Καταγγελία σοκ: Διευθυντής Γυμνασίου προσπάθησε να «κρύψει» επίθεση με σιδερογροθιές σε μαθητή του

Β/θμια
Μοιραστείτε το:

Η στήλη έχει κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με το θέμα, εκφράζοντας με στοιχεία την άποψη ότι η κατάσταση της βίας στα σχολεία, έχει ξεφύγει πλέον με την μεγαλύτερη ευθύνη να φέρουν οι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και η τελευταία καταγγελία γονέα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με γονέα παιδιού, σε σχολείο Θεσσαλονίκης τρεις μαθητές άλλου σχολείου, εισήλθαν στο σχολικό χώρο και αφού απομόνωσαν μαθητή σε χώρο στον οποίο δεν υπήρχε εκπαιδευτικός τον γρονθοκόπησαν με σιδερογροθιές.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα γονιό, ο Διευθυντής τους Σχολείου (Γυμνασίου) επιχείρησε να αποκρύψει το γεγονός, ζητώντας από τους γονείς να μην το δημοσιοποιήσουν και να μην απευθυνθούν στις προϊστάμενες αρχές και την Ελληνική Αστυνομία.

Πολύπειροι εκπαιδευτικοί, στους οποίους απευθύνθηκε η στήλη, αναφέρουν ότι αν αληθεύει η καταγγελία του γονέα, ο Διευθυντής, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της προσπάθειας του, διέπραξε βαρύτατο πειθαρχικό, αλλά και ποινικό αδίκημα, προσπαθώντας να αποκρύψει το γεγονός.

Συνεχίζοντας δε ανάφεραν ότι η απόλυτη ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών μέσα στις σχολικές εγκαταστάσεις, ανήκει στον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Διατύπωσαν δε το ερώτημα «πως οι τρεις μαθητές άλλου σχολείου, μπήκαν μέσα στις σχολικές εγκαταστάσεις, απομόνωσαν το μικρό παιδί σε χώρο του σχολείου και τον γρονθοκόπησαν, χωρίς αν πα΄ρει είδηση κανένας εκπαιδευτικός; Υπήρχαν ή όχι εφημερεύοντες;». Στην απάντηση αυτού του διπλού ερωτήματος, αναζητείστε και τα αίτια της αντίδρασης του κου Διευθυντή.

Συνεχίζοντας δε υπενθύμισαν την πολύ διδακτική, για την βία των μαθητών και των εξωσχολικών κύκλων τους,  ιστορία που «κατάγγειλαν» οι εκπαιδευτικοί του  Βαλλιάνειου Γενικού Λυκείου Κεραμειών Κεφαλλονιάς, τον Ιούνιο του 2018 (δημοσιεύεται με άλλη ανάρτηση), καταγγελία που κατά περίεργο τρόπο «ξέφυγε» από τα ραντάρ σχεδόν όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και σίγουρα του Υπουργείου Παιδείας…

Διαβάστε στην συνέχεια την είδηση, όπως την παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός, όπως επίσης και προηγούμενη ανάρτηση της στήλης για τις συμμορίες μαθητών που ξεφυτρώνουν πλέον διαρκώς και οι οποίες τρομοκρατούν μαθητές  για τον «έλεγχο» της περιοχής τους.

————————–

Μαθητής δέχθηκε επίθεση με σιδερογροθιά μέσα στο σχολείο, από μαθητέςάλλου σχολείου

«Πήγαμε στο γραφείο του διευθυντή και μας εκλιπαρούσε να μη δώσουμε διάσταση στο θέμα» λέει ο πατέρας

Ο 13χρονος Αστέρης κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση με σιδερογροθιά από τρεις μαθητές -που δεν ήταν συμμαθητές του- μέσα στο σχολείο του στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο έφηβος κατά τη διάρκεια του διαλείμματος πήγαν τρία παιδιά από άλλο σχολείο, του είπαν ότι θέλουν να του μιλήσουν, τον τράβηξαν και τον πήγαν πίσω από το γυμναστήριο, όπου και τον χτύπησαν με σιδερογροθιά. Οι δύο τον τράβηξαν και ο τρίτος φυλούσε τσίλιες.

Το παιδί αναγνώρισε ότι πρόκειται για μαθητές άλλου σχολείου, ενώ ερωτηθείς γιατί του επιτέθηκαν, απάντησε ότι του είπαν πως «μπερδεύτηκαν κι ήθελαν να χτυπήσουν άλλο παιδί».

Η μητέρα του παιδιού δήλωσε ότι πρόκειται για «γνωστά παιδιά, τα οποία έχουν δημιουργήσει πολλές φορές προβλήματα, υπάρχουν καταγγελίες, δεν υπάρχουν μηνύσεις, αλλά δεν έχει μιλήσει κανείς».

Η οικογένεια κατήγγειλε την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί κλήθηκε ο ένας από τους τρεις επιτιθέμενους, ένας 15χρονος, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα των άλλων δύο.

Ο πατέρας κατήγγειλε τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς όταν κλήθηκε να δει τι έχει συμβεί η Διεύθυνση τον απέτρεψε από το να καλέσει την Αστυνομία.

«Πήγαμε στο γραφείο του διευθυντή, και μας εκλιπαρούσε να μη δώσουμε διάσταση στο θέμα, είχαν ψήσει ακόμα και τους αστυνομικούς», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας.

Διαβάστε ακόμη:

Συμμορίες «μαθητών» τρομοκρατούν μαθητές άλλων σχολείων στη Δυτική Αθήνα

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged