Κρίμα κα Κεραμέως: Δεν ενισχύεται το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά μόνο το εμπόριο ειδών πληροφορικής..

Υπουργείο Παιδείας
Μοιραστείτε το:

Κρίμα κα Κεραμέως… Κανείς δεν περίμενε ότι εσείς θα είσασταν ο δράστης της επανάληψης της χειρότερης δράσης εισαγωγής της πληροφορικής και συνολικά εκπαιδευτικού εξοπλισμού στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα…

Αν δεν το γνωρίζεται η ίδια, οι παρατρεχάμενοί σας στο Υπουργείο όφειλαν να σας το γνωστοποιήσουν… Η χειρότερη δράση  για την εισαγωγή εκπαιδευτικού εξοπλισμού  ever στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που υπήρξε ποτέ, ήταν  η πριν την δική σας, χρηματοδότηση  προμήθειας από τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, notbook και μινι laptop το 2007-08.

Τι έμεινε στο εκπαιδευτικό σύστημα, απ’ εκείνη τη δράση…; Τίποτα, όπως τίποτα δεν θα μείνει και από την δική σας δράση…. Τουλάχιστον εκείνη είχε κόστος μόνο…40 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ η δική σας είναι πολλαπλώς αναβαθμισμένη στα 112 εκατ. ευρώ, αν και εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να διατεθεί περισσότερο από το 1/3 του συνολικού ποσού, αφού οι όροι  χορήγησης των voucher των 200 ευρώ, πληρούνται από μικρό μέρος ελληνικών οικογενειών και κυρίως αυτών που λόγο φοροδιαφυγής (αλλοδαποί, τσιγγάνοι, ρομά, κλπ), κλπ, δηλώνουν σχεδόν μηδενικά  εισοδήματα, με τα παιδιά τους να ανήκουν στις ειδικές κοινωνικές κατηγορίες (όπως και οι γονείς) που παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό εγκατάλειψης ή αν θέλετε μη παρακολούθησης του σχολείου…

Με απλά λόγια κα Κεραμέως, οι μαθητές που  θα οφεληθούν από την δράση σας  θα είναι αυτοί που αντί για εκπαίδευση  θα χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό που θα αποκτήσουν με το voucher των 200 ευρώ, κυρίως γαι ψυχαγωγία… Ήδη, όπως και την προηγούμενη φορά που δόθηκε στους μαθητές η δυνατότητα να προμηθευτούν οι ίδιοι εξοπλισμό πληροφορικής, άρχισαν, -στο μιλητό προς το παρόν,σαν έρπουσα φήμη-, οι άτυπες μεν αλλά ουσιαστικές προσφορές των εταιριών και κυρίως καταστημάτων εμπορίας εξοπλισμού πληροφορικής, που εκτός από  tamplet, notbook και μινι laptop ή ακόμη και PC, περιλαμβάνουν στα συν τους οθόνες, κάμερες, κινητά, ηλεκτρονικά-ψηφιακά παιχνίδια,κλπ…

Τι θα έπρεπε να κάνετε διαφορετικά…

Δεν θα σας πούμε εμείς, αλλά με 112 εκατ. ευρώ θα  μπορούσατε να προμηθευτείτε εξοπλισμό πληροφορικής για όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, φορητό ή επιτραπέζιο ή συνδυασμό και των δύο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί δανειστικά από τους μαθητές στην καραντίνα και την τηλεκπαίδευση ή και κυρίως στην τάξη, αμέσως μόλις επανέλθει η κανονικότητα….

Γι’αυτό κυρία Κεραμέως, την επόμενη φορά μελετήστε  ανάλογες δράσεις ποιο καλά και ποιο συγκροτημένα… Τα λεφτόδεντρα του κράτους και του Ταμείου Ανάκαμψης σύντομα θα τελειώσουν… και τότε χωρίς βασικές υποδομές…. τι….

Παρεμπιπτόντως μιλήσατε για επένδυση… Ποια επένδυση… ακόμη κι εσείς ξέρετε ότι πρόκειται για χριστουγεννιάτικο δώρο σε μερίδα γονέων και μαθητών…. τους οποίους δεν αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα και το οποίο δώρο κοστολογήθηκε πάλι απ’ εσάς στα 200 ευρώ…

«Εκπαι-δάρχης»

Διαβάστε στην συνέχεια τις δύο βασικές ειδήσεις για το συγκεκριμένο θέμα… και αξιολογείστε  τον τρόπο χειρισμού της συγκεκριμένης δράσης μόνοι σας…

Υπ. Παιδείας: Επένδυση 112 εκατ. ευρώ για 560.000 σπουδαστές

Η κυβέρνηση επενδύει επιπλέον 112 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές στο στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού μας για τον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την ενδυνάμωση των ευάλωτων συμπολιτών μας,

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του το νέο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφαλίζει επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Σημειώνεται ότι, ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύει στη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Το πρόγραμμα στοχεύει να συμβάλει, με ουσιαστικό τρόπο, στη μακροπρόθεσμη ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου. Η βιωματική εξοικείωση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις νέες τεχνολογίες αποτελεί οριζόντια τομή, αναγκαία και μετά την παρέλευση της πανδημίας. Χτίζουμε, λοιπόν, πάνω στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης, ώστε να βγούμε από αυτήν την κρίση ισχυρότεροι.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος της συνολικότερης στρατηγικής μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην παιδεία, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις για τη ριζική αναβάθμιση των δημόσιων δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων, την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών και την αναβάθμιση της σύνδεσής τους με το διαδίκτυο, προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών για τη χρήση ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων, και τη δημιουργία εκτεταμένου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών. Η συμμετοχή στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης πρέπει να αφορά κάθε νέο και νέα.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δρομολογεί την ψήφιση Διάταξης Νόμου αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με την οποία την υλοποίησή του θα αναλάβει η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.», που θα αναπτύξει μία εξειδικευμένη πλατφόρμα. Σύντομα θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος.

«Σταθεροί στις δεσμεύσεις μας, υλοποιούμε ακόμη μία δράση υποστήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων για την περαιτέρω καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί, μεταξύ των οποίων τα παιδιά οικογενειών με χαμηλότερα εισοδήματα. Δίνουμε επιπλέον ψηφιακά εργαλεία για το σήμερα και το αύριο. Μεριμνούμε, υποστηρίζουμε, ενισχύουμε» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές: Ποιοι το δικαιούνται

Ποιοι μαθητές και φοιτητές δικαιούνται το voucher 200 ευρώ;

Με νέο πρόγραμμα των υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας θα δοθούν 200 ευρώ σε voucher σε 560.000 οικογένειες για την αγορά λάπτοπ, τάμπλετ και υπολογιστών.

Το νέο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφαλίζει επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Οικοδομώντας στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης COVID-19 και στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού μας για τον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την ενδυνάμωση των ευάλωτων συμπολιτών μας, η Κυβέρνηση επενδύει επιπλέον 112 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.

Σημειώνεται ότι, ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύει στη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι (για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

Για οικογένεια με δύο γονείς κι ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ. Για οικογένεια με έναν γονιό κι ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το πρόγραμμα στοχεύει να συμβάλει, με ουσιαστικό τρόπο, στη μακροπρόθεσμη ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου.

«Η βιωματική εξοικείωση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις νέες τεχνολογίες αποτελεί οριζόντια τομή, αναγκαία και μετά την παρέλευση της πανδημίας. Χτίζουμε, λοιπόν, πάνω στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης, ώστε να βγούμε από αυτή την κρίση ισχυρότεροι.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος της συνολικότερης στρατηγικής μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην παιδεία, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις για τη ριζική αναβάθμιση των δημόσιων δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων, την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών και την αναβάθμιση της σύνδεσής τους με το διαδίκτυο, προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών για τη χρήση ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων, και τη δημιουργία εκτεταμένου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών.

Η συμμετοχή στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης πρέπει να αφορά κάθε νέο και νέα» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως υπογραμμίζει, ήδη δρομολογεί την ψήφιση διάταξης νόμου αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με την οποία την υλοποίησή του θα αναλάβει η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.», που θα αναπτύξει μία εξειδικευμένη πλατφόρμα. Σύντομα θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος.

«Σταθεροί στις δεσμεύσεις μας, υλοποιούμε ακόμη μία δράση υποστήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων για την περαιτέρω καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί, μεταξύ των οποίων τα παιδιά οικογενειών με χαμηλότερα εισοδήματα. Δίνουμε επιπλέον ψηφιακά εργαλεία για το σήμερα και το αύριο.

Μεριμνούμε, υποστηρίζουμε, ενισχύουμε» δηλώνει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παραδείγματα οικογενειών που δικαιούνται τα 200 ευρώ

  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 3 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και και 4 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 14.500 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged