Κρήτη: Φρίκη από τα βασανιστήρια που ζούσε 11χρονη από τον θείο της που είχε ορισθεί ως ανάδοχος πατέρας της

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Aνατριχίλα προκαλούν τα όσα βίωνε η 11χρονη μαθήτρια στο Λασίθι της Κρήτης που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση από τον ίδιο της τον θείο, ο οποίος είχε αναλάβει την επιμέλειά της.

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως προκαλούν σοκ καθώς πέρα από τον βιασμό το μικρό κορίτσι ουσιαστικά βασανιζόταν από τον συγγενή της.

Με όση δύναμη είχε κατάφερε να εξιστορήσει όλα όσα ζούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, στις δασκάλες της και εκείνες με τη σειρά τους κατήγγειλαν τα γεγονότα στην Ασφάλεια.

Η παρέμβαση των δασκάλων

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα neakriti.gr, οι δασκάλες βλέποντας το παιδί νηστικό, παραμελημένο και με σημάδια από ξυλοδαρμό στο πρόσωπο και το σώμα του, την προσέγγισαν και τους εξομολογήθηκε ότι ο 58χρονος ασελγούσε πάνω της τους τελευταίους μήνες. Πράξεις, τις οποίες μάλιστα το μικρό κορίτσι, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αποτύπωνε και στις ζωγραφιές της!

Ορφανό από πατέρα, με μητέρα τοξικομανή και μία υπερήλικη γιαγιά να αδυνατεί να τη φροντίσει, η επιμέλεια της άτυχης Ελένης ανατέθηκε στο θείο της και την πολύτεκνη οικογένεια του. Από τη στιγμή που 58χρονος χώρισε με τη σύζυγο του, έμεινε μόνος στο σπίτι με το άτυχο κοριτσάκι, πάνω στο οποίο ξεσπούσε τα νευρά, άλλα και τις αρρωστημένες ορέξεις του. Πράξεις τις οποίες μάλιστα το κοριτσάκι, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αποτύπωνε και στις ζωγραφιές της. Η 11χρονη αντιστεκόταν σθεναρά για να ξεφύγει και ακολουθούσε ο ξυλοδαρμός…

Την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, με άγνωστη αφορμή, ο 58χρονος έδειρε για μια ακόμη φορά το άτυχο κοριτσάκι το οποίο εμφανίστηκε προχθές το πρωί στο σχολείο με μώλωπες. Μια δασκάλα και η γυμνάστρια του σχολείου προσέγγισαν το κοριτσάκι με προσοχή και ευαισθησία. Η μικρούλα τους έδειξε τους μώλωπες και παλαιότερες εκδορές τις οποίες φωτογράφησαν οι δυο εκπαιδευτικοί.

Με τις φωτογραφίες στα χέρια, κατέφυγαν στην Ασφάλεια καταγγέλλοντας όσα τους είπε το κοριτσάκι, το οποίο εξετάστηκε παρουσία παιδοψυχολόγου. Η αντίδραση αστυνομικών και εισαγγελέα ήταν ακαριαία. Ο 58χρονος συνελήφθη, με αφορμή ένα όπλο φωτοβολίδων που βρέθηκε στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί βρήκαν και μια ακόμη από τις ζωγραφιές του κοριτσιού που αποτυπώνουν τον εφιάλτη που βίωνε καθημερινά.

Προσπαθούσε να την βιάσει ακόμη και στον ύπνο της – Στοιχεία σοκ για την κακοποίηση της 11χρονης από τον θείο της

Σοκ και φρίκη προκαλούν όλα όσα έκανε ο 58χρονος θείος στην 11χρονη ανιψιά του στο σπίτι που έμεναν στα Λακώνια στη περιοχή του Αγίου Νικόλαου, στο Λασίθι.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, η 11χρονη σώθηκε αφού στο σχολείο είδαν τους μώλωπες και θέλησαν να μάθουν τι συμβαίνει. Μαζί με την γυμνάστρια του δημοτικού της και τη διευθύντρια πήγαν στην αστυνομία και κατήγγειλαν τα όσα φρικιαστικά ζούσε η 11χρονη.

Από την κατάθεσή της αναφέρονται τέσσερις περιπτώσεις ασέλγειας του 51χρονου στην 11χρονη, προκαλώντας αηδία και οργή για τις πράξεις του άνδρα.

Οι λεπτομέρειες, απλά ανατριχιαστικές, με τον 58χρονο να προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να ασελγήσει πάνω της, ακόμα και όταν κοιμόταν. Επίσης αναφέρεται πως ξυλοκοπούσε το κοριτσάκι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως πάντα ήταν νηστικό και απεριποίητο.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του 58χρονου στο Λασίθι, και εκτός από ένα όπλο φωτοβολίδων με 14 φωτοβολίδες, βρήκαν και μια παιδική ζωγραφιά – έγγραφο που το 11χρονο κοριτσάκι αναφερόταν στην κακοποίησή του. Η τελευταία φορά που τη χτύπησε ήταν τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Στον εισαγγελέα ο θείος – τέρας

Ο 58χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί, ενώ το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου παρακολουθείται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ αναμένεται να εξεταστεί τόσο από ιατροδικαστή όσο και από ειδικούς ψυχολόγους.

Ζούσε την κόλαση από αυτόν που θα την φρόντιζε

Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, έμεινε ορφανό από πατέρα, η μητέρα ζει αλλά είναι χρήστης ναρκωτικών, ενώ μία γιαγιά που υπάρχει είναι υπερήλικη και δεν μπορεί να το φροντίσει. Έτσι ανέλαβε να το μεγαλώσει κοντά του ο αδερφός του πατέρα, ο οποίος τότε ήταν παντρεμένος και πολύτεκνος.

Ο 58χρονος χώρισε, έμεινε μόνος στο σπίτι με το κοριτσάκι. Τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες είναι ανατριχιαστικά. Το παιδί φέρεται να κατήγγειλε ότι το έδερνε, ασελγούσε σε βάρος του ενώ πήγαινε από 8 ετών μόνο του στο σχολείο, το οποίο μάλιστα ήταν αρκετά μακριά από το σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 58χρονος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται περί σεξουαλικής κακοποίησης, υποστηρίζοντας, πως καμιά φορά προκειμένου να το συνετίσει και να μην κάνει αταξίες του έριχνε ένα χτύπημα στο γλουτό.

Κακοποίηση 11χρονης στο Λασίθι: Οι ανώνυμες καταγγελίες και οι δύσκολες στιγμές από τις πρώτες μέρες της ζωής της

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για τις συνθήκες διαβίωσης του 11χρονου κοριτσιού στο Λασίθι, που την κακοποιούσε σεξουαλικά ο 58χρονο θείος της.

Η κοινωνική έρευνα που είχε διενεργηθεί ως προς την καταλληλότητα των συνθηκών υπό τις οποίες μεγάλωνε κοντά στον ανάδοχο πατέρα και θείο της η 11χρονη από το Λασίθι, που πριν μερικές ημέρες αποκάλυψε στη δασκάλα φυσικής αγωγής ότι κακοποιείται σωματικά και σεξουαλικά από τον άνθρωπο που ανέλαβε να τη μεγαλώσει από δώδεκα ημερών μωρό, συγκλονίζει.

«Επειδή δεν γνωρίζουμε εάν πίσω από την συμπεριφορά του ανάδοχου πατέρα υπάρχει κάποια ψυχοπαθολογία που να συνδέεται με τη χρήση αλκοόλ ή και την επικινδυνότητα που μπορεί να απορρέει από αυτήν, πιστεύουμε ότι χρήζει ψυχιατρικής εκτίμησης για να εκτιμηθούν τα παραπάνω» αποφαίνεται, κατά πληροφορίες, η έκθεση κοινωνικής έρευνας.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, αναφέρεται ότι όσο ο 58χρονος θείος ήταν μαζί με την σύζυγο και τα παιδιά τους και ζούσαν όλοι μαζί ως οικογένεια, το περιβάλλον, παρά τις δυσκολίες, ήταν κατάλληλο για το κοριτσάκι, το οποίο άλλωστε μεγάλωνε μαζί τους από μωρό.

Η κοινωνική έρευνα συνεχίστηκε με επισκέψεις μέσα στην επόμενη διετία ώστε να διαπιστωθεί πώς εξελισσόταν η κατάσταση. Αναφέρεται ότι τα πράγματα άλλαξαν μετά το διαζύγιο του 58χρονου οπότε και υποχρεώθηκε να μετακομίσει σε ένα μικρό παράπηγμα στο εσωτερικό της επιχείρησης που διατηρούσε και εκεί έμενε με το κοριτσάκι.

Το 2019 έφθασαν στην υπηρεσία κάποιες ανώνυμες καταγγελίες ότι το παιδί διαβιούσε σε ακατάλληλες συνθήκες, έγιναν συστάσεις στον ανάδοχο πατέρα και του επισημάνθηκε ότι έπρεπε να βρεθεί κατάλληλη κατοικία.

Δεν είχε φίλους και «έπαιζε μαζί της ο θείος»

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι το παιδί δεν παρακολουθούσε τα διαδικτυακά μαθήματα γιατί ήταν χαλασμένος ο υπολογιστής και ενημερωνόταν για τα μαθήματα από συμμαθητές… Είχε ελάχιστες σχέσεις με παιδιά της ηλικίας της και τον περισσότερο χρόνο τον περνούσε μέσα στο κατάλυμα.. Δεν είχε εξωσχολικές δραστηριότητες… Κάποιες φορές έπαιζε μαζί της ο θείος.

Περιγράφεται ότι σε μία επίσκεψη της υπηρεσίας, είδαν το κοριτσάκι να επιστρέφει μόνο από το σχολείο με το λεωφορείο.

«Έδειχνε χαρούμενη, αγκάλιασε και φίλησε γλυκά τον πατέρα της, δείχνοντάς του τα επιτεύγματα της ημέρας στο σχολείο της».

Στους κοινωνικούς λειτουργούς είχε διαφανεί ότι μεταξύ του θείου και της ανήλικης είχε αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σχέση στοργής, ωστόσο το παιδί, όπως σημείωναν οι αρμόδιοι, «μεγαλώνει σε ένα χώρο χωρίς οικογενειακό υπόβαθρο, χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα που δεν έχει τη δυνατότητα να της προσφέρει ψυχοκοινωνική και συναισθηματική κάλυψη. Η μόνη σταθερή σχέση που έχει η ανήλικη είναι με το θείο της και ανάδοχο πατέρα και τη γιαγιά της».

Η κοινωνική υπηρεσία θεωρεί ότι ο ανάδοχος πατέρας νοιάζεται και αγαπάει την 11χρονη, αξιολογώντας όμως κάποιες άλλες καταστάσεις και συμπεριφορές υποδεικνύει ως επιβεβλημένο να υπάρξει και ψυχιατρική εκτίμηση του προφίλ του, όπως αναφέραμε και στην αρχή.

Μωρό 12 ημερών δίπλα σε μία μητέρα σε κώμα

Είναι συγκλονιστικό ότι το κοριτσάκι ήταν μόλις 12 ημερών όταν η γιαγιά επισκέφθηκε το σπίτι του γιου και της νύφης της για να δει το νεογέννητο. Βρήκε τη μητέρα του σε κώμα από τη χρήση ναρκωτικών και το μωρό μονάχο του, εκτεθειμένο σε κίνδυνο. Τότε ήταν που το πήρε από το σπίτι τους και το μετέφερε στο σπίτι του άλλου γιου της και αναδόχου της μικρής.

Ο 58χρονος, ο οποίος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, κρίθηκε χθες προσωρινά κρατούμενος και θα οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης. Πριν την απολογία του, στην αρμόδια ανακριτική Αρχή κατέθεσε το παιδί καθώς και εκπαιδευτικοί από το σχολείο.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged