“Κοριοί”, Κοριογενιά και βαλίτσες στο Μαξίμου του Αλέξη

Αναλύσεις Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

Κοριογενιά της συμφοράς και εκβιασμοί στο παραμάγαζο – Η «Δρακογεννιά που ζήλεψε Στάλιν & Μπέρια»

Ήταν οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «αδαείς», «ασυνάρτητοι», «ατζαμήδες» «αφελείς» και «αθώοι»  που έπεφταν στις «παγίδες» του δεξιού «παρακράτους» που, όπως ισχυρίζονται σήμερα, λειτουργούσε,  ερήμην και σε βάρος τους  τα χρόνια της διακυβέρνησης τους; Το τεκμήριο της πολιτικής αφέλειας των αριστερών έναντι της δολιότητας των δεξιών έρχεται τώρα να διαδεχθεί το ξεφτισμένο από τους ίδιους, «ηθικό πλεονέκτημα» με σκοπό να αποσείσει τις ευθύνες για όσα οργιώδη εκτυλίχθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

της Κατερίνας Γαλανού

Είτε αφορούσαν τις κεντρικές επιλογές του «μαγαζιού» για την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης και των ΜΜΕ, την πολιτική και ηθική εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων. Είτε τις επιμέρους «ατζέντες» και τα «outsourcing» των υπουργών της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Είτε ακόμη και την «συλλογική» προστασία τους από τους νεκρούς της τραγωδίας στο Μάτι  με την επιχείρηση συγκάλυψης των εγκληματικών παραλείψεων και της ανεπάρκειας προσώπων και μηχανισμών.

Σήμερα που αποκαλύπτονται φωνάζουν για το παρακράτος που “παρακολουθούσε” υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, για τις κασέτες που αποκαλύπτουν τα “μαγαζιά” , τις “παράνομες” ηχογραφήσεις που μαρτυρούν την φαυλότητα και τη χυδαιότητα των “στόκων” που χρησιμοποιήσαν για να ελέγξουν τους “αρμούς της εξουσίας “ . Ο πιο έμπειρος απ΄όλους τους , ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αποφεύγει να μιλήσει για το δεξιό παρακράτος και από βήματος της Βουλής προέβη στην πολιτική απολογία που ξέρει ότι θα χρειαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε τέσσερις αράδες. “  Υπήρξαμε από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή  ή με έναν κώδικα αξιών απαρέγκλιτο πάνω σε θέματα του κράτους δικαίου, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας των ελευθεριών, της συναίνεσης – όπου μπορεί να γίνει – και του αδιάφθορου πολιτικού συστήματος” .

Κι όμως από το πρώτο ως το ύστατο λεπτό της διακυβέρνησης Τσίπρα ο «έλεγχος» ήταν η λέξη κλειδί. ‘ Ελεχγος επί παντός και επί πάντων. Συντρόφων εταίρων και συμμάχων περιλαμβανομένων.   Επί πρωθυπουργίας του κ. Τσίπρα δεν υπήρχε χρεία κανενός δεξιού ή εξωγήινου παρακράτους για να παρακολουθεί και να ελέγχει τους υπουργούς του. Το έκαναν οι ίδιοι! Μεταξύ τους. Με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να έχει μετατραπεί σε “μπακαλόπαιδο” για τις ανάγκες του “μαγαζιού”. Και διάφορα παραθεσμικά κέντρα και παράκεντρα που λειτουργούσαν ακόμη και με όρους υποκόσμου. Μόνοι τους τα κάρφωναν μόνοι τους τα διαφήμιζαν. Η επιλογή της κοινωνίας πριν από ένα χρόνο με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν η χώρα να προχωρήσει μπροστά. Να μπουν στην άκρη τα ολοκληρωτικά εγχειρίδια διακυβέρνησης και τα σχετικά «εργαλεία» του κράτους.

Η ιστορία της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί ούτε να ξαναγραφεί ούτε να διαγραφεί. Είναι εκεί «πειστήριο» για το ποιος έστησε και λειτούργησε το πλέον  αδίστακτο παρακράτος των τελευταίων πολλών δεκαετιών. Με αλληλοπαρακολουθήσεις και εκβιασμούς ανάμεσα στα μέλη της ίδιας κυβέρνησης, εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων με μαζική σκευωρία και όργανα κουκουλοφόρους μάρτυρες, απειλές, βόμβες και χυδαία πρωτοσέλιδα κατά δικαστών, εκβιασμούς κατά επιχειρηματιών,  παρακολουθήσεις και προληπτικές προσαγωγές «αντιδρώντων» πολιτών. Μέχρι και την ύπαρξη κομματικού συνδέσμου μεταξύ των κρατούμενων στις φυλακές με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τα υπό προώθηση νομοθετήματα. Ο χρόνος άμβλυνε τις εντυπώσεις αλλά δεν «κατήργησε» τα γεγονότα. Τα γεγονότα είναι εκεί και στη διάθεση της ιστορίας για την αναζήτηση του «ενορχηστρωτή» του παρακράτους από το 2015 έως το 2019.

Ο Βαρουφάκης, η ΕΥΠ και το δωμάτιο δίπλα στο γραφείο του Τσίπρα

Οι “κασσέτες”, τα στικάκια , οι παρακολουθήσεις επαφών και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων υπουργών , στελεχών της δημόσιας διοίκησης ήταν μέρος της λειτουργίας του “μαγαζιού” , σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποιεί ο Νίκος Παππάς στην επίμαχη συνομιλία του με τον επιχειρηματία Μιωνή. Ο υπουργός Οικονομικών της Πρώτης Φορά Αριστερά Γιάνης Βαρουφάκης έχει γράψει πολλά και έχει πει αρκετά από βήματος Βουλής, για το πως ο έλεγχος και η παρακολούθηση όλων απ΄όλους ήταν μέθοδος διακυβέρνησης και πως η ΕΥΠ ήλεγχε περισσότερα από όσα εμείς πιστεύαμε.

Σε ένα από τα υπαινικτικά ξεσπάσματά του ως αρχηγός του ΜΕΡΑ 25 ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή όσα είχε πει ο κ. Τσίπρας ανέφερε : «Ακουσα τον κ. Τσίπρα να αναφέρεται στην περίοδο του κ. Ρουμπάτη ως χρυσή περίοδο. Δεν ήταν. Προσωπικά έχω γνώση ότι επί κ. Ρουμπάτη το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε εναντίον ακόμη και της κυβέρνησής μας. Με τον κ. Ρουμπάτη να παίζει σημαντικό ρόλο. Το έχω καταγγείλει στο βιβλίο μου. Ας έρθει κάποιος να με μηνύσει για αυτό που έγραψα για τον κ. Ρουμπάτη, θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου». Κανείς δεν ασχολήθηκε με τα γραφόμενα και τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη. Αλλά υπάρχουν. Ο Βαρουφάκης με όποιον αστερίσκο βάλει κανείς στην αξιοπιστίας του εξιστορεί στο βιβλίο του πως όταν ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών και επειδή είχε αμφιβολίες για την αφοσίωση των υπηρεσιακών στελεχών του ζήτησε να δει κατ ιδίαν τον τότε διοικητή της υπηρεσίας. Και εκείνος – πάντα σύμφωνα με τον Βαρουφάκη – του επιβεβαίωσε τους φόβους του “ πως δεν είχα την αφοσίωση ολόκληρων τμημάτων μέσα στο υπουργείο μου (σ.σ. χαρακτηριστικά αναφέρει πως ήταν αφοσιωμένοι αλλού), ενώ με ενημέρωσε πόσο στενή είχε γίνει η σχέση μεταξύ των διευθυντών αυτών των τμημάτων και των αξιωματούχων της τρόικας».

Ο κ. Βαρουφάκης δεν δικαιολογεί πως διανοήθηκε ως υπουργός δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης να ζητήσει από τον διοικητή της ΕΥΠ βοήθεια για να διαπιστώσει την αφοσίωση των υπηρεσιακών στελεχών του. Ούτε εξηγεί πως ο τότε διοικητής γνώριζε όσα του είπε. Είναι όμως εκνευριστικά αναλυτικός όταν περιγράφει ότι στις συναντήσεις στο Μαξίμου της τότε διαπραγματευτικής ομάδας συναντούσε πολύ τακτικά τον επικεφαλής της ΕΥΠ. “ Μετά την πρώτη εκείνη συνάντηση θα συναντούσα τον Ρουμπάτη τακτικά στο Μαξίμου, σε γραφείο δίπλα από το πρωθυπουργικό, όπου συχνά περίμενε να συναντήσει τον Αλέξη πριν ή μετά τις τακτικές συ- νεδριάσεις του «πολεμικού» μας συμβουλίου, όπως αποκαλούσαμε μεταξύ σοβαρού κι αστείου τη διαπραγματευτική μας ομάδα.» Η κυβέρνηση Τσίπρα διαπραγματεύεται με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές και στο “πολεμικό συμβούλιο” παρίσταται και παρέχει χρήσιμες αναφορές ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών! Κι αυτό σε μια κυβέρνηση που αυτοδιαφημιζόταν ως κυβέρνηση της Αριστεράς!

Η εξιστόρηση Βαρουφάκη περιγράφει ένα ευρύ πεδίο παρακολουθήσεων της ΕΥΠ εντός και εκτός Ελλάδας. Σχετικός ο διάλογος που μεταφέρει στις σελίδες του βιβλίου:

  • ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο Σαγιάς είναι πεπεισμένος πως τα έχεις βρει με τον Σόιμπλε για να μας βγάλεις από το ευρώ. Και νομίζω πως έχει πείσει και τον Παππά.
  • Γ.Β.: Αυτό πιστεύεις κι εσύ, Αλέξη;
  • ΤΣΙΠΡΑΣ: Όχι, αλλά αυτοί είναι πεπεισμένοι.
  • Γ.Β.: Γιατί; Πώς; Σε τι το βασίζουν; Αν έχω πετύχει κάτι, είναι να μπλοκάρω, εκ μέρους σου, τις προσπάθειες του Σόιμπλε για Grexit.
  • ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο Ρουμπάτης τους λέει άλλα.

Ο Βαρουφάκης γράφει: «Έπρεπε να ερευνήσω το θέμα όσο μπορούσα. Τουλάχιστον να διακρίνω αν ο Ρουμπάτης είχε πει ψέματα για μένα” Και η ευκαιρία πάντα σύμφωνα με την ιστορία που περιγράφει του δόθηκε το βράδυ πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου.

«Το πολεμικό συμβούλιο είχε αποφασίσει ποια στρατηγική έπρεπε να ακολουθήσω στο Eurogroup και ετοιμαζόταν να λήξει. Ο Ρουμπάτης έτυχε να συμμετέχει τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά της συνάντησης. Καθώς σηκωνόμασταν για να φύγουμε, ο Αλέξης στράφηκε προς το μέρος μου και μου είπε ενώπιον όλων: «Αύριο να είσαι ήρεμος. Μη χάσεις την ψυχραιμία σου». Χαμογέλασα και είπα σε ήρεμο τόνο: «Πάντα είμαι παράδειγμα ψυχραιμίας στο Eurogroup». Και κοιτώντας τον Ρουμπάτη, ρώτησα τον Αλέξη: «Σου έχουν μεταφέρει διαφορετικές πληροφορίες, Αλέξη;» Ο Αλέξης κοίταξε τον Ρουμπάτη παραμένοντας σιωπηλός.«Έχασες την ψυχραιμία σου στη Ρίγα, Γιάνη», είπε ο Ρουμπάτης κομπιάζοντας. «Όχι, Γιάννη. Δεν έχασα την ψυχραιμία μου ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Αν έχεις πει κάτι διαφορετικό στους υπόλοιπους», είπα στον Ρουμπάτη δείχνοντας τους άλλους στην αίθουσα, «είτε έλαβες λάθος πληροφορίες από τις “πηγές” σου είτε λες ψέματα». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατέληξε στο ξεκάθαρο συμπέρασμά του:« Ο αρχηγός της ΕΥΠ μετέφερε ηθελημένα ψευδείς αναφορές για μένα στον πρωθυπουργό και στα μέλη του πολεμικού μας συμβουλίου. Αν ένιωθε ότι είχε το δικαίωμα να τους πει ψέματα για μένα ως προς το Eurogroup της Ρίγας, γιατί να μην πει ψέματα και για τη σχέση μου με τον Σόιμπλε;».

Τότε ήταν που ο Βαρουφάκης επέστρεψε στο γραφείο του και κατέβασε από το κινητό του την ηχογράφηση της Ρίγας στον υπολογιστή και την έστειλε “ με προσωπικά στικάκια, σε όλα τα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου (δηλαδή σε όλους τους υπουργούς και τους αναπληρωτές υπουργούς) και σε όλα τα μέλη του πολεμικού συμβουλίου που δεν ήταν υπουργοί»

Σε σύνοψη η πρώτη ιστορία στο πάζλ των αλληλο-παρακολουθήσεων στην κυβέρνηση Τσίπρα όπως την περιγράφει ο Βαρουφάκης: Ο τότε υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι ζήτησε τη συνδρομή της ΕΥΠ για να ελέγξει τους διευθυντές και τα στελέχη του Υπουργείου του! Κατά τον ισχυρισμό του ο αρχηγός της ΕΥΠ επιβεβαίωσε ότι αυτοί ήταν αφοσιωμένοι στους δανειστές. Ο Αλέξης Τσίπρας αν μη τι άλλο ήξερε ότι ο αρχηγός της ΕΥΠ καταγράφει τον Υπουργό του μέσα στα Eurogroup την ώρα που ο Βαρουφάκης κατέγραφε τους ομολόγους του ευρωπαίους και έδινε σχετικό στικάκι στους  υπουργούς και υφυπουργούς!

“Κοριοί” και βαλίτσες στο δωμάτιο της Βελκουλέσκου

Έναν χρόνο αργότερα το 2016 και ενώ ο Βαρουφάκης έχει πάρει την άγουσα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναλαμβάνει τις σκληρές διαπραγματεύσεις σε μια δύσκολη στροφή της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, διαρρέονται στα wikileaks αποσπάσματα από τις συνομιλίες των αξιωματούχων της τρόϊκας στο Χίλτον. Αλλά και τηλεφωνικές συνομιλίες του γνωστού σε όλους Πόλ Τόμσεν με την σκληρή απεσταλμένη του ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου που του τηλεφωνεί από το δωμάτιο της στο Hilton.

Οι συνομιλίες είναι αποκαλυπτικές και αφήνουν να εννοηθεί πως το ΔΝΤ δεν θα διστάσει να οδηγήσει την Ελλάδα κοντά στο πιστωτικό γεγονός προκειμένου η κυβέρνηση Τσίπρα να υποχωρήσει και να δεχθεί τις θέσεις του Ταμείου. Αλλά αποκαλύπτουν και τη διάσταση θέσεων μεταξύ του Ταμείου και των Ευρωπαίων εταίρων. Η υποκλοπή των επικοινωνιών και η διαρροή διευκολύνουν την κυβέρνηση Τσίπρα να εμφανίζει το ΔΝΤ ως “αδίστακτο” αλλά προκαλεί νέα μεγάλη εμπλοκή και ζημιά.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε αναλάβει να ελέγξει ποιος υπέκλεπτε τις συνομιλίες από το Χίλτον! Θα είχε ενδιαφέρον έστω και σήμερα να μάθουμε αν συντάχθηκε και που είναι το σχετικό πόρισμα. Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel σε δημοσιεύμά της εκείνες τις μέρες κάνει λόγο για κανονική παρακολούθηση και υποκλοπή και γράφει ότι “ο Γιάννης Ρουμπάτης, επικεφαλής της ΕΥΠ και άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως « η πηγή της διαρροής».

Παρακράτος και υπόκοσμος στη σκιά του πολέμου Καμμένου – Κοτζιά

Τερατώδεις καταγγελίες για παρακολουθήσεις διπλωματών ,…ανεπίσημες μυστικές υπηρεσίες, μίζες, εκβιασμούς και απειλές εμπεριείχε ο ανελέητος πόλεμος που εκτυλίχθηκε μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Πάνου Καμμένου με επίδικο τη συμφωνία των Πρεσπών , τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ και του Αμυνας, τα εκατομμύρια του Σόρος και τις βίζες.

Στις δημόσια ανταλλαγμένες αλληλοκατηγορίες και στις αλληλομυνήσεις τους – κάπου βρίσκονται σε κάποιο εισαγγελικό συρτάρι – ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς τα έβγαλαν όλα στη φόρα.

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον Νίκο Κοτζιά ότι από τα μυστικά κονδύλια  «παρακολουθεί διπλωμάτες»! Και ο Νίκος Κοτζιάς φώναζε στη Βουλή ότι ο Πάνος Καμμένος έχει στην κατοχή του «προϊόν παράνομης υποκλοπής» και τον προκαλούσε να πάνε στα δικαστήρια ώστε «εκεί θα αποδειχθεί και το ελατήριό του και το ίδιον όφελος και η εξυπηρέτηση τρίτων». Ενώ σε μια από τις χειμαρρώδεις συνεντεύξεις του σε κανάλι της Κρήτης ο πρώην ΥΠΕΞ ζητούσε συνταγματική πρόβλεψη για τον έλεγχο των απόρρητων κονδυλίων, και έλεγχο «των μυστικών υπηρεσιών επισήμων, αλλά και αυτών που κάποιοι πάνε να φτιάξουν».

Δυο κορυφαίοι υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα κατά τον τέταρτο χρόνο συγκυβέρνησης δείχνουν ο ένας τον άλλον και «καταγγέλλουν» παρακρατικές και παραθεσμικές διαδικασίες .

Μυστικά κονδύλια που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση διπλωματών. Και ανεπίσημες μυστικές υπηρεσίες που κάποιοι πάνε να φτιάξουν. Χώρια όσα “περιγράφονται” στα sms και καταγράφονται στην αναφορά που κατέθεσε προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Κοτζιάς κατά Καμμένου.

Σε γραπτό μήνυμα του Πάνου Καμμένου στον Νίκο Κοτζιά στις 03.23 τη νύχτα στις 15 Ιουλίου του 2018 αναφέρει « αρκετά ανέχθηκα τις αυθαιρεσίες σου και την μανία αυτοπροβολής σου στα ΜΜΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου εμένα ή τους ΑΝΕΛ θα σε ξεφτιλίσω δημόσια, η εμπλοκή σου με τις βίζες και τον συνέταιρο του Σόρος με τον Πλατή θα ψαχτεί και αλλοίμονο αν έχεις κάνει συναλλαγή».Ετερο sms στις 30.09.2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 20.12 «Τώρα θα απολογηθείς για τα 24.000.000 ευρώ απόρρητα … αλήτη» και στις 20.32 την ίδια ημέρα «… Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω»

Ο Κοτζιάς καθιστούσε τον Πάνο Καμμένο “εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία”

Και διατύπωνε άλλον έναν βαρύτατο υπαινιγμό για τη στάση του κ Καμμένου με τη φράση “ Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το «ανεξήγητο μένος».

Ο Καμμένος δεν πτοήθηκε επανήλθε στο αγαπημένο του twitter παραφράζοντας τον τίτλο της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά σε “ ΕΙΣ- ΠΡΑΤΤΩ με τον τελευταίο να υποβάλει νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη και να καταγγέλλει «πρακτικές υπόκοσμου και παρακράτους» που υπονομεύουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας!

«Ο Κοτζιάς σπανίως λέει ψέμματα»  αποφαινόταν αμφίσημα τότε ο Νίκος Παππάς ενώ ο τέως ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του (στον Π.Τσίμα και τον Σκάι) έλεγε « Εγώ τον κ. Τσίπρα τον παρακάλεσα να ακούσει με προσοχή τα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης, τα οποία τα καταστρέψανε όπως μου είπε ο γενικός γραμματέας. Το ψάχνω νομικά αν είχαν το δικαίωμα αυτό».

Η μεγάλη σούρα 3 και η μεγάλη 4

Τις καταγγελίες Κοτζιά περί “παρακράτους και υποκόσμου” ο άνθρωπος που εξέφραζε όσο κανείς τις διαθέσεις του Μεγάρου  Μαξίμου ο Παύλος Πολάκης τις αντιπαρήλθε με την παροιμία του πότη «  κάθε σούρα 3 ημέρες και η μεγάλη 4»  .

Αυτή ήταν η βεβαιότητα του κεντρικού πυρήνα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός του Μεγάρου Μαξίμου. Οτι κι αν βγάλουν στη φόρα οι ίδιοι, ότι κι αν αποκαλυφθεί από τα “βοθροκάναλα” και τις “πουλημένες εφημερίδες” για το “παρακράτος” και τους παραδομένους στην εξουσία αρμούς η κοινωνία θα το αντιμετωπίσει ως μια 4ήμερη μεγάλη σούρα.

Εν τέλει κανείς δεν γνωρίζει σήμερα αν υφίσταντο ή αν φτιάχθηκαν οι «ανεπίσημες μυστικές υπηρεσίες» για τις οποίες προειδοποιούσε ( ποιόν;) ο κ. Κοτζιάς το 2018. Μήπως «λειτουργούσαν” ήδη όταν ο πρώην ΥΠΕΞ εξέφραζε δημόσια “φόβους”. Υπό την καθοδήγηση ποιού κέντρου και ποιου προσώπου; Με ποιο σκοπό; Μήπως εκτός από τον Νίκο Κοτζιά τον ίδιο φόβο ή την ίδια γνώση μοιράζονταν κι άλλοι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Μήπως ακόμη και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που ουδέποτε «εγκάλεσε» τον κ. Κοτζιά για τη βαρύτατη κατηγορία; 

«Που να πάει ο Καμένος;»

Ο Τσίπρας “κράταγε” τον Καμμένο με τις κασέτες της ΕΥΠ;

Τον Φεβρουάριο του 2018 και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα έφερνε στη Βουλή προς ψήφιση τη συμφωνία των Πρεσπών υπό τις θερμές επευφημίες του διεθνούς παράγοντα τη συμφωνία των Πρεσπών η αγωνία για το τι θα πράξει τελικά ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος ήταν μεγάλη.

