Μ. Βορίδης: Εκεί που έχεις αποτελεσματική διακυβέρνηση, μια απόφαση δικαστηρίου σου λέει, τώρα θα εφαρμόσεις το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ…

Υπουργείο Εσωτερικών
Μοιραστείτε το:

Αλλαγές μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις Επιτροπές – Οικονομική και Ποιότητα Ζωής- των δήμων προανήγγειλε ο Μ. Βορίδης

Κατανοώ απολύτως την αναστάτωση που έχει δημιουργήσει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, ωστόσο, η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατόν ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην διακυβέρνηση των δήμων, τόνισε από το βήμα της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που φέρεται να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων που αφορούν στο σύστημα διακυβέρνησης των δήμων και των περιφερειών, ο κ. Βορίδης είπε ότι, καθώς η απόφαση αυτή δεν έχει ακόμα επιδοθεί «εξακολουθούν οι υφιστάμενες και ισχύουσες διατάξεις, και επομένως, εξακολουθούν να τις εφαρμόζουν οι δήμοι». Όσο για το κατά πόσον ανατρέπονται οι αποφάσεις οι οποίες έχουν ληφθεί, ο κ. Βορίδης απάντησε αρνητικά σημειώνοντας ότι «ότι ισχύει η Αρχή της Εμπιστοσύνης στη Διοίκηση».

Απαντώντας στην κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε προειδοποιήσει για την αντισυνταγματικότητα του σχετικού νομοθετήματος της κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι η απόφαση του ΣτΕ έχει δημιουργήσει όντως προβληματισμό στην αυτοδιοίκηση, και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τον ΣΥΡΙΖΑ:

Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης αγχώθηκαν από την απόφαση διότι θυμούνται και αγωνιούν «για τις δυσμενείς συνέπειες της εφαρμογής της απλής αναλογικής στην διοίκηση των δήμων» είπε ο κ. Βορίδης και συνέχισε: Και εγώ χαίρομαι πολύ, πολιτικά, για αυτή σας την στάση [..] Διότι, ωραία είναι να έχεις μία κυβέρνηση η οποία σου έχει λύσει τα θέματα, μπορείς και κυβερνάς κανονικά, έχεις αποτελεσματική διακυβέρνηση, [..] και ξαφνικά, μια ωραία μέρα, έρχεται μια απόφαση δικαστηρίου και σου λέει, τώρα θα εφαρμόσεις το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ…

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση αγνόησε τις προειδοποιήσεις των κομμάτων «διότι έχετε αλαζονεία και έπαρση, [..] συγκεντρωτική και αντι-αυτοδιοικητική λογική». Μας λοιδορήσατε, αλλά δικαιωθήκαμε από το ΣτΕ. Διαφωνούσατε με αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και το διορθώσετε με κάτι αντισυνταγματικό. Και λέτε ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η απόφαση του ΣτΕ δεν λέει κάτι τέτοιο, είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επίσης για την ευθύνη της κυβέρνησης να αποκαταστήσει τη νόμιμη λειτουργία των ΟΤΑ, καλώντας την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών: «Μην τολμήσετε να πετάξετε το μπαλάκι στους αυτοδιοικητικούς. Αρκετά την έχετε ταλαιπωρήσει την τοπική αυτοδιοίκηση. Να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για την παρανομία που κάνατε».

Πηγή: news-ta.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged