Καφενές: Η πιο επικερδής επιχειρηματική ιδέα στην Ελλάδα

Επιχειρηματικότητα Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Σ’ αυτό τον τόπο το κλάμα και το μοιρολόι ήταν ανέκαθεν στοιχεία της κουλτούρας του, τόσο έντονα ώστε πολλές φορές γίνονταν παρεξηγήσιμα.

Η αιτία μπορεί να είναι τα έντονα συναισθήματα τα οποία βιώνουμε σχεδόν από τη γέννησή μας. Αλλά όπως και να ‘χει το γεγονός είναι πως κλαίμε, γογγύζουμε και διαμαρτυρόμαστε συνέχεια, σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε επίπεδο για οποιαδήποτε αφορμή! Δε θα μπορούσε φυσικά ο “κλαθμός και οδυρμός” να μην είναι ζωντανό στοιχείο της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.

Το κλάμα συνδυάζεται εξαιρετικά με τον (ψευτό) τσαμπουκά και τη μαγκιά χωρίς νόημα. Τόσο πολύ καλά συνδυάζεται που πολλές φορές αυτός που “πουλάει” μαγκιά, όταν δε του βγαίνει το ρίχνει στο κλάμα και στη μιζέρια. Αν λοιπόν συνδυάσουμε όλα αυτά τα ωραία και δούμε πως μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε οικονομικά ίσως να μπορούσαμε να στήσουμε την πιο έξυπνη κι επικερδή επιχείρηση στη χώρα μας!

Η ιδέα είναι ένας καφενές σε όλες τις γειτονιές (με τη μέθοδο του franchise) στον οποίο θα πηγαίνουν όλοι για να κλαίνε, άλλος τη μοίρα του, άλλος το ριζικό του κι άλλος το πως δεν καταλαβαίνουν τη διάνοια και τη μεγαλοσύνη του. Στην πόρτα του καφενέ θα υπάρχει πορτιέρης για να μπορούν οι εισερχόμενοι να “πουλάνε” λίγο τσαμπουκά πριν εισέλθουν στους χώρους (ο καφές σκέτος ελληνικό της παρηγοριάς κερασμένος μαζί με τα κουλουράκια) για να βιώσουν και την ένταση που απαιτείται πριν το κλάμα. Τα τραπέζια μεγάλα, οι καρέκλες σε αποστάσεις για τον COVID19 και οι χώροι καθαροί και περιποιημένοι.

Θα έχει ειδικό χώρο για πολιτικούς που δεν τους καταλαβαίνει ο κόσμος, αυτοί θα κλαίνε με συνοδεία ήχων από προεκλογικές συγκεντρώσεις. Άλλος χώρος θα είναι ειδικός για δημοσιογράφους οι οποίοι θα κλαίνε γράφοντας ή μιλώντας σε κάμερα, αλλά σ’ αυτούς τα μαντηλάκια θα χρεώνονται καθότι χρειάζονται πολλά. Μπορούν και bloggers να είναι παρέα, αλλά σ’ αυτούς τα μαντηλάκια θα είναι δωρεάν!

Οι στρατιωτικοί θα έχουν δικό τους ανεξάρτητο χώρο με ειδικούς κουβάδες για συλλογή δακρύων (χρήση μετά για πότισμα ευγενών φυτών) και με φωτογραφίες από τη ζωή στις μονάδες. Στην περίπτωση αυτή χρεώνεται μόνο η είσοδος γιατί δεν υπάρχει μία στην τσέπη τόσο των εν ενεργεία όσο και στους αποστράτους οι οποίοι θα μπορούν να κλάψουν με την ησυχία τους στο χώρο “Και διηγώντας τα να κλαις” στον οποίο θα υπάρχει ειδικός πίνακας με τους λόγους αποστρατείας.

Επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων θα έχουν στη διάθεσή τους και πάγκους για σύντομο κλάμα καθότι δεν υπάρχει και πολύς χρόνος αλλά σ’ αυτούς θα χρεώνονται τα πάντα καθότι αυτοί «φταίνε για όλα» και δεν έχουν δικαίωμα να κλάψουν για πολύ. Ο πορτιέρης θα τους βάζει δύσκολα μέσα έτσι ώστε να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον, ήτοι να δυσκολεύονται για όλα!

Τα κομματικά στελέχη, ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση, θα κλαίνε με χρόνο καθότι και πολύ κλαίνε αλλά και γοερά, ειδικά όταν το κόμμα τους βρίσκεται στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει σάλιο στην τσέπη. Όσο για τους κυβερνητικούς ο χρόνος που θα τους διατίθεται θα είναι περιορισμένος γιατί θα έχουν να συλλέξουν εισοδήματα. Στους τελευταίους η είσοδος θα έχει διπλή ταρίφα, όπως στα ταξί το βράδυ.

Για τον υπόλοιπο κόσμο θα χρεώνεται μόνο η είσοδος, ενώ για όσους κλαίνε συστηματικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα προσφέρεται On Line υπηρεσία για να μη χάνουν χρόνο και να κάνουν διπλή “δουλειά”!

Θα έχουμε και guest room για ξένους επισκέπτες οι οποίοι αφού εκφράσουν τη λύπη τους δημοσίως (π.χ. Πάπας για την Αγία Σοφία που έγινε τζαμί, Ευρωπαίοι εταίροι για τα όσα πάθαμε και θα πάθουμε ακόμα, άλλοι φίλοι μας που συμπάσχουν) θα λαμβάνουν ειδικές υπηρεσίες με συλλεκτικά μαντηλάκια και ειδικά κουβαδάκια συλλογής δακρύων για να έχουν να θυμούνται την επίσκεψη και τη λύπη.

Θα απαγορεύεται η είσοδος σε όλους όσους είναι δημόσια πρόσωπα και δε διαμαρτύρονται ή δεν κλαίνε δημοσίως, έτσι μας έρχεται κατά νου ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής από την κυβέρνηση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Γερουλάνος από το ΠΑΣΟΚ, συγνώμη ΚΙΝΑΛ, έτσι για να δείτε πως υπάρχουν κι αυτοί που είναι ανεπιθύμητοι στο χώρο. Από το ΚΚΕ είναι όλοι ευπρόσδεκτοι καθότι έχουν κάνει το κλάμα επιστήμη κι έχουν πιάσει το σφυγμό του λαού εδώ και χρόνια λέγοντας του ακόμα και πως θα κλάψει αποτελεσματικά.

Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την επιχειρηματική ιδέα αυτή μπορεί ν’ απευθυνθεί στους επενδυτές του Ελληνικού οι οποίοι βγήκαν στη δημόσια ζητιανιά για να μαζέψουν 320 εκατομμύρια ευρώ με την έκδοση ομολογιακού δανείου με απόδοση επένδυσης γύρω στο 3,8% ήτοι κατά μια περίπου μονάδα λιγότερο από τα “καλά” επιχειρηματικά δάνεια!

Πηγή: armynow.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged