Κορωνοϊός: 36 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, τα 17 στην Αττική -Στους 197 οι νεκροί

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία της διασποράς των κρουσμάτων κορωνοϊού στο σύνολο της χώρας τις τελευταίες 24 ώρες.

Στο σύνολο των 36 κρουσμάτων του ιού τις τελευταίες 24 ώρες, τα 17 καταγράφηκαν στην Αττική, ενώ μόλις τα πέντε είναι εισαγόμενα. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, όπου τα εισαγόμενα κρούσματα ήταν η πλειονότητα και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας είχαν ελάχιστα κρούσματα.

Στη Θεσσαλονίκη βεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ από 2 θετικά τεστ κορωνοϊού υπήρξαν σε Ξάνθη και Λάρισα.

Τέλος, όσον αφορά στα υπόλοιπα κρούσματα, από ένα καταγράφεται σε Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Ηράκλειο, Κόρινθο, Πέλλα και Σάμο.

Πού καταγράφονται τα κρούσματα κορωνοϊού

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα:

  • δύο (2) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • δεκαεπτά (17) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • ένα (1) από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Αιτωολοακαρνανίας,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Σάμου,
  • δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό

Υπενθυμίζουμε πως στην ανακοίνωσή του ΕΟΔΥ ανέφερε: «Σήμερα ανακοινώνουμε 36 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.048, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.

1.118 (27,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.059 (50,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η επιδημιολογική καμπύλη

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Δύο (20,0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

————————

Συναγερμός για να αποτραπεί το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα – Νέα μέτρα στα βαλκανικά σύνορα – Χαρδαλιάς: Κανένας σχεδιασμός για γενικό lockdownΤρίτη 21/07/2020 – 10:43

Στους 195 οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα Τρίτη 21/7 τα μεσάνυχτα νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα της χώρας προκειμένου να αποτραπούν τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού από τα βαλκανικά κράτη και να αποφευχθεί μια νέα έξαρση μολύνσεων που θα μπορούσε να πυροδοτήσει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, επανήλθε από σήμερα και κάθε Τρίτη στις 13:00 μετά το μεσημέρι η ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, κίνηση που αποσκοπεί αφενός στην καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών αφετέρου στο να τους διατηρήσει σε εγρήγορση έτσι ώστε να τηρούν τα προβλεπόμενα και αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας.

Πρόκειται για δύο κινήσεις, στις οποίες τόσο οι αρμόδιοι επιστήμονες όσο και η κυβέρνηση, αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία.

Με τα νέα μέτρα στα σύνορα, ο στόχος είναι να αποφευχθεί μια μαζική εισροή κρουσμάτων από τις βαλκανικές χώρες που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα την καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας ενώ η ενημέρωση του κ.Χαρδαλιά έχει ως απώτερο στόχο να υπενθυμίζει στους πολίτες πως ο ιός είναι ακόμα εδώ και πως είναι απαραίτητο να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει μια νέα έξαρση μολύνσεων.

Το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στις επόμενες 10 ημέρες, έως τα τέλη Ιουλίου, όταν και αναμένονται τα τελικά στοιχεία για το πώς κύλησε ο Ιούλιος, ο οποίος ήταν και ο μήνας όπου άνοιξε το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας σε συνδυασμό και με την έλευση των πρώτων τουριστών.

Αν και το πρώτο 20ήμερο του Ιουλίου έχουν καταγραφεί 624 κρούσματα, εκ των οποίων τα μισά είναι εισαγόμενα, το μεγάλο ερώτημα είναι αν τις επόμενες ημέρες θα καταγραφεί περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων ή εάν θα σταθεροποιηθεί ο αριθμός των νέων μολύνσεων.

Η απάντηση θα κρίνει το εάν θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα ή εάν θα διατηρηθεί η μέχρι στιγμής θετική εικόνα που με τη σειρά της θα έχει αντίκρισμα στον ελληνικό τουρισμό και οικονομία.

Χαρδαλιάς: Δεν είμαστε σε κατάσταση συναγερμού – Κανένας σχεδιασμός για γενικό lockdown

Δεν είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, η ενημέρωση γίνεται για να υπάρχει πληροφόρηση για το πώς εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για γενικό lockdown.

Σημείωσε ωστόσο ότι οι αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση, καθώς ο ιός είναι εδώ και παραμένει επικίνδυνος.

Μάλιστα, χαρακτήρισε fake news τα περί απόκρυψης κρουσμάτων, κυρίως στα ελληνικά νησιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε στοιχεία για τις πρώτες 19 ημέρες που άνοιξαν τα σύνορα της χώρας, αναφορικά με τους ελέγχους για κορωνοϊό.

Όπως είπε, από 1 – 19 Ιουλίου, έχουν εισέλθει στην Ελλάδα 918.032 άτομα.

Συγκεκριμένα από τα αεροδρόμια πέρασαν 620.652 άτομα, από τα λιμάνια 48.720 και από τα χερσαία σύνορα 248.660.

Παράλληλα, ο αριθμός ελέγχων το συγκεκριμένο διάστημα ανέρχεται σε 127.900.

Συγκεκριμένα στα αεροδρόμια έγιναν 98.284 έλεγχοι, στα λιμάνια 6.119 και στα χερσαία σύνορα 23.497.

«Καθημερινα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Επιβάλλαμε πρόσθετους κανόνες και κλείσαμε τα σύνορα όπου χρειάστηκε» τόνισε και ανέφερε τις πέντε πρώτες σε εισαγόμενα κρούσματα χώρες που ήταν η Σερβία με 78, η Βουλγαρία με 63, η Ρουμανία με 61, η Αλβανία με 23 και οι ΗΠΑ με 6.

«Απο την 1η μέχρι και την 19η Ιουλίου 918.032 άτομα έχουν περάσει τα σύνορα της χώρας.

Έχει υποβληθεί σε έλεγχο το 13,9 % όσων έχουν περάσει τα σύνορα.

Καταγράφηκαν 295 θετικά κρούσματα. 53 κρούσματα είναι ακόμα ενεργά, 35 είναι μη ενεργά.

Το 76% των εισερχόμενων κρουσμάτων είναι από τις χώρες της Βαλκανικής» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι έως σήμερα έχουν καταγραφεί 4.007 κρούσματα και 195 θάνατοι.

«Κινούμαστε βάσει των εισηγήσεων των ειδικών.

Ξέραμε ότι θα έχουμε κρούσματα από το εξωτερικό.

Καθημερινά παρακολουθούμε τις εξελίξεις τόσο στις πύλες εισόδου όσο και στο εσωτερικό», τόνισε ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τις 19 πρώτες ημέρες του Ιουλίου έχει υποβληθεί σε έλεγχο το 13,9% όσων έχουν εισέλθει στην Ελλάδα.

«Πρώτο μέλημα μας είναι η υγεία των πολιτών.

Έχουμε αύξηση κρουσμάτων λόγω της αύξησης του αριθμού των επισκεπτών.

Πολύ χαμηλός ο αριθμός των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως σημείωσε, πρέπει να δώσουμε έμφαση στην τήρηση των μέτρων προστασίας και στην αποφυγή φαινομένων συναθροίσεων και συνωστισμού.

«Ο ιός παραμένει εκεί έξω, επικίνδυνος, προχωράμε σε μαζικούς ελέγχους», τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς.

«Η Ελλάδα είναι γενικά μια ασφαλής χώρα και είναι στο χέρι μας να παραμείνει έτσι.

Είναι ο μόνος τρόπος να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας, την οικονομία μας, να παραμεινουμε ασφαλείς, να συνεχίσουμε να δίνουμε το δικό μας παράδειγμα, να βγούμε όλοι μαζί δυνατοί και ασφαλείς.

Όταν μια χώρα είναι ασφαλής μπορεί και να έχει ασφαλή τουρισμό και οι προσδοκίες μας μπορούν να είναι μόνο θετικές.

Έχουμε πλήρως τον έλεγχο.

Δεν υπάρχουν με την ευρύτερη έννοια του όρου “ορφανά” κρούσματα.

Κάθε κρούσμα ελέγχεται και ιχνηλατείται και δεν κλείνει η διαδικασία αν δεν μπει σε απομόνωση οποιαδήποτε επαφή μετά την ιχνηλάτηση.

Εκατοντάδες πολίτες έχουν μπει σε καραντίνα από την 1η Ιουλίου είτε ως high είτε ως low risk.

Καθε κρούσμα ιχνηλατείται και υπάρχουν τα ιστορικά με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα.

Υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχουν λάθη – δεν έχουν συμπληρωθεί στοιχεια και μας παιρνει χρόνο να βρούμε που βρίσκεται ο καθένας- δεν υπάρχουν όμως διάσπαρτα κρούσματα» είπε ο κ.Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για γενικό lockdown.

«Περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα είναι επιβαρυμένες- γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι και εκεί και στα νησιά, να μπορούμε να έχουμε εικόνα αν έχουμε μικρές η μεγάλες εστίες» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Όπου χρειαστεί να πάρουμε μέτρα θα πάρουμε.

Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για γενικά lockdown.

Θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα πάμε σε τοπικά lockdown, αφού αυτό που θέλουμε το πετυχαίνουμε με στοχευμένα μέτρα.

Τα τοπικά lockdown παραμένουν εργαλεία ελέγχου» τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς, ο οποίος υποστήριξε πως καλό θα ήταν να μην γίνουν πανηγύρια ούτε τον Αύγουστο.

Μαγιορκίνης: Αν συνεχιστεί η πτωτική τάση, απομακρυνόμαστε από το δεύτερο κύμα

Την θέση ότι αν συνεχιστεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων απομακρυνόμαστε από το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματα διατύπωσε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Μαγιορκίνης είπε ότι υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων τον Ιούλιο, συγκριτικά με τον Ιούνιο.

