Νέα Δημοσκόπηση (Marc): 19,7% προβάδισμα για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκοπήσεις
Μοιραστείτε το:

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 19,7% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμού του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το κυβερνών κόμμα προηγείται σχεδόν με 20 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά. Στα ελληνοτουρκικά, 54,2% των ερωτηθέντων προκρίνει τον διάλογο ως μέσο επίλυσης των διαφορών.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκέντρωσε το 39,2% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 19,5%. Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα συγκέντρωσαν: ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 3,3% και ΜέΡΑ 25 2,5%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση και ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (35,3%).

Στα ελληνοτουρκικά, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προκρίνει την επιμονή στο διάλογο (54,2%) έναντι 39,7% που θεωρεί ότι η χώρα μας πρέπει να τηρήσει πιο σκληρή στάση έναντι της Τουρκίας. Τον διάλογο προκρίνει η πλειοψηφία ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, τουλάχιστον μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ (55,9%) και του ΣΥΡΙΖΑ (58,2%).

Όσον αφορά τα μέτρα για την πανδημία, το 39,2% πιστεύει ότι είναι «αυτά που πρέπει» ενώ το 35,6% θεωρεί ότι «πρέπει να γίνουν αυστηρότερα». Μόνο το 19% θεωρεί υπερβολικά αυστηρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Επιπλέον το 67,2% συμφωνεί με τη χρήση της παντού και το 7,7% μάλλον συμφωνεί. Αντιθέτως, διαφωνεί το 19,8% και μάλλον διαφωνεί το 3,8%.

Πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες έναντι του μελλοντικού εμβολίου για τον κορονοϊό, αφού το 32% δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα το κάνει και το 17% «μάλλον ναι». Αντιθέτως, «όχι» απαντά το 30,2% και «μάλλον όχι» το 10,8%. 

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged