Ασυμβίβαστο Ίλιον: Ο νόμος που περιορίζει τις δημόσιες συναθροίσεις και διαδηλώσεις μας αφορά όλους

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ! – ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ!

Ο νόμος που ψηφίσθηκε από τη κυβέρνηση της Ν.Δ., το ΚΙΝ.ΑΛ. και το φασιστικό μόρφωμα του Βελόπουλου, για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και διαδηλωσεις», έχει οσμή επταετίας όταν η χώρα ήταν στο γύψο και οι διεκδικήσεις ήταν παράνομες. Συγκεκριμένα άρθρα του νόμου δίνουν υπερεξουσία στην εκάστοτε Αστυνομική Διεύθυνση να εγκρίνει ή να απαγορεύσει  μια διαδήλωση, στην περίπτωση που «κρίνει» πως «διαταράσσεται η κοινωνικοοικονομική ζωή» του τόπου. Μάλιστα επιτρέπει τις «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα «κοινωνικής σημασίας»!

Αναρωτιόμαστε αν έχει κοινωνική σημασία, η κινητοποίηση:

  1. Εργαζόμενων που συγκεντρώνονται να διαμαρτυρηθούν για το εργατικό ατύχημα συναδέλφου τους…
  2. Οικογενειακών επιχειρήσεων της γειτονιάς που μαραζώνουν καθημερινά από τη επεκτατική πολιτική πολυεθνικών κολοσσών…
  3. Νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που διεκδικούν ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας αφού προηγουμένως έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό στη περίοδο της πανδημίας…
  4. Εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σύστημα δημόσιας παιδείας και πόσο μάλλον εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών που αποβάλλονται από τη δημόσια παιδεία…
  5. Γονιών και μαθητών για να διεκδικήσουν το σχολείο τους να έχει θέρμανση και να είναι καλό-συντηρημένο…
  6. Πολιτών που συγκεντρώνονται για να ακυρώσουν ένα πλειστηριασμό κατοικίας μιας λαϊκής οικογένειας…
  7. Πολιτών που αγωνίζονται για να κλείσει ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ που η οσμή του έχει φθάσει μέσα στα υπνοδωμάτια μας…
  8. Κατοίκων μιας περιοχής που συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν για την επικινδυνότητα της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην υγεία τους…
  9. Κατοίκων που συγκεντρώνονται για να διεκδικήσουν να φτιαχτεί ένας δρόμος –καρμανιόλα ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια οι ίδιοι και τα παιδιά τους…

Για όλα τα παραπάνω ζητούν να έχει γίνει αίτηση! Να τους έχει δοθεί ονοματεπώνυμο οργανωτή που να φέρει την αστική ευθύνη και αν κρίνει η Αστυνομία ότι δεν διαταράσσεται η  «κοινωνικοοικονομική ζωή» του τόπου και είναι κοινωνικής σημασίας τότε το εγκρίνει….

Προφανώς δεν τους φτάνουν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίζονται. Προφανώς και δεν νοιάζονται για τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων, που επικαλούνται. Κόπτονται για τις μαζικές αντιδράσεις της κοινωνίας που θα προκαλέσει η περαιτέρω υλοποίηση της απάνθρωπης πολιτικής τους.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να επαναληφθούν οι αυθόρμητες αντιδράσεις χιλιάδων πολιτών που ζήσαμε στη περίοδο των μνημονίων. ΘΕΛΟΥΝ να μας επιβάλουν, μισή δουλειά, μισή ζωή και όλα αυτά σε αναστολή!

Ποινικοποιούν τη μαζική αμφισβήτηση, τη μαζική, συλλογική και οργανωμένη αντίσταση. Ο χουντικής έμπνευσης νόμος καταργεί το Συνταγματικό δικαίωμα του «συνέρχεσθαι»  και δεν μπορεί παρά να καταδικασθεί από κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Για να έχουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια χρειάζεται να διεκδικήσουμε συλλογικά & οργανωμένα νικώντας το φόβο και τη τρομοκρατία που προσπαθούν να μας επιβάλουν!

Μοιραστείτε το:
Tagged