Οικουμενικό Πατριαρχείο: Πλαστές και μηθεύματα οι “χειρόγραφες επιστολές Χριστού” χρησιμοποιούνται για άγραν ψήφων

Θεολογικά Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο «αδειάζει» τον Βελόπουλο για τις επιστολές του Χριστού

Σε παρέμβασή του Επίσκοπος που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο επισημαίνει ότι «όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας» φωτογραφίζοντας ευθέως τα χειρόγραφα του Ιησού

Σε παρέμβασή του επισημαίνει ότι «όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας» φωτογραφίζοντας ευθέως τα χειρόγραφα του Ιησού τα οποία πουλούσε μέσω εκπομπής τηλεπωλήσεων ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Νικηφόρος υπογραμμίζει ότι «έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά» και προσθέτει ότι «όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας».

Τέλος, ο Επίσκοπος Αμορίου καταλήγει λέγοντας πως «ό,τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κανείς, λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλίας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε παραπέμψει τους αρνητές της αυθεντικότητας των επιστολών που πουλούσε στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, στο Άγιο Όρος, ενώ μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτής επιχειρεί να μαζέψει τα λεγόμενά του, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για «λεκτικό λάθος».

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, η οποία άγγιξε το 4% στις πρόσφατες ευρωεκλογές, δεν έχει κρατήσει σταθερή στάση σχετικά με το αν όντως πουλούσε χειρόγραφα του Ιησού στην τηλεοπτική του εκπομπή. Συγκεκριμένα, κάποια στιγμή στην εκπομπή του ο πολιτικός είχε αρνηθεί πως πουλούσε επιστολές, μιλώντας επικριτικά σε όποιους τόλμησαν και τον κατηγόρησαν.

Ωστόσο, μερικές εκπομπές μετά ο Βελόπουλος όχι μόνο επέμεινε πως πουλά επιστολές, αλλά είπε ξανά και ξανά πως τις επιστολές αυτές τις έγραψε ο ίδιος ο Ιησούς.

Καλεσμένος στο One Channel, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ο πολιτικός δεν έδωσε σαφή απάντηση, λέγοντας στον Δημήτρη Μανιάτη ότι «με ρωτάς κάτι που δεν ξέρεις» για να προσθέσει «ως ιστορικός αρχαιολόγος αυτά υπάρχουν. Σου δίνω μια άδεια να πας στη Μονή Διονυσίου να ψάξεις αν υπάρχουν ή όχι».

Πηγή: tanea.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged