ΚΕΠ Υγείας δήμου Αγίας Βαρβάρας: Επανεκκίνηση καρδιάς, Αλλάζω τη ζωή μου, φροντίζω την Καρδιά μου

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:

Το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Αγίας Βαρβάρας στο πλαίσιο τις Παγκόσμιας Ημέρας για την ΚΑΡΠΑ “World Restart A Heart 2019”  θα πραγματοποιήσει θεματική εβδομάδα δράσεων με τίτλο «Επανεκκίνηση καρδιάς, Αλλάζω τη ζωή μου, φροντίζω  την Καρδιά μου» από 14 έως 20 Οκτωβρίου  2019.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ενότητες. Η μία ενότητα αφορά στην εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ και η άλλη αφορά στην πρόληψη του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της θεματικής εβδομάδας θα υλοποιηθούν δράσεις, καθημερινά  από Δευτέρα έως Κυριακή, πρωινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  1. Ομιλίες με θεματολογία που αφορά στην καρδιά και τα αγγεία  (καρδιοπάθεια, στεφανιαία νόσος, καρδιαγγειακός κίνδυνος, διαβήτης, υπέρταση) και την ολιστική προσέγγιση του θέματος (εναλλακτικές θεραπείες, ομοιοπαθητική, yoga therapy, διατροφή και άσκηση)
  2. Προληπτικές εξετάσεις και εκτίμηση κινδύνου
  3. Βιωματικά εργαστήρια (τεχνικές χαλάρωσης, yoga nidra , διαλογισμός)
  4. Εκπαίδευση Α΄ Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) στο γενικό πληθυσμό και στους μαθητές του λυκείου.
  5. Συμβολικό περίπατο Υγείας με κατάληξη στο  Άλσος Μητέρα όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει  ΚΑΡΠΑ σε προπλάσματα και ΚΑΡΠΑ με εξωτερικό απινιδωτή. Παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να ασκηθεί με πρακτική  γιόγκα,  πιλάτες,  προγράμματα αεροβικής, TRX, κυκλική προπόνηση, αλλά και να γυμναστεί στα υπαίθρια όργανα.

Έναρξη τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 6μ.μ. στο ΚΕΠ Υγείας , Σερίφου 2, τηλ. 2105690436

Μοιραστείτε το:
Tagged