Μαφία των «Λαϊκών»: Ποιοί και πότε συνελήφθησαν – Τι βαρύνει τον καθένα

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

«Στα πράσα» πιάστηκε η μαφία των λαϊκών αγορών

Σύμφωνα με πηγές από την Ασφάλεια Αττικής, το μεγάλο κύκλωμα δρούσε στις περισσότερες λαϊκές αγορές της Αθήνας και θυμίζει ένα… παρόμοιο που είχε εξαρθρωθεί κατά το παρελθόν (2015) μετά από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., στην Αργολίδα με δράστες ομάδα Ρομά.

Από τη μαφία των φυλακών στη μαφία των… λαϊκών αγορών. Οι «νονοί» των ζαρζαβατικών φαίνεται πως βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής προσήγαγαν προχθές 20 άτομα τα οποία εκτιμάται πως πουλούσαν… προστασία στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με πηγές από την Ασφάλεια Αττικής, το μεγάλο κύκλωμα δρούσε στις περισσότερες λαϊκές αγορές της Αθήνας και θυμίζει ένα… παρόμοιο που είχε εξαρθρωθεί κατά το παρελθόν μετά από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία από τους φακέλους της δικογραφίας που σχηματίσθηκε, αλλά όπως εκτιμούν έμπειροι σε τέτοιες υποθέσεις νομικοί, θα πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν, λόγο της ιδιομορφίας της υπόθεσης, όλα τα μέσα που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, όπως κάμερες μινιατούρες, μικρόφωνα «ψείρες», έλεγχος τηλεφωνικών επικοινωνιών (άνοιγμα τηλεφωνικών συνδέσεων), κλπ.

Πληροφορίες απόλυτα εξακριβωμένες, αναφέρουν ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες, περιλαμβάνονται στελέχη του «Ταμείου Λαϊκών Αγορών» της Περιφέρειας Αττικής, Επόπτες Λαϊκών Αγορών που υπηρετούν στην ίδια υπηρεσία, εκ των οποίων η μία γυναίκα στέλεχος, καθώς και πρώην και νυν στελέχη της Διοίκησης των δύο “ελεγχόμενων” Λαϊκών Αγορών μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμο στέλεχος που κομπορρημονούσε στους «συντεχνίτες» του, ότι κουβαλά πάντοτε μαζί του «σιδερικό».

Η σύλληψη και προσαγωγή όσων εμπλέκονται σε πρώτη φάση στην συγκεκριμένη υπόθεση, έγινε με ταυτόχρονη επιχείρηση στις κατοικίες τους τα ξημερώματα (3.30 έως 5:30) της Τετάρτης, στις οποίες πραγματοποιήθηκε και έρευνα παρουσία εισαγγελικού Λειτουργού. Όλοι οι συλληφθέντες, προσήχθησαν τη Πέμπτη το πρωί στον αρμόδιο ανακριτή, απ’ όπου έλαβαν 48ωρη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν την απολογία τους, από την οποία και με βάσει και τα υπόλοιπα στοιχεία που κατά την δικογραφία τους βαρύνουν θα κριθεί αν κριθούν προφυλακιστέοι η όχι…

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν τους δράστες ως… επόπτες των λαϊκών αγορών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή στο κύκλωμα ακόμη και μελών σωματείων, ωστόσο αυτό τουλάχιστον έως τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί. Οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν στα χέρια τους πληροφορίες σχετικά με τη δράση του κυκλώματος και τον τρόπο λειτουργίας. «Οι δράστες εκβίαζαν τους ανθρώπους για να τους παρέχουν… καλά σημεία σε καλές λαϊκές αγορές που ενδεχομένως να οδηγούσαν σε αύξηση των κερδών τους. Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες και εξετάζουμε αρκετά στοιχεία. Έδιναν…. ευκαιρίες», ανέφεραν χθες αστυνομικές πηγές.

Καταθέσεις για τη δράση του κυκλώματος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δώσει αρκετά εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπως επίσης και αρκετά στοιχεία για τα χρήματα που ζητούσε το κύκλωμα για την «προστασία» που «πουλούσε».

Έμπειροι γνώστες του τρόπου διερεύνησης τέτοιας μορφής υποθέσεων από τις Αρχές, ανάφεραν στην στήλη, ότι κατά πάγια τακτική μετά την προσωποποίηση και άσκηση διώξεων, θα ακολουθήσει στα πλαίσια είτε της προανάκρισης, είτε της τακτικής ανάκρισης λεπτομερής και εξονυχιστικός έλεγχος των περιουσιακών και επιχειρηματικών στοιχείων τους, καθώς και του τρόπου απόκτησής τους.

Την προανάκριση για το τωρινό κύκλωμα έχει αναλάβει το τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.

Το θέμα ήταν γνωστό αρκετούς μήνες πριν στο Sporgilos.com, που, όμως, σεβόμενο την μυστικότητα  των ερευνών, δεν είχε αναφέρει τίποτα μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2019, ημερομηνία κατά την οποία ανάρτησε το γενικό περίγραμμα των δύο παράλληλων ερευνών που τότε βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. (για να το δείτε κάντε κλικ εδώ)

——————-

Υ.Γ.1: Η στήλη, υπενθυμίζει την πάγια θέση της ότι «όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποφασίσει επί τούτου η αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη». Γι’ αυτό «συστήνει» σε όλους, όσους ξαφνικά έγιναν κοινωνοί των γεγονότων να σταματήσουν την «ανθρωποφαγία», αναφέροντας ονόματα και καταστάσεις. Τουλάχιστον να πάψουν να «φτύνουν» εκεί που μέχρι πρότινος «έγλυφαν» και μάλιστα με βουλιμία.

——————–

Υ.Γ.2: Η υπόθεση, αν είναι πράγματι όπως φαίνεται, και δεν υπάρξουν ανατροπές, αναμένεται να προκαλέσει, τριγμούς, σε πολύ σημαντική δημοτική παράταξη δήμου της Δυτικής Αθήνας και ακόμη σε παράταξη για την Περιφέρεια Αττικής. Ήδη η τελευταία κατέβασε από την ιστοσελίδα της τον κατάλογο υποψηφίων Περιφερειακών συμβούλων της. Βέβαια, είναι νομοτέλεια το «Δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται», μην μας πάρουν και τα απόνερα….

*Με στοιχεία από τις ιστοσελίδες eleftherostypos.gr & lawandorder.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged