Κακουργηματική δίωξη στους 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Ποιοι προφυλακίσθηκαν

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Προφυλακίσθηκαν 3 και  οι υπόλοιποι 8 ελεύθεροι μέχρι τη δίκη με περιοριστικούς όρους από την περασμένη Παρασκευή

Στον Ανακριτή Κατερίνης απολογούνται σήμερα οι έντεκα συλληφθέντες, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που κατηγορούνται για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.

Παραμένουν υπό κράτηση από την περασμένη Παρασκευή, όταν και συνελήφθησαν, αφού προηγουμένως είχαν ακινητοποιήσει τον διευθυντή τη στιγμή που εκείνος εισερχόταν στο σχολείο. Τού πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν διά της βίας σε κοντινό αστυνομικό τμήμα.

Σε βάρος τους, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ μόνο τρεις εξ αυτών φαίνεται να έχουν παιδιά που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα, όπου έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: «Ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα» λέει ο δικηγόρος των 11

Για τα δεδομένα της υπόθεσης των 11 ατόμων που συνελήφθησαν για την «αρπαγή» του διευθυντή σε σχολείο στην Πιερία μίλησε ο δικηγόρος τους, Βασίλης Νουλέζας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120.

«Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται», είπε.

Ο κ. Νουλέζας ανέφερε ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα. Τόνισε, επίσης, ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, ωστόσο είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε. 

Ο γυμνασιάρχης στο Αιγίνιο περιγράφει την επίθεση από τους «Θεματοφύλακες» – Σήμερα η απολογία τους Ανάμεσα στους κατηγορούμενους –εννέα άνδρες και δύο γυναίκες– είναι και τρεις γονείς μαθητών στο Γυμνάσιο Αιγινίου Protagon Team 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 09:32 Στον ανακριτή Κατερίνης απολογούνται σήμερα οι έντεκα συλληφθέντες, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», για την αρπαγή του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας. Και οι έντεκα παραμένουν υπό κράτηση από την περασμένη Παρασκευή, όταν συνελήφθησαν από άνδρες της Ασφάλειας Κατερίνης, αφού προηγουμένως είχαν οδηγήσει με χειροπέδες τον διευθυντή του Γυμνασίου στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Σε βάρος τους, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος). Ανάμεσα στους κατηγορούμενους –εννέα άνδρες και δύο γυναίκες– είναι και τρεις γονείς μαθητών στο Γυμνάσιο Αιγινίου.

Ο ίδιος ο γυμνασιάρχης περιέγραψε στην κάμερα τα όσα έζησε στα χέρια των «Θεματοφυλάκων», δείχνοντας μάλιστα και τα σημάδια στα χέρια του από τις χειροπέδες που του πέρασαν οι θρασύτατοι αρνητές.

Οπως είπε, το επεισόδιο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά επιστέγασμα των απειλών που δεχόταν ο ίδιος, όπως και ο διευθυντής του Λυκείου της περιοχής, το προηγούμενο διάστημα. Φθάνοντας στο σχολείο –ανέφερε στην περιγραφή του– είδε δέκα άγνωστα αυτοκίνητα και αμέσως κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει και ειδοποίησε την αστυνομία. Ανεβαίνοντας τη σκάλα, δέκα άτομα που βρίσκονταν ήδη μέσα στο σχολείο τον πλησίασαν, εκείνος οπισθοχώρησε, αλλά τον περικύκλωσαν λίγα μέτρα πριν από την έξοδο. Του έπιασαν τα χέρια και του είπαν ότι τον συλλαμβάνουν γιατί «βασανίζει» τα παιδιά και στο τέλος τού πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα. Στη συνέχεια, τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Τάγματα παράνοιας

Τα όσα αδιανόητα συνέβησαν στο σχολείο της Πιερίας περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια στη δικογραφία που συντάχθηκε για τη σύλληψη των 11 κατηγορουμένων

Σε «αναβάθμιση» της δράσης τους, που ξεπέρασε κάθε αποδεκτό όριο, προχώρησε την Παρασκευή η αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Το τελευταίο κρούσμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς η αρπαγή του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου στην Πιερία μέσα από το σχολείο και η βίαιη «μεταγωγή» του στο Α.Τ. Κορδελιού ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής.

Το παραπάνω γεγονός οδήγησε στη σύλληψη των έντεκα αρνητών, οι οποίοι είναι αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας απόστρατος αστυνομικός. Και οι 11 δράστες -9 άνδρες και 2 γυναίκες- πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή την προσεχή Δευτέρα.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Τι αναφέρει η δικογραφία

Τα όσα αδιανόητα συνέβησαν στο σχολείο της Πιερίας περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια στη δικογραφία που συντάχθηκε για τη σύλληψη των 11 κατηγορουμένων.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα cnn.gr, η οποία παραθέτει όλη τη δικογραφία, κατά τη σύλληψή τους απείλησαν ακόμη και τους αστυνομικούς.

Διαβάστε αναλυτικά:

«…Ένας από τους κατηγορούμενους, ο οποίος είναι πρώην αστυνομικός συνταξιούχος, επιδεικνύοντας φωτοτυπία του υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας που κατείχε όταν ήταν εν ενεργεία, ανέφερε, ως επικεφαλής της ομάδας, ότι αποτελούν μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του άρθρου 120 του Συντάγματος» και ότι συνέλαβαν τον διευθυντή του γυμνασίου, με το δικαίωμα που απορρέει από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ότι σε περίπτωση που οι αστυνομικοί άφηναν το διευθυντή, θα ήταν υπαίτιοι απελευθέρωσης κρατουμένου.

» Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν φορούσε προστατευτική μάσκα και είχαν προκαλέσει συνωστισμό στο σημείο που είχαν επιβιβαστεί οι τέσσερις εξ αυτών και μάλιστα ίδιο όχημα με τον διευθυντή του γυμνασίου, ο οποίος φορούσε διπλή προστατευτική μάσκα.

» Τελικά με την παρέμβαση όσων εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία εκείνη την ώρα στο τμήμα, αποδέσμευσαν το διευθυντή του γυμνασίου, ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας και προσήχθησαν άπαντες και συνελήφθησαν.

» Στα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι και τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη της αρπαγής, βρέθηκε και κατασχέθηκε μετά από υπόδειξη κατηγορουμένου, κάτω από το πατάκι του συνοδηγού, ένα ζευγάρι μεταλλικές χειροπέδες αστυνομικού τύπου και στο πίσω κάθισμα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστικοποιημένο έγγραφο με τίτλο «διάταγμα επιτάξεως» ημερομηνία 27 Αυγούστου 2021 και περιεχόμενο ότι το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε αυτό ήταν επιταγμένο από τον Κ.Κ ο οποίος είχε ενεργοποιήσει το άρθρο 120 του Συντάγματος μέχρι επέλθει η συνταγματική και δημοκρατική ομαλότητα και υπέγραφε αυτό ως «Θεματοφύλακας του άρθρου 120».

Γίνεται μνεία ότι, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, διαπιστώθηκε κοινοποίηση σε αόριστο αριθμό πολιτών στις 6 Δεκεμβρίου 2021 μίας ανάρτησης του ατομικού λογαριασμού με όνομα Ι.Ζ. και με φωτογραφία κατηγορουμένου σύμφωνα με την οποία ανάρτηση ενημέρωσε «όλους τους Έλληνες ότι ο Κ.Κ. με το υπ’ αριθμόν 463Β έγγραφο επίταξη όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επικράτεια της χώρας καθώς ασκείται τεράστια ψυχολογική βία στα παιδιά και έχουν σημειωθεί αυτοκτονίες εφήβων»».

Η στιγμή της αρπαγής του διευθυντή του σχολείου

Σύμφωνα με το cnn.gr, αποκαλυπτικά είναι και όσα περιγράφονται για το πώς κινήθηκαν τα άτομα στο σχολείο, καθώς κάποιοι πήγαν αμέσως στο διευθυντή και τον ακινητοποίησαν για να του περάσουν τις χειροπέδες, και κάποιοι έμειναν στην πόρτα για να εμποδίζουν μαθητές και καθηγητές να μπουν στο προαύλιο και να βοηθήσουν το διευθυντή.

«… Ακολούθως υπό τις εντολές και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορουμένου οι τρεις από τους κατηγορούμενους έδεσαν πισθάγκωνα τον διευθυντή του γυμνασίου με χειροπέδες που έφερε ο κατηγορούμενος προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες στους καρπούς των χεριών και περιάγοντας αυτόν σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας.

»Ενώ ένας άλλος εκ των κατηγορουμένων διέμενε έμπροσθεν της εισόδου εξόδου του σχολικού συγκροτήματος, μην επιτρέποντας την διέλευση καθηγητών και μαθητών.

» Οι δε λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν συνδρομή, λειτουργώντας ως ομάδα, στηρίζοντας τις πράξεις τους, ενώ άπαντες οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, μην έχοντας σχετικό δικαίωμα και μην έχοντας υποβάλει δήλωση αρνητικής εξετάσεις για κοροναϊό στην ηλεκτρονική εφαρμογή ως επιβάλλεται για καθηγητές, μαθητές, γονείς και λοιπούς επισκέπτες των σχολικών μονάδων της χώρας.

»Στη συνέχεια, διά της βίας άρπαξαν τον διευθυντή και τον επιβίβασαν στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της κατηγορουμένης, στο οποίο επιβιβάστηκαν και άλλοι κατηγορούμενοι στις πίσω θέσεις εκατέρωθεν του διευθυντή προκειμένου να είναι αδύνατη η διαφυγή του».

Αναλυτικά  το ιστορικό όλων όσων προηγήθηκαν

Κακουργηματική δίωξη στους 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την αρπαγή του γυμνασιάρχη

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των 11 μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος που συνελήφθησαν για το πρωτοφανές περιστατικό της αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο της Πιερίας, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό.

Εκτός από την πράξη της αρπαγής από κοινού, δικογραφία που σχηματίστηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορά επιπλέον, κατά περίπτωση, πράξεις όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες, απειλή, εξύβριση κ.ά.

Οι συλληφθέντες -εννέα άνδρες και δύο γυναίκες- κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το πρωτοφανές περιστατικό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Πηγές, μάλιστα, της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι ο διευθυντής προσφάτως είχε δεχθεί απειλές, ενώ κάποιοι εκ των «πρωταγωνιστών» του σημερινού συμβάντος έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές σε σχέση με την ακραία αντιεμβολιαστική ρητορική τους και εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το απίστευτο περιστατικό σε σχολείο της Πιερίας αναδεικνύει πόσο ανεξέλεγκτα κινούνται και δρουν πλέον –κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα– οργανωμένες ομάδες πάσης φύσεως αρνητών-αντιεμβολιαστών, που φαίνεται πως κάνουν ό,τι θέλουν, περιφρονώντας νόμους, αγνοώντας τα μέτρα και φυσικά τη κοινή λογική.

Ειδικότερα, ο διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου δέχθηκε επίθεση από μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, τα οποία τον πλησίασαν, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Σε κατάσταση σοκ εκείνος, μπήκε στο τμήμα και εξήγησε στους αστυνομικούς τι ακριβώς είχε συμβεί ενώ το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια γονέων και καθηγητών, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Υπενθυμίζεται πως πριν δέκα μέρες τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές καθώς εμφανίστηκαν στην είσοδο του καταστήματος στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη και ζήτησαν από τον υπεύθυνο του χώρου να επιδείξει την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης, ισχυριζόμενοι ότι είναι θεματοφύλακες» που μπορούν να ελέγξουν τους πάντες και τα πάντα.

Το περιστατικό συνέβη σε κατάστημα που διενεργεί rapid tests. Η ομάδα των τεσσάρων ατόμων, τρεις άντρες και η γυναίκα, εμφανίστηκε στην είσοδο του καταστήματος λέγοντας ότι είναι όργανα της “Συνταγματικής Αστυνομίας“.

Καθένας είχε στο στήθος του ένα καρτελάκι που έγραφε “Θεματοφύλακας του Άρθρου 120 του Συντάγματος“. Ακόμη καταφέρθηκαν κατά του εμβολίου για τον κορονοϊό και είπαν ότι τα rapid tests είναι παράνομα.

Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού: Ο τέλειος παραλογισμός αυτό που έγινε

Μιλώντας στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «status», ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας περιέγραψε τον τέλειο αυτό παραλογισμό, λέγοντας ότι «πήγαν και τον συνέλαβαν τον άνθρωπο και τον οδήγησαν στο τμήμα. Σαν απαγωγή. Είναι ο τέλειος παραλογισμός. Με ενημέρωσαν από το σχολείο και πήγα επί τόπου. Ο Γυμνασιάρχης είναι καλά στην υγεία του. Τον πήγαν με αυτοκίνητο. Οι θεματοφύλακες φορούσαν κανονικά ρούχα χωρίς διακριτικά», όπως είε ο δήμαρχος της περιοχής.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ομάδα περίπου δέκα ατόμων περίμενε τον διευθυντή του σχολείου Δ.Χ, στις 7:30 το πρωί και αφου τον καταδίωξε, τον «συνέλαβε» και τον υποχρέωσε να μπει σε αυτοκίνητο με το οποίο τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα Αιγινίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της «καταδίωξης» φώναζαν στον διευθυντή του Γυμνασίου ότι «βασανίζει» τα παιδιά. Αλλοι εκπαιδευτικοί που είδαν την «απαγωγή» του γυμνασιάρχη κάλεσαν την αστυνομία με αποτέλεσμα τη σύλληψη των δραστών. Ο γυμνασιάρχης μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Έχουν έρθει κι άλλες φορές φορές στο σχολείο να μας απειλήσουν»

Εκπαιδευτικοί: δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχολείο γίνεται «στόχος» των αυτόκλητων… «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»!

Σε τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα, 2-3 άτομα έχουν προσεγγίσει το σχολείο και έχουν φτάσει μέχρι το γραφείο διευθυντή για να διαμαρτυρηθούν για τα προστατευτικά μέτρα που λαμβάνει -ως οφείλει και όπως γίνεται σε όλη τη χώρα- το σχολείο κατά του κορωνοϊού!

«Έχουν έρθει ξανά με απειλητικές διαθέσεις και μας ζητούσαν τον λόγο που τηρούμε τα μέτρα. Μας έλεγαν ότι είμαστε παράνομοι κι ότι καταπατούμε τα συνταγματικά δικαιώματα των παιδιών», τονίζει στο iefimerida.gr εκπαιδευτικός.

«Εμείς τους λέγαμε κάθε φορά ότι οι ίδιοι είναι παράνομοι και ότι δεν μπορούν να μπαίνουν με το έτσι θέλω σε έναν σχολικό χώρο και να φωνάζουν», μας λέει η συνάδελφος του γυμνασιάρχη. «Δεν θα απολογούμαστε εμείς, επειδή είμαστε σωστοί και τηρούμε τον νόμο. Σήμερα όμως, με αυτό που έκαναν, ξέφυγαν πολύ», προσθέτει.

Επίσης, όπως μας ενημερώνει, η «απαγωγή» του γυμνασιάρχη έγινε εντός του προαύλιου χώρου του σχολείου, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων παιδιών.

«Ήταν πολύ πρωί και ευτυχώς το σχολείο δεν ήταν γεμάτο. Όσα παιδιά όμως βρίσκονταν στο σημείο τρομοκρατήθηκαν με αυτό που είδαν», περιγράφει.

Όσον αφορά στην ταυτότητα των «Θεματοφυλάκων», οι εκπαιδευτικοί θεωρούν, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται και γονείς παιδιών που είναι μαθητές στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ο γυμνασιάρχης, όπως μας ενημέρωσαν, έχει συνέλθει από το σοκ, και αυτή την ώρα όσοι εκπαιδευτικοί ήταν παρόντες στο γεγονός δίνουν καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα.

Τι αναφέρουν στις καταγγελίες τους οι εκπαιδευτικοί

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προφορικές και γραπτές καταγγελίες, στις οποίες δηλώνουν ότι έχουν προβεί εκπαιδευτικοί προς τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, οι «Θεματοφύλακες» είχαν βάλει στο στόχαστρο το σχολείο τους από τα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως λένε, το περιστατικό που συνέβη σήμερα, με τη βίαιη επίθεση στον διευθυντή του Γυμνασίου και τη μεταφορά του από τους επιτιθέμενους με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού είχε «προαναγγελθεί» από τη συγκεκριμένη ομάδα αρνητών της πανδημίας, τόσο σε επίπεδο φραστικών απειλών έξω από το σχολικό συγκρότημα, αλλά και με δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο σχολικό συγκρότημα μετέβη μετά το πρωινό περιστατικό ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο ίδιος ήταν ενήμερος για τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας έξω από το σχολείο κατά τις προηγούμενες μέρες, τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί του σημερινού, αλλά και για την κινητοποίηση που έγινε προς τις αρμόδιες αρχές από την πλευρά του σχολείου σε συνεργασία με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας. «Ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τη διευθύντρια της δευτεροβάθμιας τις τελευταίες μέρες και είχε ζητηθεί η λήψη μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου», επισήμανε ο κ. Μπαχαράκης.  

Οι φραστικές επιθέσεις και απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών, που ξεκίνησαν στα τέλη Νοεμβρίου ήταν ονομαστικές, σύμφωνα με τον διευθυντή του Λυκείου Αιγινίου Γιώργο Γκαϊτατζή, ο οποίος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν ένας από τους στόχους της σημερινής επίθεσης. «Στάθηκα τυχερός γιατί τη στιγμή που εμφανίστηκαν είχα πάει να πάρω έναν καφέ. Ο στόχος ήμουν εγώ, ο διευθυντής γυμνασίου και μία καθηγήτρια που είχε διατελέσει σε προηγούμενη περίοδο υπεύθυνη covid του σχολείου. Μας βρίζουν ονομαστικά σε σελίδες στο facebook», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι «οι φραστικές επιθέσεις και απειλές ξεκίνησαν μέσα στον Νοέμβρη, καθώς αυτοί θεωρούν ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία είναι αντισυνταγματικά και ότι εμείς που τα εφαρμόζουμε είμαστε επίορκοι και προδότες».

Η πρώτη φορά που ενημερώθηκαν οι Αρχές, σύμφωνα με τον κ. Γκαϊτατζή, ήταν στις 24 Νοεμβρίου, όταν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πήγαν στο σχολείο, απείλησαν τους εκπαιδευτικούς και προκάλεσαν αναστάτωση, λόγω της οποίας κρίθηκε αναγκαίο να αποχωρήσουν οι μαθητές από τις τάξεις. Αντίστοιχο επεισόδιο επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα.

«Ήλθαν αρκετές φορές, τουλάχιστον τέσσερις, εκ των οποίων οι δύο σε μία ημέρα. Με ύφος επιθετικό εκτόξευσαν στον πρόσωπό μου απειλές […] Ενημερώσαμε τις αρχές και τηλεφωνικώς και εγγράφως, κι εγώ και ο διευθυντής γυμνασίου, ενώ υποβλήθηκε μήνυση στις 6 Δεκεμβρίου, καθώς από την Κυριακή διακινούταν η πληροφορία ότι αυτή τη Δευτέρα, η ομάδα θα υλοποιούσε “επιτάξεις” στο σχολείο», πρόσθεσε ο κ. Γκαϊτατζής, ο οποίος στα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα έχει αναγνωρίσει δύο γονείς μαθητών των σχολείου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ο «ενορχηστρωτής» των επιθέσεων, ο οποίος κατονομάζεται και στη μηνυτήρια αναφορά, δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο, «δεν έχει παιδί στο σχολείο, ούτε και έχει σχέση με την περιοχή, είναι από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας».

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν τη Δευτέρα τακτικές περιπολίες γύρω από το σχολικό συγκρότημα, αλλά προσαγωγές στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας δεν μπορούσαν να γίνουν, καθώς είχε παρέλθει η προθεσμία σε σχέση με τον χρόνο των καταγγελλόμενων περιστατικών (24 και 25 Νοεμβρίου).

Ποιοι είναι οι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που συνελήφθησαν για την αρπαγή του γυμνασιάρχη

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» παρουσιάζονται στα social media ως «φιλότεχνοι», προφανώς σε μια προσπάθεια να μην κατεβεί το γεμάτο παραλογισμούς προφίλ τους.

Οπως αποκαλύπτεται, την ομάδα εφόδου σήμερα το πρωί στο σχολείο του Αιγινίου αποτέλεσε ένα ετερόκλητο παζλ προσωπικοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες, ηλικίας από 40 έως 75 ετών, για την αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία, είναι αγρότες, άνεργοι, ένας απόστρατος αστυνομικός, μία δασκάλα χορού, ένας μαρμοροτεχνίτης και άλλοι, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, μια 49χρονη από την Πιερία και μία 54χρονη από την Ημαθία.

Από τους εννέα άνδρες, οι τέσσερις είναι από την Πιερία, δύο από την Ημαθία και οι υπόλοιποι από την Αττική, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες έχουν παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, στο οποίο προσήλθαν σήμερα το πρωί και επιτέθηκαν άγρια στον γυμνασιάρχη, προβαίνοντας στον ακραίο παραλογισμό να του περάσουν χειροπέδες και να τον απαγάγουν, λέγοντας ότι θα τον συλλάβουν και θα τον οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα!

Και οι 11 έχουν συλληφθεί, σε βάρος τους έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη και αυτή την ώρα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Οι αναρτήσεις τους στον λογαριασμό στο Facebook «Σύλλογος Φίλων Τεχνών Εαρ», τον οποίο διαχειρίζεται η δασκάλα χορού, προδίδουν και τον παραλογισμό τους.

Οι αναρτήσεις είναι στα όρια του ακατάληπτου, κάνουν λόγο για «επιτάξεις» και διαδίδουν πάσης φύσεως fake news.

Στο φως τρία από τα προφίλ των αυτοαποκαλούμενων Θεματοφυλάκων του Συντάγματος.

Ο άνθρωπος στις παρακάτω φωτογραφίες με το μπουρνούζι είναι ο… αρχηγός τους, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που φέρεται στις δημοσιεύσεις να έχει στείλει έγγραφα «επίταξης» (εντελώς αυθαίρετα έγγραφα, χωρίς καμία βάση και ισχύ, έγγραφα-αποδείξεις του παραλογισμού της ομάδας) σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Η δασκάλα χορού είναι η διαχειρίστρια του προαναφερόμενου προφίλ στο Facebook, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας μαρμαροτεχνίτης.

Ο επικεφαλής των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»
Η ηθοποιός και χορεύτρια των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»
O μαρμαροτεχνίτης των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»

Κεραμέως: Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική κοινότητα – Είμαστε δίπλα στον γυμνασιάρχη

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Γυμνασιάρχη Πιερίας» ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας το αδιανόητο περιστατικό που έλαβε χώρα σε Γυμνάσιο του Αιγινίου Πιερίες, όπου αρνητές «θεματοφύλακες του Συντάγματος» συνέλαβαν τον γυμνασιάρχη, του έβαλαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Αναλυτικά η υπουργός Παιδείας ανέφερε τα εξής:

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Γυμνασιάρχη Πιερίας. Η επίθεση που δέχτηκε ήταν αδιανόητη. Μίλησα μαζί του και με τoν Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής. Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές».

Η άγρια επίθεση και αρπαγή του γυμνασιάρχη Αιγινίου από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Οι δράστες έχουν άρπαξαν τον άτυχο γυμνασιάρχη και τον τράβηξαν με δύναμη προκειμένου να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα.

Αυτόπτης μάρτυρας πρόλαβε να καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο τα όσα έγιναν…

Οι δράστες, τελικά, κατάφεραν να… απαγάγουν τον άτυχο καθηγητή και να τον μεταφέρουν διά της βίας στο αστυνομικό τμήμα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης συνέλαβαν δύο γυναίκες και εννέα άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για κακούργημα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Οι συλληφθέντες -εννέα άνδρες και δύο γυναίκες- κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

Θεοδωρικάκος: Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει το παρακράτος της παράνοιας – Το 2021 δεν είναι 2012

 «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρξει αυτό το παρακράτος της παράνοιας» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο πρωτοφανές επεισόδιο στο Γυμνάσιο Αιγινίου Πιερίας και την «σύλληψη» του Γυμνασιάρχη από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», σε συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι το 2021 δεν είναι 2012», υπογράμμισε ο υπουργός και επεσήμανε ότι όλες τόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όσο και όλες οι άλλες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ελέγχουν τα πάντα γύρω από αυτές τις έκνομες, παράνομες συμπεριφορές, συγκεντρώνουν όλο το αναγκαίο υλικό και θα διαβιβαστεί στις εισαγγελικές Αρχές για ποινική αξιολόγηση.

«Οι ενέργειες στο Γυμνάσιο της Πιερίας ήταν απολύτως παράλογες, παράνομες, προκλητικές, προσέβαλαν την κοινή λογική», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και προσέθεσε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε όλους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρξει αυτό το παρακράτος της παράνοιας. Τέτοιου είδους παράνομες συμπεριφορές θα χτυπηθούν στη ρίζα τους… Δεν είναι επιτρεπτές από το σύνολο της κοινωνίας και στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών, σε βάρος αστυνομικών οι οποίοι κάνουν σωστά την δουλειά τους υλοποιούν συνειδητά τα καθήκοντά τους για να φροντίσουν την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για την αναδιοργάνωση και την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, την εγκληματικότητα, αλλά και για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Όσον αφορά την Αστυνομία ο υπουργός τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βρίσκεται ο αστυνομικός κοντά στον πολίτη, για αυτό πρέπει να απαλλαγεί η Αστυνομία πραγματικά από πάρεργα, από δουλειές τις οποίες δεν της αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Αναφέρθηκε στην ενίσχυση με 1.000 αστυνομικούς των τμημάτων της Αττικής, που όπως είπε έχει αποδώσει ήδη, καθώς τα στοιχεία του τετραμήνου από το Σεπτέμβρη έως τώρα με το αντίστοιχο του 2018-2019 υπάρχει σημαντική μείωση της εγκληματικότητας σε ληστείες, διαρρήξεις και τέτοιου είδους δράσεις.

Επιπλέον, ο υπουργός ανέφερε ότι προχωρά και η ενίσχυση του στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας και συμπλήρωσε:

«Μέσα στο 2022 θα σταματήσει η Αστυνομία να έχει την αποστολή της μεταφοράς 1,5 εκατομμύριου δικογράφων. Με αυτό το μέτρο θα αποδεσμευθούν 1.000 αστυνομικοί. Πρόκειται για τεράστια δύναμη και είμαστε σε πολύ ουσιαστική συζήτηση με τα υπουργεία Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης, με τους συναδέλφους μου για να δώσουμε τη βέλτιστη ρεαλιστική λύση. Είναι μία δέσμευση κεντρική της Νέας Δημοκρατίας, την οποία θα την υλοποιήσουμε», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τέλος σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει την ευτυχία υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι απολύτως ενωμένη και να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο όλες τις δυνάμεις και όλα τα πρόσωπα που διαθέτει». Και σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι θετικό ότι πήγαν και ψήφισαν 270.000 άνθρωποι. Η πολιτική συμμετοχή δίνει οξυγόνο στην δημοκρατία μας. Στον άξονα αντιπολίτευσης κυβέρνησης θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγει ωφελημένο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι αρνητές-«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες στον γυμνασιάρχη!

Ολα έγιναν σήμερα το πρωί, Παρασκευή, όταν μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», αρνητές του κορωνοϊού και των υγειονομικών μέτρων, επιτέθηκαν στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο.

Γύρω στις 8 το πρωί, κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από τα αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας-Κολινδρού, παραδίδοντάς τον, με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα», επειδή ζητάει την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στο σχολείο του!

Να σημειωθεί ότι ο άτυχος γυμνασιάρχης, που έπεσε θύμα αυτής της ομάδας παραλόγων, φέρει μώλωπες στα χέρια και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, ο οποίος συνάντησε τον γυμνασιάρχη στο Κέντρο Υγείας όπου μεταφέρθηκε στη συνέχεια, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να δεχθεί ιατρική βοήθεια.

«Ο γυμνασιάρχης έτρεμε ολόκληρος από τη σύγχυση. Χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας λόγω της πολύ άσχημης ψυχολογικής του κατάστασης» ανέφερε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι στα χέρια του είχε μώλωπες από τις χειροπέδες.

ΚΚΕ για Θεματοφύλακες Συντάγματος: Αποτρόπαιες πράξεις, φασιστικές αντιλήψεις -Νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου

Σχόλιο σχετικά με την «αρπαγή» του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας από τους «θεματοφύλακες του Συντάγματος» εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πρόκειται για «νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου» και γίνεται κάλεσμα στον λαό να απομονώσει τέτοιες ομάδες. Επισημαίνει επίσης ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που με τις παλινωδίες της για την πανδημία και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές.

Υπενθυμίζεται ότι, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», αρνητές του κορωνοϊού και των υγειονομικών μέτρων, επιτέθηκαν στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο.

Γύρω στις 8 το πρωί, κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από τα αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας-Κολινδρού, παραδίδοντάς τον, με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα», επειδή ζητά την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στο σχολείο του.

Το σχόλιο της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»:

Η επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας είναι ενέργεια αποτρόπαια και καταδικαστέα. Πρόκειται για ομάδες που, όποιο τίτλο και αν χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου. Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, οι οποίες εκπορεύονται από συγκεκριμένα μορφώματα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες τέτοιες κινήσεις, από αντίστοιχες ομάδες, όπως τα ναζιστικά εμβατήρια στην συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ ή τις φωτογραφίες του – γνωστού γι’ αυτές τις απόψεις – προέδρου του σωματείου του ΑΧΕΠΑ με το μόρφωμα του Κασιδιάρη κλπ.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές. Με την στάση της ενισχύει όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν «βολικό αντίπαλο», ώστε να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλούμε το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας να απομονώσει τέτοιες ομάδες. Να διεκδικήσει την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και μέσα, την επίταξη χωρίς κανένα κόστος του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Μέτρα προστασίας στα σχολεία, τις σχολές, στους χώρους δουλειάς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε όλους τους χώρους διασποράς. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου – δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης».

Νίκος Φίλης: «Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στον γυμνασιάρχη της Πιερίας για τη θρασύδειλη επίθεση εναντίον του»

Ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖA Νίκος Φίλης με δήλωσή του τοποθετήθηκε για την επίθεση που σημειώθηκε σε γυμνασιάρχη σε σχολείο της Πιερίας.

Ο Νίκος Φίλης στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στον γυμνασιάρχη της Πιερίας και τον αποτροπιασμό μου για την επίθεση που δέχτηκε από θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σύλληψή τους και ζητούμε την αυστηρή τιμωρία των δραστών.

Δεν θα εκπλαγούμε αν διαπιστωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια και μάλιστα στην ίδια περιοχή, προέρχεται από τους κύκλους εκείνους που στην περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών είχαν προβεί σε προπηλακισμούς και σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον σπιτιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενθαρρυμένοι τότε από την έξαλλη και ανεύθυνη πολιτική της ΝΔ για το Μακεδονικό.

Έτσι θέριεψαν τα «άνθη του κακού» στην Πιερία και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τον εθνικισμό να δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό και τον δυσοίωνο αντιεπιστημονικό ανορθολογισμό, με τραγικά αποτελέσματα και χιλιάδες θύματα της αντιεμβολιαστικής παραφροσύνης».

Πηγή: iefimerida.gr, liberal.gr, in.gr, Protagon

Μοιραστείτε το:
Tagged