξουσίας, της ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης, και την στοχοποίηση πολιτικών  αντιπάλων και πολιτικών προσώπων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι σοβαροί κρατούν την ανάσα τους για το τι επίκειται να αναδείξει η διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου, η οποία φυσικά θα γίνει υπό το φως της δημοσιότητας, που τόσο αρέσκεται να καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας πρόσεχαν. Μεθυσμένοι από την λαϊκή ορμή που τους ανέδειξε στην εξουσία, νόμιζαν ότι θα έχουν και δεύτερη τετραετία, άρα και το χρόνο να εξαλείψουν τα ίχνη των ανομημάτων τους. Τους είχαν πείσει η υπεροψία τους, η απειρία τους, αλλά  και  οι ανίκανοι δημοσκόποι  τους. Το έχει πει και ο ένας εκ των της Novartis, ο Νίκος Μανιαδάκης: «Οι εισαγγελείς μου έλεγαν να μη  φοβάμαι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναβγεί στην εξουσία, και οι κατηγορούμενοι – πολιτικοί – θα πάνε φυλακή».

Ο πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ  είναι έκδηλος. Τον αποδεικνύουν οι κρωγμοί των φίλιων Μέσων Ενημέρωσης, των κατευθυνόμενων λογαριασμών  στα social media, καθώς και οι δηλώσεις  ίδιου του Αλέξη και στελεχών του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη και πως  «αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στη λατινική Αμερική»  ( που κάποτε πήγαινε για να «ξεκουράσει το μυαλό του» όπως είχε πει στην εκπομπή  του Σταύρου  Θεοδωράκη. Τώρα η Λατινική Αμερική έγινε παράδειγμα αντιθεσμικής  απέχθειας).

Πρόσθεσε δε,  ότι  «εδώ έχουμε φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό, σχεδόν πλήρη  έλεγχο των μέσω  ενημέρωσης και δικαστικά  πραξικοπήματα».

Ε και; Επειδή έχουμε αυτά λόγω κορονοϊού δεν θα πρέπει να ελεγχθεί ο ρόλος Παπαγγελόπουλου, των αυτού εξαπτέρυγων, η πιθανότητα παρέμβασης και ελέγχου της Δικαιοσύνης,  καθώς και η ενδεχόμενη ύπαρξη παραδικαστικού  κυκλώματος; Ο κάθε καλόπιστος, και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πολίτης θα θέλει  να ερευνηθούν και θα εύχεται να αποδοθούν  άσπιλοι στη δημόσια ζωή. Γιατί φοβούνται τη διερεύνηση αυτοί που έστησαν δέκα κάλπες στη Βουλή, προκειμένου να παραδώσουν στη δημόσια καταισχύνη τους αντιπάλους τους;   

Το εντυπωσιακό είναι ότι παρόμοια γραμμή ακολουθούν  και κάποιοι εταίροι, όπως  ο εκ των «γεφυραίων» Νίκος Μπίστης! Γράφει  στην καθημερινή: «φανατικοί  και ανιστόρητοι νομίζουν  ότι με τα σκάνδαλα και την σκανδαλολογία θα επιφέρουν καθοριστικό χτύπημα στον αντίπαλο, ο οποίος θα δεχθεί στωικά το πλήγμα και δεν θα απαντήσει. Στην πράξη τα χτυπήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, τον Μιωνή, ο υπερκοριός της ΚΥΠ και ούτω καθεξής, με αποτέλεσμα η πολιτική ζωή να πλήττεται, οι πολίτες να αποκαρδιώνονται, η δημοκρατία να υπονομεύεται».

Μα πότε συμβαίνουν αυτά τα απευκταία; Πότε υπονομεύεται η Δημοκρατία;  Όταν διερευνώνται, οπότε η δημοκρατία απαυγάζει, ή όταν κουκουλώνονται, οπότε  η δημοκρατία θαμπώνει; Και γιατί η κάλυψη τέτοιων συμπεριφορών είναι «προϋποθέσεις για μια ελάχιστη συνεννόηση», στα οξυμμένα εθνικά θέματα; Ο ίδιος και οι υπόλοιποι αυτό ήλπιζαν όταν προσέγγισαν τον ΣΥΡΙΖΑ; Να  μην διερευνηθούν ενδεχόμενες παράνομες συμπεριφορές του Παπαγγελόπουλου και των συν αυτώ, επειδή μας απειλεί ο Ερντογάν;

Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αρχίζει να βρίσκεται στα χειρότερά του, και όχι πέρυσι που έχασε την εξουσία. Νωρίς έφτασε σε αυτό  που έλεγε ο Βενιζέλος για το ΠΑΣΟΚ. Ο,τι και να πούμε δεν μας ακούνε. Βεβαίως αν το Ειδικό Δικαστήριο επαληθεύσει  τις κατηγορίες, θα τους ακούν όλο και λιγότεροι. Αν όμως τις διαψεύσει, αν όλα αυτά αποδειχθούν σκέτη σκανδαλολογία,  τους  αναμένει μέλλον λαμπρόν και δοξαστική επάνοδος στην εξουσία. Οπότε γιατί φοβούνται;

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged