Θρήνος για τους «μερακλήδες»: Η πλατφόρμα PornHub αποσύρει όλα τα πορνό βίντεο των χρηστών της

Πολιτισμοί
Μοιραστείτε το:

Το PornHub αποσύρει όλα τα βίντεο των χρηστών του

Σάλος με τις αποκαλύψεις για αναρτήσεις βιασμών και παιδικής κακοποίησης

Αναστέλλει την πλειονότητα των βίντεο η ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου PornHub, έπειτα από το ρεπορτάζ των «New York Times» που καίει την υπηρεσία περιεχομένου για ενηλίκους. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, η μαζική αφαίρεση των βίντεο από τη σελίδα έρχεται μετά την απόφαση της MasterCard, ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους μέσου πληρωμής στον κόσμο, να αποσύρει την υποστήριξή του για συναλλαγές στο PornHub.

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για βίντεο βιασμών στο PornHub

Το δημοσίευμα των «New York Times» με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου έβγαλε στο φως μια σειρά από ιστορίες παιδικής κακοποίησης και βιασμών, τα βίντεο των οποίων υπήρχαν στην πλατφόρμα του PornHub.

«Βρίθει βίντεο βιασμών. Κοστολογεί τον παιδικό βιασμό, την εκδικητική πορνογραφία, τις κάμερες παρακολούθησης γυναικών που κάνουν μπάνιο, το ρατσιστικό και μισογυνιστικό περιεχόμενο και στιγμιότυπα γυναικών που ασφυκτιούν με το κεφάλι τους σε πλαστικές σακούλες», γράφει το εκτενές ρεπορτάζ των «New York Times».

Οι ανατριχιαστικές αναζητήσεις για βίντεο ανηλίκων

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Νίκολας Κριστόφ, ο οποίος υπογράφει την έρευνα, μια αναζήτηση «κορίτσια κάτω των 18 ετών» ή «14χρονα» οδηγεί σε περισσότερα από 100.000 αποτελέσματα και ισάριθμα βίντεο στο PornHub. Τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο δεν περιλαμβάνουν, ευτυχώς, εικόνες παιδικής κακοποίησης, υπάρχουν όμως και αρκετά που περιέχουν τέτοιες σκηνές.

Αφότου ένα 15χρονο κορίτσι εξαφανίστηκε στη Φλόριντα, η μητέρα της εντόπισε 58 βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με εκείνη στο PornHub. Σε άλλη περίπτωση, τα ντοκουμέντα της σεξουαλικής παρενόχλησης 14χρονης από την Καλιφόρνια αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα και δεν αποσύρθηκαν από τους υπεύθυνους του PornHub, αλλά μετά από καταγγελία συμμαθητή της, που τα είδε.

Παραμένουν στο PornHub μόνον επιβεβαιωμένα βίντεο

Ο μεγαλύτερος όγκος των βίντεο που αναρτώνται στο Pornhub προέρχεται από μέλη των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Πλέον, υπό το βάρος των αποκαλύψεων, η εταιρεία αλλάζει την πολιτική ανάρτησης περιεχομένου και επιτρέπει τη δημοσίευση αποκλειστικά επιβεβαιωμένων χρηστών ή μελών του προγράμματος πορνοστάρ που διαθέτει.

Το PornHub σκοπεύει να εισαγάγει μια νέα μέθοδο εξακρίβωσης των μελών του από τη νέα χρονιά. «Αυτό σημαίνει πως κάθε βίντεο του PornHub θα προέρχεται από επιβεβαιωμένους χρήστες, μια προϋπόθεση που θέτουν άλλες πλατφόρμες όπως το facebook, το Instagram και το Youtube», αναφέρει το μέσο.

Για στοχοποίηση κάνει λόγο η PornHub

Από την εταιρεία υποστηρίζουν πως βρίσκονται στο στόχαστρο της κριτικής απλά και μόνον εξαιτίας του περιεχομένου τους. «Είναι ξεκάθαρο πως το PornHub στοχοποιείται, όχι για τις πολιτικές και το σύστημα εξακρίβωσης, αλλά επειδή είμαστε μια πλατφόρμα με ενήλικο περιεχόμενο», αναφέρουν.

Σε έρευνα που δημοσίευσε νωρίτερα φέτος το BBC, έγινε γνωστό πως γυναίκα ανακάλυψε βίντεο του βιασμού της, όταν ήταν 14 ετών, στο PornHub. Μετά τη MasterCard, φαίνεται πως την απόσυρση των υπηρεσιών της από την πλατφόρμα εξετάζει και η VISA. Μπορεί σημαντικό μέρος του περιεχομένου του PornHub να είναι δωρεάν, ωστόσο διαθέτει premium υπηρεσία για υψηλής ποιότητας βίντεο και επιπλέον υλικό, την οποία και κοστολογεί στα 11 ευρώ τον μήνα.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged