Κάνε τη ζωή σου ασφαλές καταφύγιο

Άρθρα
Μοιραστείτε το:

Άσε τους ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι να σε αγαπήσουν. Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις στη ζωή σου και θα είναι και το πιο σημαντικό.

Σταμάτα να κάνεις δύσκολες συζητήσεις με ανθρώπους που δεν θέλουν να αλλάξουν. Σταμάτα να εμφανίζεσαι για ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για την παρουσία σου. Ξέρω ότι το ένστικτό σου είναι να κάνεις ό, τι μπορείς για να κερδίσεις την εκτίμηση για τους γύρω σου, αλλά είναι μια ορμή που σου κλέβει το χρόνο, την ενέργεια, την ψυχική και σωματική υγεία.

Όταν αρχίζεις να παλεύεις για μια ζωή με χαρά, ενδιαφέρον και δέσμευση, δεν θα είναι όλοι έτοιμοι να σε ακολουθήσουν σε εκείνο το μέρος. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις αυτό που είσαι, σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι να έρθουν μαζί σου.

Εάν προσβληθείς, ξεχαστείς ή αγνοηθείς από τους ανθρώπους στους οποίους δίνεις το χρόνο σου, δεν κάνεις χάρη στον εαυτό σου, συνεχίζοντας να προσφέρεις την ενέργεια σου και τη ζωή σου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είσαι για όλους και δεν είναι όλοι για σένα.

Αυτό είναι που κάνει τόσο ξεχωριστό το να βρίσκεις τους ανθρώπους με τους οποίους έχεις φιλία, ή όταν η αγάπη ανταποδίδεται.

Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύεις προσπαθώντας να αγαπήσεις  κάποιον που δεν αξίζει, τόσο περισσότερο χρόνο χάνεις στερώντας από τον εαυτό σου την δυνατότητα αυτής της σύνδεσης με κάποιον άλλον.

Υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη και πολλοί από αυτούς θα σε συναντήσουν, στο επίπεδο ενδιαφέροντος και δέσμευσης που θέλεις.

Όσο περισσότερο παραμένεις εμπλεκόμενος με άτομα που σε χρησιμοποιούν ως μαξιλάρι, επιλογή υπόβαθρου ή θεραπευτή για τη συναισθηματική τους θεραπεία, τόσο περισσότερο μένεις μακριά από την κοινότητα που θέλεις.

Ίσως αν σταματήσεις να εμφανίζεσαι, να μην σε ψάχνουν. Ίσως αν σταματήσεις να προσπαθείς, η σχέση θα τελειώσει. Ίσως αν σταματήσεις να στέλνεις μηνύματα, το τηλέφωνό σου θα παραμείνει σκοτεινό για εβδομάδες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κατέστρεψες τη σχέση, σημαίνει ότι το μόνο πράγμα που κρατάς ήταν η ενέργεια που έδωσες μόνο για να την κρατήσεις. Αυτό ΔΕΝ είναι ΑΓΑΠΗ, είναι προσκόλληση…

ή ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ είναι να θέλεις να δώσεις μια ευκαιρία σε όσους δεν το αξίζουν! Αξίζεις πολλά, υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στη ζωή σου, θα το παρατηρήσεις.

Το πιο πολύτιμο πράγμα που έχεις στη ζωή σου είναι ο χρόνος και η ενέργεια σου καθώς και τα δύο είναι περιορισμένα. Ότι δίνεις σε χρόνο και ενέργεια θα καθορίσει την ύπαρξη σου.

Όταν το συνειδητοποιείς αυτό, αρχίζεις να καταλαβαίνεις γιατί είσαι τόσο ανήσυχος όταν περνάς χρόνο με ανθρώπους, σε δραστηριότητες, σε μέρη ή καταστάσεις που δεν σου ταιριάζουν και δεν πρέπει να είναι γύρω σου, σου κλέβουν ενέργεια.

Κάνε τη ζωή σου ασφαλές καταφύγιο, όπου επιτρέπονται μόνο “συμβατοί′′ άνθρωποι μαζί σου.

Δεν είσαι υπεύθυνος για να σώσεις κανέναν. Δεν είσαι υπεύθυνος για να τους πείσεις να βελτιωθούν. Δεν είναι δουλειά σου να υπάρχεις για ανθρώπους και να τους δίνεις τη ζωή σου!

Η μόνη σου υποχρέωση είναι να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι ο κύριος του πεπρωμένου σου και να δεχτείς την αγάπη που πιστεύεις ότι σου αξίζει.

Αποφάσισε ότι αξίζεις μια πραγματική φιλία, μια πραγματική δέσμευση και μια πλήρη αγάπη με υγιείς και ευημερούμενους ανθρώπους.

Μετά περίμενε και δες πόσο θα αρχίσουν να αλλάζουν τα πάντα και θα αλλάξουν, αυτό είναι σίγουρο, θα έρθουν με θετική και καλή ενέργεια άνθρωποι.

Μην σπαταλάς χρόνο με ανθρώπους που δεν αξίζουν. Η αλλαγή θα σου δώσει  αγάπη,  εκτίμηση, ευτυχία και προστασία στη θέση που σου αξίζει.”

Σερ Άντονι Χόπκινς

Μοιραστείτε το:
Tagged