Κ.Κάβουρας: «Να αξιοποιηθεί από το Δήμο Ιλίου η νέα πρόσκληση του ΦιλόΔημος ΙΙ για την κατασκευή και επισκευή στάσεων για την αστική συγκοινωνία»

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Μια νέα πρόσκληση που αφορά τους δήμους που έχουν αστική ή δημοτική συγκοινωνία για αναβάθμιση των στάσεων τους έβγαλε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η πρόσκληση αφορά την προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση στάσεων των δήμων (πχ. καθίσματα σταθερά ή ανακλινόμενα, φωτισμός, καλάθι αχρήστων) και είναι συνολικού προϋπολογισμού 16.000.000,00 εκ. ευρώ.

Το ποσό χρηματοδότησης διαμορφώνεται ανά δήμο με βάση τους κατοίκους και τον τύπο στάσης. Για παράδειγμα σε δήμους σαν το Δήμο Ιλίου, με μόνιμο πληθυσμό άνω των 60.000 κατοίκων και έως 100.000 κατοίκους, ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι 100.000,00 ευρώ για τον εξοπλισμό έως 50 στάσεων. Το μέγιστο ύψος επιχορηγούμενου προϋπολογισμού ανά στάση, ανάλογα με τον τύπο που θα επιλεγεί, κυμαίνεται από 3.000,00 – 4.000,00 ευρώ (οι τύποι των στάσεων καταγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση).

Με αφορμή την έκδοση της συγκεκριμένης πρόσκλησης του προγράμματος ΦιλόΔημος ΙΙ, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη» και υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, δήλωσε τα εξής:

«Η αξιοποίηση της συγκεκριμένης χρηματοδότησης από το Δήμο Ιλίου είναι απολύτως επιβεβλημένη, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη την κατάσταση που επικρατεί στις στάσεις της αστικής συγκοινωνίας της πόλης μας.

Ενώ κάποια πράγμα μοιάζουν αυτονόητα – όπως ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει το λεωφορείο μέσα στη βροχή ή να περιμένει σε χώρους χωρίς επαρκή φωτισμό – δυστυχώς δεν είναι. Τα στέγαστρα των στάσεων είναι ένα έργο ουσίας για την πόλη μας που δείχνει σεβασμό στη δημόσια ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.

Καλούμε το διοίκηση του Δήμου Ιλίου, το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού καταγράψει τις μεγάλες ανάγκες που έχει η πόλη μας στο συγκεκριμένο τομέα, να προχωρήσει στην δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τους πολίτες, και ειδικά τους εργαζόμενους, των πιο λαϊκών στρωμάτων, που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τις αστικές συγκοινωνίες.»

Μοιραστείτε το:
Tagged