Με αντισηπτικό υγρό και μαντιλάκια προμηθεύει σχολεία ο Δήμος Ιλίου

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Με σκοπό την πρόληψη κατά της διασποράς της γρίπης και τον περιορισμό της μετάδοσης λοιμώξεων μέσα στους σχολικούς χώρους, ο Δήμος Ιλίου προχωρά στην προμήθεια και τοποθέτηση δοχείων με αντισηπτικό υγρό και αντισηπτικά μαντηλάκια σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν 440 δοχεία με αντισηπτικό υγρό και θα δοθούν 660 τεμάχια αντισηπτικά μαντιλάκια στα Δημοτικά σχολεία και 248 δοχεία και 465 τεμάχια αντίστοιχα, στα Νηπιαγωγεία. Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη του Δήμου Ιλίου.

Παράλληλα, έχει αποσταλεί επιστολή με τις απαραίτητες οδηγίες στους Διευθυντές για τον σχολαστικό καθαρισμό και την απολύμανση χώρων και αντικειμένων στις σχολικές μονάδες, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.4133/23.01.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Διανύουμε περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης και είναι απολύτως φυσιολογικό να ανησυχούν γονείς και παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό και με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ενισχύουμε τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης και εφιστούμε την προσοχή για την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και απολύμανσης των χώρων, με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και των ιατρικών φορέων».

Μοιραστείτε το:
Tagged