Λαϊκή Συσπείρωση: Στον αέρα η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή στο Περιστέρι

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

25 νήπια σε μία αίθουσα. Στον αέρα η λειτουργία επιπλέον τμημάτων!!! Αποτέλεσμα συνειδητής αδιαφορίας κυβέρνησης-διοίκησης Παχατουρίδη.

Με δεκάδες προβλήματα και με όρους υποβάθμισης και στοιβάγματος ετοιμάζεται να αρχίσει η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγής στα Νηπιαγωγεία του Περιστερίου από τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020:

Υποχρεωτικές μετακινήσεις υπεράριθμων μαθητών σε όμορα νηπιαγωγεία

Τμήματα θα αναγκαστούν να στοιβάξουν παιδιά και να λειτουργήσουν με 25 μαθητές σε δύο περιπτώσεις Νηπιαγωγείων (44ο Νηπ. & 10ο-21o Νηπ.) απαιτούνται δύο (2) επιπλέον αίθουσες για την λειτουργία τους, που δεν έχουν βρεθεί ακόμα.

Η Διοίκηση Παχατουρίδη γνώριζε αυτές τις εξελίξεις πολύ καλά εδώ και πολύ καιρό και αντί ο Δήμος να φροντίσει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει τις αίθουσες που απαιτούνται δεν έκανε τίποτα!!!

Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας δήλωσε σε συνάντηση του με σωματεία εκπαιδευτικών ότι: «δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι στην περιοχή για ενοικίαση (!)» ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των μικρών μαθητών τονίζοντας ότι «ο Δήμος είναι υπεύθυνος μόνο για τη συντήρηση των υπαρχόντων χώρων (!!) και όχι για το πού θα πάνε τα παιδιά». Πρόσθεσε ότι “έχει κάνει αίτημα για δύο Προκάτ (!!!) αίθουσες αλλά για το τι θα γίνει τελικά, την ευθύνη την έχουν οι Κτιριακές Υποδομές και το Υπουργείο Παιδείας”.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αξιοποιώντας αυτή την κατάπτυστη στάση της δημοτικής αρχής αρχίζουν να ψελλίζουν για ακύρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής στους μικρούς μαθητές που δεν μπορούν να στεγαστούν στα σχολεία στο Περιστέρι.

Ετοιμάζονται να εξωθήσουν πολλές οικογένειες προς την ιδιωτική εκπαίδευση

Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί:

  • η Διοίκηση Παχατουρίδη που ΔΕΝ έχει πρόγραμμα ίδρυσης και κατασκευής νέων σύγχρονων Νηπιαγωγείων δεσμεύοντας για αυτό χώρους
  • οι αντιδραστικές τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Αττικής και στελέχους της ΝΔ, Γ. Πατούλη, για πέρασμα των Νηπιαγωγείων στους Δήμους.

Αυτή είναι η αντιλαική και αντιεκπαιδευτική πολιτική της υποχρηματοδότησης της ΕΕ αλλά και των ηθελημένων «παραλήψεων» της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και που πιστά ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  • να παρθούν με ευθύνη της κυβέρνησης, όλα τα αναγκαία μέτρα που θα εξασφαλίσουν την ουσιαστική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο Περιστέρι.
  • Σύγχρονη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή- ούτε σκέψη για Προκάτ. Δέσμευση χώρων και χρηματοδότηση για την ανέγερση Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, 15 παιδιά ανά τμήμα.
  • Αύξηση των κονδυλίων που θα δοθούν στις σχολικές επιτροπές ώστε να υλοποιηθεί η 2χρονη Προσχολική Αγωγή με σύγχρονους όρους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου θα στηρίξει το δίκαιο αγώνα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών.

Μοιραστείτε το:
Tagged