Κεντροαριστεροί Μην Βαυκαλίζεστε – Σας θέλει κρέας για τα «κανόνια»…

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Κεντροαριστεροί, συνέλθετε: Σας θέλει κρέας για τα κανόνια

Δυο άνθρωποι μπορούν να συμμαχήσουν για την επίτευξη ενός σκοπού. Συμβαίνει. Συχνά-πυκνά βέβαια, αλλιώς εννοεί ο ένας την «συμμαχία» κι αλλιώς ο άλλος. Εγώ ας πούμε πιστεύω ότι «συμμαχώ» σημαίνει δίνω ειλικρινά τα χέρια και μοιράζομαι ισότιμα κέρδη ή ζημιές. Εκείνος πάλι μπορεί να θεωρεί ως βαθιά συμμαχική πράξη να με καταβροχθίσει και να φτύσει το κοκαλάκι μου.

Να εξηγούμαστε: Συμμαχίες, συμπτύξεις, μέτωπα, ενώσεις και όλα τα παρόμοια συμπαρομαρτούντα, προϋποθέτουν κανονικούς ανθρώπους ή πολιτικούς οργανισμούς. Όταν ο ένας από τους δυο είναι τοξικός, και η ένωσή τους θα βγει δηλητηριασμένη. Όταν ο ένας είναι παλαβός, και η σύμπτυξή τους θα είναι για το φρενοκομείο. Όταν ο ένας ήταν κακόβουλος προτού μπει στο κοινό μέτωπο, δυο φορές πιο κακόβουλος θα γίνει εντός του. Όταν ο ένας είναι αλαζών και ύπουλος, η συμμαχία δεν τον μεταμορφώσει δια μαγείας ούτε σε ντόμπρο, ούτε σε πράο.

Ας συνέλθει λοιπόν η μερίδα των αυτοαποκαλούμενων κεντροαριστερών που νιώθει κολακευμένη από την επίθεση φιλίας του Αλέξη. Ελάτε στα συγκαλά σας σύντροφοι και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει, μακριά από τον πανικό της απομόνωσης που σας έχει βαρέσει κατακέφαλα. Θα σας καταβροχθίσει για δεύτερη φορά ο αδίστακτος μικρός. Θα σας ξαναχρησιμοποιήσει όπως τότε με το τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του ’15. Πιστεύετε αυτά που λέει σήμερα στην Αυγή, για «ειλικρινείς διαλόγους δίχως ηγεμονισμούς» ώστε να φτιάξετε μαζί ένα προοδευτικό μέτωπο και παρόμοια κουραφέξαλα; Μα καλά, ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι ο Τσίπρας μισεί βαθιά και την κεντροαριστερά και την σοσιαλδημοκρατία;

Θα εισπράξει την ανοχή σας, την στήριξη σας, την ψήφο σας, την καλή σας πρόθεση, τις δηλώσεις σας, και μόλις σταθεροποιηθεί σ’ αυτό που ο ίδιος έχει θέσει ως στόχο, θα σας ξωπετάξει πάλι σαν στημένες λεμονόκουπες. Κι αυτό είναι το καλό σενάριο, διότι διόλου δεν αποκλείεται να σας βάλει πάλι απέναντι και να φωνάξει στους σκληροπυρηνικούς του «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Καταλάβετέ το, οι δικές σας προθέσεις ή ελπίδες, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τους σχεδιασμούς του Αλέξη. Δεν μετέχετε στο μακροχρόνιο σχέδιο του, αγαπητοί μου.

Συνέλθετε πριν είναι αργά. Ο Αλέξης ψάχνει κρέας για να ρίξει στην πρώτη γραμμή της μάχης του για το Μακεδονικό. Ψάχνει χρήσιμους ηλίθιους που θα θυσιαστούν για πάρτη του. Όπως ο Γκράντ στον αμερικανικό εμφύλιο έριχνε Ιρλανδούς μετανάστες στην πρώτη γραμμή ως τροφή για τα κανόνια των νοτίων, αφήνοντας πίσω τους αυτόχθονες Αμερικανούς. Όπως ο Στάλιν έβαζε στην πρώτη γραμμή των επιθέσεων κατά των Γερμανών τα συντάγματα των Τσετσένων και των Ουκρανών, ενώ πίσω είχε ήδη πελεκήσει τις οικογένειες τους.

Κατά το ίδιο μοντέλο, ο Αλέξης θα τραβήξει τώρα στα μετόπισθεν τους Πολάκηδες και τους Φίληδες, για να βάλει μπροστά τους Ραγκούσηδες και τους Δανέληδες να πολεμήσουν γι αυτόν, τρώγοντας όλη την μπόρα όχι μόνο για το Μακεδονικό, αλλά για όλο τον πρωθυπουργικό του βίο. Και μετά, θα πετάξει στην άκρη ό,τι θα ‘χει απομείνει απ’ τις Μαριλίζες και τους Μπίστηδες, για να επαναφέρει τους Πολάκηδες και τους Φλαμπουράρηδες. Σας χρησιμοποιεί ως λάστιχα που θα τεντωθούν μέχρις εσχάτων για να κρατήσουν το Συριζαϊκό βαγόνι του κοντά στο βαγόνι του Κυριάκου που φεύγει μπροστά.

Μην βαυκαλίζεστε: Με την επιλογή σας, ούτε εσείς προσωπικά επανέρχεστε στην πολιτική σκηνή, ούτε νέα κεντροαριστερά βοηθάτε τον μικρό να φτιάξει. Κατ’ αρχήν, ούτε ένας από σας δεν θα εκλεγεί βουλευτής. Πάρτε το απόφαση. Κι αν αντιτείνετε πως δεν σας ενδιαφέρει αυτό το ευτελές, συνειδητοποιείστε τότε πως ο Σύριζα που θα προκύψει μετά την ήττα, θα είναι ένα προσωπικό κόμμα του Τσίπρα που θα έχει τόση σχέση με την κεντροαριστερά και την σοσιαλδημοκρατία, όση σχέση έχει ο Καμένος με την πολιτική ευπρέπεια.

Δείτε την μεγάλη εικόνα, πριν γίνετε σαν τα πευκοδάσος που θα καεί για δεύτερη και τελειωτική φορά. Θα σας έχει κάψει ο ίδιος άνθρωπος δυο φορές και μάλιστα την δεύτερη με τις ευλογίες σας…

Δημήτρης Καμπουράκης

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged