Μ.Τσίχλη-Ν.Χουντής: Να ανοίξει τώρα το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα»!

Αττική
Μοιραστείτε το:

Με ιδιαίτερη επιτυχία, πραγματοποίησε κοινή περιοδεία η «Ανυπότακτη Αττική», παρουσία της υποψήφιας Περιφερειάρχη Μαριάνας Τσίχλη, με τον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκο Χουντή στην Αγία Βαρβάρα, με συμμετοχή αγωνιστών από τα δυτικά και της νεολαίας. Κεντρικός σταθμός το νοσοκομείο της περιοχής «Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών) με κεντρικό σύνθημα «να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία και να στελεχωθεί το νοσοκομείο».

Ευχαριστούμε για την θερμή υποδοχή που μας επεφύλαξε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τους οποίους και συνομιλήσαμε αναλυτικά για την εικόνα εγκατάλειψης του νοσοκομείου, τις ανάγκες που υπάρχουν και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να μεταφέρουμε τις δικές μας απόψεις και αιτήματα για το μείζον αυτό ζήτημα που αφήνει τους κατοίκους της περιοχής εντελώς έκθετους χωρίς βασική ιατρική φροντίδα.

Υπενθυμίζουμε ότι στο νοσοκομείο έμειναν μόνο τα τακτικά ιατρεία επί υπουργίας Γεωργιάδη της ΝΔ και κανένα ουσιαστικό βήμα δεν έγινε για την επαναλειτουργία του ως γενικό νοσοκομείο επί τωρινής υπουργίας Ξανθού – Πολάκη, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, την τρομερή συμφόρηση στο γειτονικό Αττικό Νοσοκομείο. Οι αυτοδιοικητικές αρχές (περιφέρεια, αρμόδιοι δήμοι) από την πλευρά τους ανταλλάσσουν το «μπαλάκι» των ευθυνών με το κεντρικό κράτος, αδιαφορώντας για την πραγματικότητα αυτή.

Η υποψήφια περιφερειάρχης Μαριάνα Τσίχλη δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «θα βρεθούμε αρωγοί και συμμέτοχοι του αγώνα των κατοίκων της περιοχής για το νοσοκομείο όπως και σε κάθε αγώνα στην Αττική για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και πλήρη στελέχωση στα δημόσια νοσοκομεία».

29.03.2019

Μοιραστείτε το:
Tagged