Νίκος Σειραγάκης: Κατα συρροή παιδεραστής, δικάστηκε σε 401 χρόνια και αποφυλακίστηκε στα 8 χρόνια!!!

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

«Θρίλερ» με την υπόθεση του παιδεραστή Σειραγάκη -Εντός ημερών η κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μετήχθη ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης, που συνελήφθη και κρατείται σε εκτέλεση εισαγγελικής διάταξης για παραβίαση περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του από το κατάστημα κράτησης των Γρεβενών.

Η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκε σήμερα, διέταξε την μεταγωγή του στα Γρεβενά, όπου, μέσα στις επόμενες μέρες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει την υφ’ όρον απόλυσή του ή θα την ανακαλέσει. Σε περίπτωση που το Δικαστικό Συμβούλιο αποφανθεί υπέρ της ανάκλησης ο 56χρονος θα επιστρέψει στις φυλακές.

Ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος καταδικάστηκε αθροιστικά σε 401 χρόνια κάθειρξης (με ανώτατο όριο κράτησης τα 20 έτη) για ασέλγεια εις βάρος 36 αγοριών – αθλητών του στο Ρέθυμνο Κρήτης, αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου, εκτίοντας 8,5 χρόνια της ποινής του (κάνοντας χρήση και των ευεργετικών διατάξεων με τα μεροκάματα εντός των φυλακών).

Η παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον Σειραγάκη

Είχε προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών που έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του 56χρονου, υπό τους όρους της διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση εντός του δήμου Καλαμαριάς, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο ίδιος, παραβίασε τον πρώτο όρο, καθώς εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να συλληφθεί από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Καλαμαριάς, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Θα μεταχθεί στα Γρεβενά τις επόμενες ημέρες

Ενώπιον της αντιεισαγγελέως πρωτοδικών που οδηγήθηκε σήμερα φέρεται να ανέφερε πως δήλωσε αρχικά ως διεύθυνση κατοικίας την επαγγελματική στέγη του αδελφού του στην Καλαμαριά, αναζητώντας και εντοπίζοντας στη συνέχεια κατάλληλη στέγη για μόνιμη εγκατάσταση εκτός του συγκεκριμένου δήμου, εξέλιξη για την οποία διατείνεται ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, ο 56χρονος κρατούμενος θα μεταχθεί τα προσεχή 24ωρα στα Γρεβενά ενόψει της διαδικασίας στο εκεί Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει για την τύχη του, αξιολογώντας και τα νέα δεδομένα.

Τι προηγήθηκε…

  • Γιατί αποφυλακίστηκε ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης; Οργή στο Ρέθυμνο

Οργή επικρατεί στο Ρέθυμνο, μετά την είδηση ότι αποφυλακίστηκε ο κατά συρροή παιδεραστής, Νίκος Σειραγάκης. Ο πρώην προπονητής, Νίκος Σειραγάκης, είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε βάρος 36 παιδιών. Η ποινή αυτή είχε μειωθεί στα 25 χρόνια που προβλέπονται ως ανώτατη εκτιτέα ποινή και εν τέλει αποφυλακίστηκε χθες από τις φυλακές Γρεβενών, στα οκτώ χρόνια λόγω καλής διαγωγής.

Η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου είναι ανάστατη ενώ οι οικογένειες που έχουν θύματα του παιδεραστή είναι οργισμένες και απογοητευμένες.

«Οι οικογένειες είναι πολύ στεναχωρημένες και απογοητευμένες. Όχι τόσο από την δικαιοσύνη η οποία έπραξε το καθήκον της. Αλλά ως προς τη μεταχείριση αυτού του τύπου εγκληματιών κι συγκεκριμένα αυτού του εγκληματία.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτού του τύπου τα εγκλήματα θα πρέπει να εξετάζονται λαμβάνοντας υπόψη κι άλλες παραμέτρους που θα μπορούν επιστημονικά να πιστοποιήσουν αν όντως έχει μεταμεληθεί.

Εδώ δεν πρόκειται περί αρρώστου αλλά περί διαστροφής χαρακτήρα. Μιλάμε για μία νοοτροπία, έναν τρόπο ζωής. Και εάν δεν πιστοποιηθεί ότι αυτός ο τρόπος ζωής του κατηγορουμένου έχει αλλάξει τότε κατά την άποψή μου, αφήνοντάς τον ελεύθερο αποτελεί μία δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης.

Ήδη έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος στον Νίκο Σειραγάκη να μην βρεθεί στο Ρέθυμνο ωστόσο είναι κάτι που δεν καλύπτει την τοπική κοινωνία.

«Αυτός ο περιοριστικός όρος να μην βρεθεί στο Ρέθυμνο υπάρχει αλλά δεν μας καλύπτει. Η θέση του είναι στις φυλακές μέχρι να πιστοποιηθεί ότι έχει μεταμεληθεί, ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά του, που δεν το έχει πράξει αυτό.

Δεν καλύπτει ούτε εμένα σαν συνήγορο πολιτικής αγωγής, ούτε τους συναδέλφους μου, ούτε την κοινωνία του Ρεθύμνου», ανέφερε σχετικά ο κ. Μουνδριανάκης.

Πηγή: iefimerida.gr / fimes.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged