Μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης στον δήμο Αιγάλεω

Αιγάλεω
Μοιραστείτε το:

Σε εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης στους τομείς ευθύνης του, προχωρά ο δήμος Αιγάλεω με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στήριξη των καταστημάτων και των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

  1. Απαλλαγή των δημοτικών τελών (ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού) των καταστημάτων της πόλης, για τον χρόνο παύσης λειτουργίας τους.
  2. Απαλλαγή των καταστημάτων της πόλης από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για τον χρόνο παύσης λειτουργίας τους.
  3. Απαλλαγή των σχολικών κυλικείων από τα μισθώματα, για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα σχολεία.
  4. Απαλλαγή των δημοτικών κυλικείων από τα μισθώματα, για όσο διάστημα παραμένουν οι υπηρεσίες μας σε αναστολή λειτουργίας ή υπολειτουργία.
  5. Μείωση του μηνιαίου μισθώματος κατά 40% στα μισθωμένα για εμπορική χρήση ακίνητα του δήμου.
  6. Αναστολή καταβολής οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφείων) στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για το διάστημα που παραμένουν κλειστοί.
  7. Αναστολή καταβολής οικονομικής συμμετοχής στα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα του δήμου για το ίδιο χρονικό διάστημα όπως παραπάνω.

Τα ήδη καταβληθέντα ποσά από τους δημότες που αφορούν στα προαναφερόμενα μέτρα θα συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις.

Στην εισήγηση του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ιωάννης Κάντζος σημείωσε πως στην απρόβλεπτη κατάσταση που βιώνουμε λόγω του κορωνοϊού οφείλουμε να λάβουμε στο πλαίσιο των καθηκόντων μας μέτρα ελάφρυνσης των φυσικών προσώπων, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων στα όρια του δήμου μας.

Στις έκτακτες συνθήκες, χρειάζονται έκτακτα μέτρα και παρεμβάσεις με πνεύμα αλληλεγγύης και κατανόησης ανέφερε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, καθώς όσο κι αν η διασφάλιση της δημόσιας υγείας εξακολουθεί να παραμένει προτεραιότητα, οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλους μας.

Μοιραστείτε το:
Tagged