Νίκος Ζούτσος: Καταργείται το Κέντρο Υγείας Αγίου Ιεροθέου;

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Μέσα στην πανδημία και με την υγεία των πολιτών να βάλεται ποικολοτρόπως έρχονται στην επιφάνεια σενάρια, αν δεν αποτελούν ειλημμένες αποφάσεις, που κλονίζουν ανεπανόρθωτα το Δημόσιο σύστημα υγείας στο Περιστέρι.

Το πρώην ΙΚΑ Αγ. Ιεροθέου πολλά χρόνια παραμένει πυλώνας για τους δημότες του Περιστερίου προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους ασθενείς. Η κυβέρνηση, παρά τις μεγαλοστομίες του Πρωθυπουργού για ενδυνάμωση του συστήματος υγείας, ουσιαστικά το αποδυναμώνει καταργώντας, ή μεταφέροντας τις υπάρχουσες δομές.

Μόλις χθες κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης ο Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος ανακοίνωσε ότι και η Πετρούπολη θα αποκτήσει Κέντρο Υγείας καθώς θα μεταφερθεί το ΚΥ Αγ. Ιεροθέου στην Πετρούπολη. Και αυτό σε συνεργασία με τον Διοικητή της ΔΙΠΕ κ. Ροΐλο.. Η κίνηση αυτή ενισχύει την δημόσια υγεία στον γειτονικό Δήμο αλλά αποδυναμώνει το Περιστέρι.

Ερωτηματικά δημιουργεί η αφωνία του Δημάρχου Παχατουρίδη καθώς κ. του αντιδημάρχου υγείας κ. Μπεκιάρη. Αντί να ενδυναμωθοών οι υπάρχουσες δομές υγείας με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ανέχονται τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που θίγουν τους δημότες.

Θυμίζουμε ότι το 1ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου ουσιαστικά έχει συρρικνωθεί καθώς λειτουργεί σαν εμβολιαστικό κέντρο και σαν χώρος για διαγνωστικά test covit. Αντί να δημιουργηθεί αξιόπιστη δομή υγείας και στην Πετρούπολη, που την έχει απόλυτη ανάγκη, αποδυναμώνεται ο Δήμος Περιστερίου με την συγκεκριμένη εξέλιξη. 

Πάλι θα έρθουν, εκ των υστέρων, όπως είχε συμβεί και στην αρχή της πανδημίας να δηλώσουν αθώοι του αίματος οι δημοτικοί άρχοντες του Περιστερίου..

Περιστέρι 12 Φεβρουαρίου 2021

Νίκος Ζούτσος / Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου / Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου

Μοιραστείτε το:
Tagged