Μακάβριο παζλ: Η κηδεία, το πάρτι και ο «φονικός κύκλος», με τους τρεις νεκρούς

Τρομοκρατία,
Μοιραστείτε το:

Είχε κοροναϊό, πήγε σε πάρτι και κηδεία και «σκότωσε» τρεις ανθρώπους μολύνοντάς τους

Σοκ προκαλεί η ιστορίας μίας γυναίκας στο Σικάγο, η οποία πήγε ενώ ήταν φορέας του κοροναϊού σε μία κηδεία και ένα πάρτι με αποτέλεσμα να κολλήσει τρεις ανθρώπους, οι οποίοι στη συνέχεια βρήκαν τραγικό θάνατο από τον φονικό ιό

Σύμφωνα με τα αμερικάνικα μέσα η γυναίκα από το Σικάγο είχε κάποια ήπια αναπνευστικά συμπτώματα, όχι όμως τόσο σοβαρά κατά την ίδια ώστε να μπει σε καραντίνα.

Η κηδεία

Αρχικά η γυναίκα παρευρέθηκε σε μία κηδεία, ενώ το ίδιο βράδυ δείπνησε με φίλους της. Ωστόσο οι κοινωνικές εκδηλώσεις δεν σταμάτησαν εδώ.

Η γυναίκα βρέθηκε την επόμενη μέρα σε ένα μπουφέ όπου  προσέφερε τα συλλυπητήριά της στην πενθούσα οικογένεια, αγκαλιάζοντας τουλάχιστον τρεις συγγενείς του θανόντα.

Τρεις ημέρες μετά την κηδεία, η γυναίκα εξακολουθώντας να έχει  ήπια συμπτώματα, παρευρέθηκε σε ένα πάρτι γενεθλίων, αυτή τη φορά της οικογένειάς της.

Το μοιραίο πάρτι

Στο πάρτι ήταν εκτός από τη γυναίκα ακόμη εννιά άτομα, τα οποία είχαν στενή επαφή με το κρούσμα. Από τους εννέα παρόντες, επτά θα μολυνθούν με κοροναϊό εκείνη την ημέρα. Δύο θα νοσήσουν σοβαρά και θα νοσηλευτούν, ενώ δυστυχώς τρεις εβδομάδες μετά τα γενέθλια, αυτοί οι δύο άνθρωποι θα πεθάνουν.

Το μακάβριο παζλ

Ωστόσο το θρίλερ δεν σταματά εδώ. Οι δύο που δείπνησαν με την γυναίκα στο πρώτο δείπνο είχαν επίσης μολυνθεί εκείνο το βράδυ. Ένας από αυτούς πεθαίνει, 27 ημέρες μετά το γεύμα.

Ο πρώτος κύκλος ασθενών από αυτή την αλυσίδα θα προκαλέσει δεύτερο. Οι άνθρωποι που φρόντισαν αρκετούς πρώτους αρρώστους δεν προστατεύονταν με μάσκες ή γάντια και μολύνθηκαν.

Και τρεις παρευρισκόμενοι στο πάρτι γενεθλίων, αν και άρρωστοι, πήγαν στην εκκλησία αργότερα, μετά από έξι ημέρες συμπτωμάτων.

Στην εκκλησία αγγίζουν και περνούν το καλαθάκι εισφοράς στους υπόλοιπους που κάθονται στους πάγκους της εκκλησίας.

Ένας πιστός, που καθόταν σε μια ξεχωριστή σειρά, είναι το τελευταίο άτομο που εντοπίστηκε σε αυτό το “σύμπλεγμα” από επιδημιολογικούς ερευνητές από το CDC και το Illinois.

Συνολικά, πρώτη ασθενής που δεν χρειάστηκε ποτέ να επισκεφτεί έναν γιατρό, μόλυνε, άμεσα και έμμεσα, τουλάχιστον 15 άτομα σε τρεις εβδομάδες, τρεις από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους.

Η εντολή για μέτρα περιορισμών μετακινήσεων στο Ιλινόις δεν θα έφτανε μέχρι τις 21 Μαρτίου, αρκετές ημέρες μετά την τελευταία μόλυνση αυτής της αλυσίδας επαφών.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged