Νάντια Γιαννακοπούλου: Αφήστε την αυταρέσκεια χωρίς αποτέλεσμα και ακούστε τις προτάσεις μας

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Στην συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2020/262 για τη θέσπιση του γενικού καθεστώτος των ειδικών φόρων κατανάλωσης και λοιπές τελωνειακές και φορολογικές ρυθμίσεις, τοποθετήθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Κατά την τοποθέτηση της η κα Γιαννακοπούλου, αναφέρθηκε στα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ και τα οποία καταδεικνύουν την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Ελληνική κοινωνίας λόγω της ακρίβειας.

Χαρακτηριστικά η Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, επισήμανε ότι:

«Δεν μπορώ να μην σταθώ στα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο ξεπέρασε το 12%, από 11,3% που ήταν τον Μάιο. Πρόκειται για μεγάλη διαφορά που επηρεάζει δραματικά τη λειτουργία των επιχειρήσεων και την προσπάθεια των νοικοκυριών να αντέξουν αυτό το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Η εξέλιξη αυτή έχει οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών να μειώσουν τις αγορές βασικών αγαθών, σε μία προσπάθεια περιορισμού των εξόδων ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε ανελαστικές υποχρεώσεις. Είναι πραγματικά ανησυχητικό να βλέπουμε να υποχωρεί το βιοτικό επίπεδο μιας κοινωνίας που εδώ και 12 χρόνια βρίσκεται υπό συνεχή πίεση.

Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ. Τα μέτρα στήριξης που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή καθώς προσφέρουν μία μικρή ανακούφιση αλλά σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα. Χρειάζονται μέτρα, πολιτικές με βαθύ χαρακτήρα, βαθιές τομές.

Επιτέλους ακούστε τις προτάσεις μας, τις προτάσεις μιας σειράς παραγωγικών φορέων, επιμελητηρίων της χώρας. Αφήστε αυτή την αυταρέσκεια χωρίς αποτέλεσμα την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται. Μόνο με μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα –τουλάχιστον στο ποσοστό της αύξησης των τελευταίων μηνών- και μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, υπάρχει η περίπτωση να υποχωρήσουν οι υψηλές τιμές στην αγορά. Καλά είναι τα επιδόματα και η όποια κρατική μέριμνα, αλλά χωρίς δραστικά μέτρα δεν θα αντέξει η κοινωνία.»

Μοιραστείτε το:
Tagged