«Αν συνεχιστεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων, σημαίνει ότι κλείσαμε μια στρόφιγγα κρουσμάτων και ότι δεν είμαστε τόσο κοντά στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού» είπε ο κ.Μαγιορκίνης, ο οποίος αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί στις ελληνικές συνοριακές διαβάσεις με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πολύ διαφορετικό προφίλ, καλύτερο, επιδημιολογικά από τις γειτονικές της χώρες.

Ο κ.Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι είναι δύσκολο να επέλθει εκ νέου ολικό lockdown, σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί θα συστήνεται πιο έντονα η χρήση της μάσκας ενώ θα υπάρξει μείωση πυκνότητας κόσμου σε χώρους και μέσα.

«Αλλά ακόμα δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο» είπε ο καθηγητής, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρον και ενθαρρυντικό το αποτέλεσμα των βρετανικών ερευνών για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε, το εμβόλιο φαίνεται να έχει τα στοιχεία που χρειάζονται για να καταπολεμηθεί ο φονικός ιός, ενώ σε ότι αφορά στη διαθεσιμότητά του, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμες περίπου δύο δισ. δόσεις, ενώ η τιμή του θα είναι χαμηλή.

Γώγος: Στις αρχές του 2021 το εμβόλιο

Την εκτίμηση ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ίσως κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021, εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, επισημαίνοντας ότι τα πρώτα αποτελέσματα ερευνών για την ανάπτυξή του, είναι πολύ θετικά.

Πέρα από το εμβόλιο της Οξφόρδης ο κ.Γώγος αναφέρθηκε και σε ένα κινέζικο εμβόλιο από τη Γουχάν, επισημαίνοντας ότι και τα δύο έδειξαν πολύ καλά ανοσολογικά αποτελέσματα στη χορήγηση μέσω της παραγωγής μιας πρωτεΐνης που δημιουργεί αντισώματα, τα οποία εξουδετερώνουν τον ιό.

«Τα εμβόλια είναι αυτή τη στιγμή στη φάση 2.

Τώρα μένει τα αποτελέσματα να εκτιμηθούν σε μεγάλο αριθμό ασθενών, περίπου 30.000.

Σε τρεις μήνες το πολύ θα έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα από το εμβόλιο.

Αν πάνε όλα καλά το εμβόλιο μπορεί να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021» είπε ο κ.Γώγος.

Πέτσας: Νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα

Τρία πρόσθετα μέτρα για την υγειονομική θωράκιση των χερσαίων συνόρων της χώρας θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου τα μεσάνυχτα σε μια προσπάθεια να κοπούν τα αυξημένα κρούσματα από τα βαλκανικά κράτη.

Όπως είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εξαιτίας της επιβάρυνσης στα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά των βαλκανικών χωρών, η κυβέρνηση έλαβε πρόσθετα μέτρα στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, ενώ ξεκίνησε εκτεταμένα στοχευμένα τεστ στα σύνορα με την Αλβανία.

Την επιβαρυμένη εικόνα επιβεβαίωσαν και τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών στα σύνορά μας, με 8 θετικά κρούσματα σε σύνολο 866 στην Κακαβιά και με συνολικά 170 θετικά κρούσματα σε σύνολο 19.676 ελέγχων στον Προμαχώνα από την 1η έως και τις 18 Ιουλίου.

Την τελευταία εβδομάδα (12/7-18/7), παρατηρήθηκε συνεχώς αυξανόμενη ροή διελεύσεων (είσοδος-έξοδος) από τις 12 χερσαίες πύλες  της χώρας πλην του Προμαχώνα.

Συγκεκριμένα, 20.331 διελεύσεις από Αλβανία, 8.049 από Βουλγαρία πλην του Προμαχώνα, 16.358 από Βόρεια Μακεδονία και 4.325 από Τουρκία.

Βάσει αυτών των δεδομένων, η κυβέρνηση απόφασισε:

1ον. Πέραν των όσων έχουν ήδη αποφασιστεί και ισχύουν για την είσοδο από τον Προμαχώνα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

2ον. Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το PassengerLocatorForm(PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.

Επισημαίνουμε με έμφαση ότι ο κορονοϊός είναι εδώ. Και παρακαλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως είναι χθες αυτές της Βαλκανικής.

3ον. Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

Στους 195 οι νεκροί, στα 4.012 τα κρούσματα

Σε 11 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοΐού σύμφωνα με την χθεσινή (20/7) επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4012, (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων το 54,7% αφορά άνδρες.

Αναλυτικότερα:

  • δυο (2)κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • τρία (3)  εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • τρία (3)  κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου

1112 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2051 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η διάμέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών),

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, το 83.3% εξ’ αυτών, άνδρες.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (7,7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 76,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σημειώθηκε 1 νέος θάνατος από COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 195, εκ των οποίων 63 (32,5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στο μεταξύ, υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζομένους και καταναλωτές, ενώ αυστηρούς ελέγχους και κυρώσεις σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, έχει προαναγγείλλει  ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι χθες, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 413760 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6172 (1.5%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Πηγή: bankingnews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged