Μύκονος: Πώς οι λιμενικοί και ο Κ9 Ugly «μπλόκαραν» το κύκλωμα ναρκωτικών

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Το σκηνικό της σύλληψης του 32χρονου Έλληνα από τη Γλυφάδα που το μεσημέρι της Παρασκευής μπλοκαρίστηκε από το κλιμάκιο των λιμενικών στη Μύκονο καθώς ταξίδευε φορτωμένος με μεγάλες ποσότητες κάνναβης τις οποίες ετοιμαζόταν να ρίξει στο νησί των ανέμων, ξεδιπλώνεται με κάθε λεπτομέρεια μέσα απο τη δικογραφία που αποκαλύπτει το protothema.

O ναρκέμπορος έπεσε στις 12:35, στα δίχτυα των ράμπο της Δίωξης Ναρκωτικών του κλιμακίου Ειδικών Αποστολών οι οποίοι με τη συνδρομή του λαγωνικού Κ9 που ακούει στο όνομα Ugly, τον είδαν να βγαίνει με το όχημα του από το καράβι Super Ferry 2 που είχε αναχωρήσει το πρωί της ίδιας ημέρας από το λιμάνι της Ραφήνας και τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Μάλιστα, προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο ο 32χρονος που όπως είπε θα εργαζόταν για την καλοκαιρινή σεζόν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος είχε καταχωνιάσει τα περίπου 2 κιλά κάνναβης στα πιο απίθανα σημεία του οχήματός του ενώ είχε στην τσέπη του και σε δυο ακόμη σημεία του αυτοκινήτου, μικροποσότητα χασίς για να την παραδώσει σε περίπτωση που τον έπιαναν στον έλεγχο και να παραπλανήσει τις αρχές. Όμως δεν τα κατάφερε.

Οι έμπειροι λιμενικοί της Μυκόνου, τον κατάλαβαν, εντόπισαν τα καταχωνιασμένα ναρκωτικά και του πέρασαν χειροπέδες. Μέλος του ιδίου κυκλώματος φέρεται και ο 35χρονος αδερφός του 32χρονου, ο οποίος στο παρελθόν έχει σύμφωνα με πληροφορίες απασχολήσει την Κρατική Ασφάλεια και συνελήφθη μετά από επιχείρηση των λιμενικών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στην περιοχή της Γλυφάδας όπου διέμενε με τον 32χρονο συλληφθέντα στο λιμάνι της Μυκόνου.

Αυτοκίνητο – καβάντζα, μικροποσότητες για «ξεκάρφωμα», το «χρυσό» βιβλίο και η ζυγαριά – ποντίκι

Όπως χαρακτηριστικό αναφέρεται στη δικογραφία, όταν οι ράμπο του Λιμενικού της Μυκόνου σταμάτησαν για έλεγχο τον 32χρονο και τον ρώτησαν αν κουβαλά τίποτα παράνομο, εκείνος απόλυτα ψύχραιμος τους παρέδωσε μια νάιλον διαφανή συσκευασία που περιείχε κάνναβη μεικτού βάρους 1,24 γραμμαρίων, τους είπε ότι δεν είχε κάτι άλλο ενώ για να γίνει πιο πειστικός τους παρότρυνε να ψάξουν και το αυτοκίνητό του.

Κάτι που έγινε αφού το κλιμάκιο των λιμενικών ήταν σίγουροι πως δεν τους έλεγε την αλήθεια. Μόλις το Κ9 Ugly πλησίασε άρχισε, όπως χαρακτηριστικά λένε όσοι γνωρίζουν, «να κάνει σαν τρελό…» δίνοντας ενδείξεις για ναρκωτικές ουσίες σε διάφορα σημεία.

Ένα από αυτά ήταν στο λεβιέ ταχυτήτων όπου παραπλανητικά είχε κρύψει άλλη μια μικροποσότητα κάνναβης βάρους 1,01 γραμμάριων και στο χώρο των αποσκευών όπου είχε κρύψει ένα ακόμη σακουλάκι με 1,02 γραμμάριων για «ξεκάρφωμα».

Όμως η έρευνα του Ugly δεν σταμάτησε εκεί. Το λαγωνικό Κ9 του Λιμενικού έδωσε ένα ακόμα στίγμα αυτή τη φορά σε ένα μαύρο ηχείο μάρκας Koda, διαστάσεων 52χ52χ52 το οποίο όταν έψαξαν οι λιμενικοί έβγαλαν λαβράκι. Μέσα, ο 32χρονος έκρυβε κάνναβη που αγγίζει τα 1.800 γραμμάρια.

Μάλιστα στο ηχείο είχε κάνει ειδική πατέντα για να βγάλει off την όσφρηση του σκύλου. Το είχε τυλίξει με πλαστική μεμβράνη και στο πίσω μέρος είχε κρύψει το εμπόρευμα σε νάιλον σακούλα που ήταν εμποτισμένη με ξύδι!

Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε και μια μεταλλική φιάλη λίπανσης με την ένδειξη WD40 στην οποία αποσπόταν ο πυθμένας της και εντός αυτής υπήρχε άλλη γυάλινη φιάλη για την απόκρυψη ναρκωτικών.

Πηγή: newmoney.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged