«Κρεμάστε» τους ψηλά… από τα πυροσβεστικά!!!

Άρθρα
Μοιραστείτε το:

Αυτά λέγανε οι αλήτες! Θέλουν κρέμασμα!

Ήμουν στα Κύθηρα στη μεγάλη πυρκαγιά. Είδαμε τα αεροπλάνα να φεύγουν και το νησί να παραδίδεται στις φλόγες. Διαμαρτυρήθηκε ο δήμαρχος και του είπαν ότι εκφράζει την… ΝΔ! Κρέμασμα θέλουν! Σήμερα αποδεικνύεται ότι κάψανε το νησί επειδή είχαν «εσωτερικές κόντρες». Ήταν έγκλημα εκ προθέσεως. Βάλανε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές για να αποκτήσουν και τους… αρμούς της εξουσίας.

του Θανάση Μαυρίδη

Θυμάμαι με έκπληξη τα αεροπλάνα να φεύγουν και να μην επιστρέφουν. Αναρωτιόμασταν γιατί. Η φωτιά δέσποζε στην κορυφή του βουνού και μας έδειχνε απειλητικά τα δόντια της. Ήταν πραγματικά τρομαχτικό. Κοιτάζαμε στον ουρανό, αλλά άφαντα τα αεροπλάνα. Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαν να εκτελέσουν άλλες αποστολές λόγω ανωτέρας βίας. Πέρασαν έτσι δύο ή τρεις ώρες. Μας φάνηκαν αιώνες. Σαν να περιμένεις τον δικαστή να σου ανακοινώσει την ποινή. Και ξαφνικά έγινε το κακό. Μέσα σε δέκα λεπτά, ίσως και νωρίτερα, η φωτιά είχε διανύσει περισσότερα από δύο χιλιόμετρα και νιώθαμε πλέον την καυτή της ανάσα. Ήταν παντού γύρω μας. Στις αυλές των σπιτιών, στον δρόμο, μπροστά και πίσω μας. Αν δεν το ζήσει κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει.

Σωθήκαμε γιατί εκείνη ακριβώς την ώρα περνούσαν από μπροστά μας δύο πυροσβεστικά αυτοκίνητα. Αλλού πηγαίνανε και η μοίρα το έφερε έτσι που την ώρα της επέλασης της φωτιάς τα πυροσβεστικά περνούσαν μέσα από τον οικισμό. Άγιο είχαμε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής που αναφέρεται στις επεμβάσεις του κρατικού μηχανισμού προς τον πραγματογνώμονα που ερευνούσε την τραγωδία στο Μάτι και με σκοπό να τον αποτρέψει από το να κάνει την δουλειά του, υπάρχει και μία σημαντική αναφορά στην πυρκαγιά των Κυθήρων του 2017. Λέει λοιπόν ο τότε αρχηγός του σώματος προς τον πραγματογνώμονα: «Έτσι γίνονται τα παιγνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιγνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στην Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιγνίδι».

Αυτά λέγανε οι αλήτες! Και καλά θα κάνει σήμερα κιόλας ο δήμαρχος των Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης να κάνει αυτό που πρέπει. Γιατί κάποιος πρέπει να το κάνει. Ποιος άλλος αν όχι ο εκπρόσωπος των κατοίκων ενός νησιού που κάηκε για να κάνουν κάποιοι τα… παιγνιδάκια τους;

Να πούμε για τις επιστολές που έστελνε ο δήμαρχος επί τρία χρόνια, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο; Για τις καταγγελίες που έκανε ότι οι πυροσβέστες δεν έσβηναν την φωτιά επειδή δεν είχαν εντολή ; Ποιος τον πίστευε τότε. Να που ο άνθρωπος έλεγε την αλήθεια. Μέχρι σήμερα ένας εισαγγελέας δεν τον έχει καλέσει να καταθέσει. Μήπως έφτασε η ώρα.

Την επομένη της φωτιάς έγραφα στο liberal: «Ένα πρόβλημα συντονισμού υπήρχε. Ήταν φανερό σε όλες τις ενέργειες. Όλες οι δυνάμεις ήσαν πάντα ένα βήμα πίσω από τα γεγονότα, τα κυνηγούσαν. Οι εθελοντές ήταν εκεί. Υδροφόρες υπήρχαν. Συντονισμός δεν υπήρχε καλός. Επίσης δεν υπήρχαν αεροπλάνα! Εμφανίστηκαν προς το βράδυ της πρώτης ημέρας. Την δεύτερη εξαφανίστηκαν και έγινε ό,τι έγινε. Κάνανε λάθος. Εγκληματικό λάθος».

Πού να φανταστούμε τότε ότι δεν ήταν λάθος. Ότι ήταν προμελετημένο έγκλημα. Για να «φάει» ένας αξιωματικός τον άλλον. Γι’ αυτό και ασχολούμαστε σήμερα με την “ξεχασμένη” πυρκαγιά στα Κύθηρα και όχι με το Μάτι το οποίο ήταν και το αντικείμενο της έρευνας. Επειδή για να φτάσουμε στο Μάτι προηγήθηκαν η Μάνη, τα Κήθυρα και ποιος ξέρει πόσες άλλες πυρκαγιές. Κρέμασμα !

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged