Κωστής Χατζηδάκης: Τέλος στην εγκατάλειψη του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό Οικολογία
Μοιραστείτε το:

Τη δέσμευση ότι θα βρεθεί άμεσα μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση, επισκέφθηκε το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια εικόνα πραγματικής εγκατάλειψης.

Αναφερόμενος στα όσα είδε και διαπίστωσε, ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Το Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” που επισκέφθηκα σήμερα θα μπορούσε να είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής για όλη τη Δυτική Αττική. Χωρίς διάθεση υποτίμησης των προσπαθειών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια -πολύ περισσότερο των προσπαθειών του προσωπικού- η κατάσταση δεν είναι καθόλου ανεκτή» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός ΠΕΝ υπογράμμισε ότι «οι εγκαταλελειμμένες λίμνες με τα ψόφια ψάρια, η δυσοσμία από τα κανάλια που έχουν στερέψει, οι σπασμένες λάμπες, η απουσία φύλαξης, οι “συλλογικότητες” που έχουν κάνει κατάληψη σε τμήμα του Πάρκου, συνθέτουν μια αρνητική εικόνα, όχι αντάξια όσων το οραματίστηκαν».

Χατζηδάκης: Θα δοθεί άμεση και καθαρή λύση για το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη προβληματικό είναι και το μοντέλο διοίκησης που ισχύει για το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης. «Καθόλου ανεκτό ασφαλώς δεν είναι ούτε το ισχύον μοντέλο διοίκησης, όπου άλλος ορίζει τον πρόεδρο και άλλος τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι δε διαδικασίες διαχείρισης του προϋπολογισμού είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν καν την απορρόφηση των κονδυλίων που διατέθηκαν τα τελευταία χρόνια για το Πάρκο» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Χατζηδάκης είπε για το Πάρκο Τρίτση:

«Αυτή η κατάσταση θα τερματιστεί! Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συναντηθώ με τον νέο περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, με τους δημάρχους της περιοχής και με όλους τους εμπλεκόμενους. Εντός του Σεπτεμβρίου θα έχει δοθεί μια άμεση και καθαρή λύση. Τελικός σκοπός είναι να υιοθετηθεί ένα απλό και αποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης του Πάρκου προκειμένου να φανεί η διαφορά στα μάτια των πολιτών χωρίς καθυστερήσεις».

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged