Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4.2.2021

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Φεβρουαρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν τις εξής τοποθετήσεις:

Για τα εμβόλια και τα εμβολιαστικά κέντρα:

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης υπογράμμισαν ότι: “Όλοι ζούμε τις τελευταίες μέρες έναν ανηλεή πόλεμο εις βάρος των λαών με βάση τον παγκόσμιο πόλεμο εμβολίων, έναν πόλεμο εμπορικό με γεωστρατηγικά χαρακτηριστικά.

Η ΕΕ και ο εκτροχιασμός της πορείας του εμβολιασμού δεν μπορεί να διασφαλίσει τα εμβόλια που έχει ανάγκη ο λαός μας, υπάρχει προνομιακή μεταχείριση χωρών και απόρρητες συμφωνίες. Δεν είναι γενική διαπίστωση αυτή. Αφορά και τους κατοίκους του Περιστερίου και την υγεία τους.

Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε και αφορά την μετατροπή του Εκθεσιακού Κέντρου ως εμβολιαστικό κέντρο, η οποία κατά τη γνώμη μας είναι σωστή χωροταξικά, θα είναι κενό γράμμα αν δεν συνοδευτεί με προσλήψεις γενικών γιατρών, επισκεπτών υγείας και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες υγειονομικών.

Πρέπει να απαιτήσει το δημοτικό συμβούλιο να σταματήσει το αίσχος των μετακινήσεων προσωπικού από άλλες δομές υγείας. Η μέχρι στιγμής μετατροπή των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας σε εμβολιαστικά κέντρα είναι εγκληματική αφού γίνεται εις βάρος των λοιπών υπηρεσιών, είναι εις βάρος των ασθενών”.

Για τους επαγγελματίες της πόλης:

“Είναι γνωστά τα αιτήματα μας απέναντι στην κυβέρνηση και είναι γνωστή η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους μικρούς επαγγελματίες. Μάλιστα στην πόλη μας δεν έμεινε ανέγγιχτος ούτε ο ιστορικός κινηματογράφος “Φοίβος” που λόγω αλλαγής του ΑΦΜ εξαιρείται από την αναγκαία κρατική ενίσχυση των θεάτρων και των κινηματογράφων που παραμένουν τόσους μήνες κλειστοί. Το συγκεκριμένο θέμα θα αναδειχθεί και στη Βουλή με ερώτηση του ΚΚΕ.

Όσον αφορά τους επαγγελματίες της πόλης απαιτούμε συγκεκριμένα: Απαλλαγή από τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για όλες τις επιχειρήσεις όλων των πληττόμενων ΚΑΔ για το 2020 και συνέχιση της απαλλαγής για όσο διάστημα διατηρούνται περιοριστικά μέτρα το 2021, απαλλαγή από τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τις επιχειρήσεις εστίασης, απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για τα κυλικεία των σχολείων, διαγραφή των χρεών τους για τους μήνες του 2020 που ήταν σε ισχύ ειδικά μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους και προφανώς αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμοί. Πρέπει ο Δήμος να πάρει έμπρακτα μέτρα και όχι ευχολόγια” τόνισαν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου αποκαλυπτική αφού εκτός των άλλων ανέφερε: “Όταν τελειώσει αυτή η κρίση που ζούμε, οι επαγγελματίες θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε ειδική πλατφόρμα και να ζητήσουν ελάφρυνση.

Η πλατφόρμα αυτή θέλουμε και ελπίζουμε να ανοίξει σε 3 μήνες. Αφού μετρήσουμε τις ζημιές θα αποφασίσει η Διοίκηση αν μπορεί να κάνει κάτι. Άλλωστε κανένας δήμος στην Ελλάδα δεν έχει πάρει μέτρα για το 2020…” (!!!) Τα συμπεράσματα δικά σας…

Για την κλιμακούμενη καταστολή:

Στην παρέμβαση τους οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφεραν: “Βλέπουμε πως η πανδημία αξιοποιείται για την καταστολή του λαού, για να φιμωθούν στόματα που αντιδρούν στις επιλογές της κυβέρνησης. Μόνο την τελευταία βδομάδα είχαμε κλήση σε απολογία της Προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, του Προέδρου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων, πολλών υγειονομικών.

Πάνω από όλα είχαμε την κατάπτυστη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας και Τάξης, γιατί έτσι πρέπει να λέγεται, που ενώ έχει τα πανεπιστήμια κλειστά εδώ και ένα χρόνο δίνει 30 εκατομμύρια για ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα προκαλεί ερωτηματικά δημοσίευμα που κάνει λόγο για εντολή που έδωσε ο κ.Παχατουρίδης σε δημοτική σύμβουλο για διενέργεια έρευνας με σκοπό την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας”. Η απάντηση της Διοίκησης Παχατουρίδη ήταν πως “πρόθεση μας είναι να επανιδρύσουμε τη Δημοτική Αστυνομία” (!!!)

Για ζητήματα κατοίκων σχετικά με τους όρους υγείας τους:

Σε τοποθέτηση τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφεραν: “Είναι γνωστή η κινητοποίηση των κατοίκων στην Αίγλης και Ναούσης με αφορμή κεραία κινητής τηλεφωνίας. Δεν έχει ακόμα δοθεί λύση στο πρόβλημα παρά τις ρητές και δημόσιες υποσχέσεις του Δήμου.

Αυτό που πρέπει όμως να μπει μπροστά και αφορά πάλι την συγκεκριμένη περιοχή, της Χρυσούπολης, είναι η απομάκρυνση του σκουπιδαριού και του λατομείου Μουσαμά που απέχει μόλις 400 μέτρα από τη Χρυσούπολη.

Ταυτόχρονα οφείλουμε να φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των κατοίκων στην περιοχή της Τσαλαβούτα και της ηχορύπανσης που προκαλείται από εγκαταστάσεις του γνωστού καναλιού. Για το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη πάρει καταδικαστική απόφαση η Περιφέρεια και μάλιστα έχει επιβάλει και πρόστιμα στο κανάλι αλλά οι ηχορυπαντικές εγκαταστάσεις συνεχίζουν και υφίστανται”. Για το θέμα των σκουπιδιών η Διοίκηση για πολλοστή φορά δεν απάντησε τίποτα.

Μοιραστείτε το:
Tagged