Μέχρι τη βραδιά που ο Αλέξη Τσίπρας βγαίνοντας από την αίθουσα της ολομέλειας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους «  αν ο Καμμένος πάρει τους υπουργούς του;» δηλ. για τον κίνδυνο να πέσει η  κυβέρνηση. «  Που να πάει ο Καμμένος; Μείνετε ήσυχοι. Δεν θα έχετε τόσο σοβαρές ειδήσεις» απάντησε ο τότε πρωθυπουργός. Το “ Που να πάει ο Καμμένος;” δεν ήταν έκφραση βεβαιότητας για την “πίστη” του κυβερνητικού συνεταίρου . ‘Εμοιαζε ως δηλωτικό του «αδιεξόδου» που βρισκόταν ο τότε πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Μια ισχυρή εκδοχή για τις «αλυσίδες» με τις οποίες ο κ. Καμμένος έμενε δεμένος με τον κ. Αλέξη Τσίπρα προέκυψε το 2020!

Από μια έκθεση της ΕΥΠ – που επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ παρακολουθούσε ένα μεγάλο κύκλωμα ανθρώπων της νύχτας επίορκων αξιωματικών της ΕΛ. ΑΣ κλπ – και μέσα από τις σελίδες μας δικογραφίας που έμεινε στα συρτάρια της δικαιοσύνης!  Στα στοιχεία της ΕΥΠ που είχε παραδώσει αυτοπροσώπως στο Μαξίμου και στον κ. Τσίπρα ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτης ( το ομολογεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ) υπήρχαν “εγγραφές” της ΕΥΠ με τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρώην υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου και της συζύγου του, με ερευνώμενο πρόσωπο σε μεγάλο κύκλωμα , αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ τον Χρήστο Παπαχρήστο ο οποίος μάλιστα δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018 βγαίνοντας από ταβέρνα στην Παλλήνη. Ανάμεσα στις πολλές ηχογραφημένες συνομιλίες τους ακούγεται ο Χ.Παπαχρήστος να λέει στην σύζυγό του κ. Καμμένου « Κάποια στιγμή εγώ του είπα του Πάνου να ζητήσει από τον πρόεδρο Τσίπρα) να γίνει αντιπρόεδρος και να πάρει ό,τι έχει σχέση με την Τάξη. με τη δημόσια και την κρατική ασφάλεια σαν ομπρέλα από πάνω. να μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις στο Λιμενικό, στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία…Ας είναι supervisor αντιπρόεδρος για όλα τα θέματα, και την Ασφάλεια και την Τάξη και την Εθνική Ασφάλεια και την Κρατική Ασφάλεια. Να βάλει και την ΕΥΠ από κάτω. θα είναι πολύ σημαντικό».

Αποδεδειγμένα ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε στη διάθεσή του στοιχεία για τις επικοινωνίες του κυβερνητικού του εταίρου. Που αποκάλυπταν τις επαφές του, τα σχέδια του, τις επιδιώξεις του, τους φίλους τους εχθρούς του. Και αυτά τα στοιχεία έμειναν στο συρτάρι του Μαξίμου. Για κάθε χρήση μπορούμε να υποθέσουμε. Είχαν σταλεί όμως και στο συρτάρι της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και της εισαγγελίας Διαφθοράς!

Η αποκάλυψη εν έτη 2020 προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου « « Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ προχώρησε την έρευνα σε βάθος και εξάρθρωσε ένα σύστημα, που αν είχε κάποιες πολιτικές διασυνδέσεις, αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά. Ήταν ένα παρακράτος που είχε στηθεί από τη Δεξιά με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία, ακόμη και σε δικαστικούς. Ο τότε Πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να πάει μέχρι τέλους, χωρίς να παραβλέψει κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, και ο φάκελος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.».

Τα δεδομένα: Η ΕΥΠ το 2015 παρακολουθεί κύκλωμα της νύχτας και πέφτει πάνω σε συνομιλίες του Π.Καμμένου και της συζύγου του.  Ο επικεφαλής της ΕΥΠ ενημερώνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι υπάρχουν συνομιλίες του κυβερνητικού του εταίρου. Η εικόνα που έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ ,όπως λένε το 2020 είναι ενός “παρακράτους της δεξιάς με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία ακόμη και σε δικαστές” και για “πολιτικές διασυνδέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά”.

Ο παρακολουθήσας του παρακολουθήσαντα

Η ηχογραφημένη  επίμαχη συνομιλία Παππά – Μιωνή από το 2016 προσθέτει πολλούς κρίκους στο πως ήταν δομημένο το «σύστημα» και πως τα διάφορα επάλληλα συστήματα εξασφάλιζαν πληροφορίες ,“όπλα”, συμμαχίες, διασφάλιζαν ατζέντες και φιλίες και εξασφάλιζαν εσωτερική ισχύ.

Ο Σάμπυ Μιωνή κάνει την εξής περιγραφή «…αυτός είναι τελείως μαφιόζος” και ο Νίκος Παππάς ρωτάει κατευθείαν « Ο Παπαγγελόπουλος;» με τον Μιωνή να του απαντά «Ναι ρε και μπορεί να σας κάνει τη δουλειά σας σε άλλα πράγματα που να χρειάζεται ένας τέτοιος, εγώ δε λέω πως όχι, whatever, εσείς ξέρετε τη δουλειά σας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση με γ…εί τρελά, σε σημείο που εγώ θα έπρεπε να αντιδράσω. Δεν γίνεται! Και δεν θέλω, μα με βλέπεις πως κρατιέμαι».

Και στην εξέλιξη του διαλόγου τους σκιαγραφούνται διαδικασίες και συνεννοήσεις που εμπλέκουν από τον αρχηγό της ΕΥΠ ( σσ περιγράφεται από τον κ. Παππά ως ο «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο» τον τότε γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης (Γιώργο Βασιλειάδη) και τον τότε νομικό σύμβουλο του πρ. Πρωθυπουργού Μιχάλη Καλογήρου, αλλά και τους Παπαγγελόπουλο και Καμμένο! Συνοπτικά ο Νίκος Παππάς εξαίρει την προσφορά του διοικητή της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτη με την αμφιλεγόμενα κολακευτική περιγραφή και δηλώνει  « δεν ξέρεις τι μας έχει δώσει». Από τα συμφραζόμενα αναφέρεται προφανώς σε παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων αφού έχει προηγηθεί η εκτίμησή του ότι έκαναν καλή επιλογή ( σς στο πρόσωπο του κ Ρουμπάτη) και δεν έβαλαν «απλώς έναν κατσαπλιά να καλωδιώσει τους αντιπάλους».

Στην ίδια συνομιλία ο Μιωνή λέει στον Παππά « ο Γιάννης προειδοποίησε τον Γιώργο να μην μιλάει μαζί μου στο τηλέφωνο γιατί μπορεί να μας παρακολουθεί ο Παπαγγελόπουλος». Ο Νίκος Παππάς αμφισβητεί ότι ο Παπαγγελόπουλος μπορεί να κάνει παρακολουθήσεις με τον Μιωνή να αντιτείνει «Μπορεί όμως ο Καμμένος» και τον πρ. υπουργό να αποφεύγει το παραμικρό σχόλιο.

Ενδεικτικό απόσπασμα:

  • ΜΙΩΝΗΣ:…Τον Γιώργο παίρνεις; Τον Γιώργο τον αφήνεις απ’ έξω απ’ όλα.
  • ΠΑΠΠΑΣ:. Ε;
  • ΜΙΩΝΗΣ: Τον Γιώργο, επειδή ξέρουν ότι μιλάμε, τον έχουν αφήσει στην απέξω απ’ όλα, τον κρατάνε απ’ έξω. Δεν του λένε τίποτα…

Ο διάλογος συνεχίζεται:

  • ΠΑΠΠΑΣ: Του έστειλα και μήνυμα, εντάξει.
  • ΜΙΩΝΗΣ: Έχεις το δεύτερο;
  • ΠΑΠΠΑΣ: Ε;
  • ΜΙΩΝΗΣ: Έχει και το άλλο. Μετά τη συνάντηση που είχατε στο γραφείο σας, που ήταν όλοι, του είπε ο Γιάννης να μη μου ξαναμιλήσει στο τηλέφωνο γιατί φοβάται τον Παπαγγελόπουλο ότι τον παρακολουθεί.
  • ΠΑΠΠΑΣ: Τον;
  • ΜΙΩΝΗΣ: Φοβάται τον Παπαγγελόπουλο ότι παρακολουθεί τον Γιώργο.
  • ΠΑΠΠΑΣ: Ο Παπαγγελόπουλος δεν έχει τέτοιο θέμα.
  • ΜΙΩΝΗΣ: Ναι αλλά έχει ο Καμμένος.

Ο αποστολέας του ο Γιώργος γράφει: «Για να έχω μια εικόνα θα πρέπει να έχουμε τη δικογραφία. Να δώσουν σε εμένα και τον Μιχάλη το φάκελο να μας εξηγήσουν. Από αυτά που έχω μέχρι τώρα, δημοσιεύματα για αυτά που μου έχει δώσει ο Σάμπυ, δεν μου στέκει η εγκληματική οργάνωση με την καμία! Ο καπιταλισμός δεν είναι ποινικό αδίκημα» (γέλια).

Ο “Γιώργος” πληροφορεί τον Ν. Παππά και εκείνος τον Σάμπυ Μιωνή

«Μου λείπουν πολλά κομμάτια και με κρατάει ο Μίμης εντελώς απ’ έξω. Είχαν έρθει και Αμερικάνοι πράκτορες και δε με άφησαν καν να μπω στο meeting».

Ο Νίκος Παππάς προσθέτει μια πληροφορία και μια εκτίμηση που από την δικαστική περιπέτεια του Σάμπυ Μιωνή και του Σταύρου Παπασταύρου οδηγεί συνειρμικά στην πολιτική σκευωρία της Νοvartis! « Έρχεται μια μέρα και μου λέει ο Βασιλειάδης «ψάχνει το FBI», του λέω «Γιωργάκη, μήπως φωνάξανε αυτοί το FBI και βγαίνουνε και λένε ότι τον Μιώνη τον κυνηγάνε οι Αμερικάνοι;» ακούγεται να λέει ο Παππάς στον Μιωνή!

Ηταν φαίνεται και η “επιστράτευση” του FBI μέρος του πολιτικό δικαστικού εγχειριδίου “ δίωξης” των εχθρών και των αντιπάλων που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της σκευωρίας της Novartis.

Υπάρχουν ελπίδες πως ο εξουσιαστικός έλεγχος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επί της δικαιοσύνης και λειτουργών της μέσω της χείρας του Δ.Παπαπαγγελόπουλου θα διερευνηθεί γρήγορα. Καθ΄όδόν προς το ειδικό δικαστήριο και χωρίς τις φτερούγες της εξουσίας να τον προστατεύουν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ίσως να μην αντέξει στον πειρασμό. Η προειδοποίηση του “σε λίγο οι κασσέτες θα πωλούνται στα περίπτερα” να έχει κάτι από το κρυφό νόημα της φράσης Τσίπρα “Που να πάει ο Καμμένος;”.

‘Ηδη φάνηκε να προεξοφλεί ότι “κάτι” θα βγει τις επόμενες μέρες για τους κ. Βασιλειάδη και Καλογήρου. Το είχε προφητέψει και πριν βγει  η συνομιλία Παππά – Μιωνή!

Οι ιθύνοντες του «μαγαζιού» δείχνουν ωστόσο να ετοιμάζουν την άμυνα τους απέναντι στον πόλεμο της κασσέτας καθώς απ’ότι μπορεί να εικάσει κάποιος το διαθέσιμο στοκ στα χέρια των εταίρων είναι μεγάλο. Το consept της στρατηγικής αντεπίθεσης περιλαμβάνει και το σενάριο « δείξετε και κάψτε τον Ρουμπάτη».

Ήδη η ιστοσελίδα tvxs. gr του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου ο οποίος πρόσφατα είχε βρεθεί σε μια χαλαρή στιγμή στην Αίγινα με τον κ. Τσίπρα, δημοσίευσε εκτιμήσεις και σενάρια σύμφωνα με τα οποία δεν αποκλείεται ο επικεφαλής της ΕΥΠ κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (παρατίθενται και οι άλλες πρώην ιδιότητες του πρώην ευρωβουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ρουμπάτης «να …διευκόλυνε τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, διατηρώντας ανοικτούς και πιθανώς προσωπικούς διαύλους επικοινωνίας». Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά το tvxs κατηγορούν τον κ. Ρουμπάτη ότι « , λειτούργησε με απόλυτα προσωπική ατζέντα και ότι φέρεται να ανέπτυξε προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, ίσως και εκμεταλλευόμενος τη θέση του».

Στην πολιτική ουσία του το σχετικό σενάριο εμφανίζει μια παράλληλη ΕΥΠ του Γιάννη Ρουμπάτη που λειτουργούσε εκτός των προθέσεων του κ. Τσίπρα!

Πηγή: liberal.gr

 

Μοιραστείτε το:
Tagged