Κοντονής για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: Οι ανάξιες ηγεσίες γίνονται αδίστακτες

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Νέες αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Σταύρος Κοντονής αναφορικά με όσα αποκάλυψε για τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Τσίπρα. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επιμένει ότι είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα.

Σχολιάζοντας αρχικά τις αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κοντονής σημειώνει σε συνέντευξή του στα Νέα ότι «δεν μου προκαλούν εντύπωση. Είναι η συνήθης πρακτική όταν ένα κόμμα αποφεύγει να μιλήσει επί της ουσίας των όσων αναφέρονται και προβάλλει ζητήματα συγκυρίας για να κατασκευάσει εσωτερικούς εχθρούς».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επιμένει ότι είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα «ζητώντας εφόσον ψηφιστεί να μην ισχύσει αμέσως αλλά να καθυστερήσει η έναρξη ισχύος για να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις και να αποφύγουμε το πολιτικό κόστος ορισμένων προβληματικών διατάξεων».

«Δυστυχώς όταν προειδοποιούσα ότι τα δυσάρεστα αποτελέσματα προβληματικών διατάξεων, οι οποίες εξέθεταν πολιτικά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τα βρίσκαμε μπροστά μας, κανείς δεν άκουγε. Το χειρότερο όμως είναι ότι αντί έστω τώρα η υπόλογη ηγετική ομάδα να αναγνωρίσει το σοβαρό ατόπημα και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, προσπαθεί να συσκοτίσει την υπόθεση περί της χρονικής στιγμής της αναφοράς μου σαν να ήταν η πρώτη φορά που μίλησα για αυτό το ζήτημα, Να γνωρίζουν ότι δεν θα είναι και η τελευταία».

Καυστικός είναι ο κ. Κοντονής και για τον χρόνο ανακοίνωσης της διαγραφής του, τα μεσάνυχτα της 8ης προς 9ης Οκτωβρίου λέγοντας «ήταν μια διαδικασία που τους χαρακτηρίζει και δεν τα σχολιάζω».

Επιμένει, δε, στον χαρακτηρισμό σταλινικός για την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ισχυρίστηκε ότι δήθεν αναπαράγει ψευδείς ειδήσεις της ΝΔ προσθέτοντας ότι «την επόμενη ημέρα στελέχη του κόμματος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με παρουσίασαν ότι εξυπηρετώ αλλότρια συμφέροντα και ο ρόλος μου είναι ύποπτος. Αν όλα αυτά δεν αποτελούν μνημείο συκοφαντίας κα σταλινισμού τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους».

Μιλά επίσης για δόλια διαστρέβλωση από την «Αυγή» των όσων είπε συμπληρώνοντας ότι «τους αφήνω στην κρίση όσων πολέμησαν τέτοιες μεθόδους στη μακρά ιστορία της Ανανεωτικής Αριστεράς και όσων υπήρξαν θύματα ανάξιων ηγεσιών οι οποίες για να επιβιώσουν καθίσταντο αδίστακτες».

Ο κ. Κοντονής κλείνει τέλος τη συνέντευξή του λέγοντας «οι πάντες παρακολουθούν την απόλυτη εσωστρέφεια και ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ να αντιστοιχηθεί με τις ανάγκες της κοινωνίας. Η μάχη ομάδων και μηχανισμών εντός του κόμματος για τη νομή της εξουσίας είναι πρωτοφανής. Δεν αγωνιστήκαμε για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα και να καταργηθούν οι συνιστώσες για να παρακολουθούμε να εμπεδώνεται μια ιδιότυπη πολιτική αναξιοπιστία του εγχειρήματός μας».

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged