Θεσσαλονίκη: Σαρωτικοί έλεγχοι παραβατικότητας – Συνελήφθησαν 73 άτομα και εξαχνιάσθηκαν ληστείες φαρμακείων

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Εξιχνιάσθηκαν πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων φαρμακείων στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου 31χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη συνεργού του

Οι δράστες, από κοινού με δύο ακόμη άτομα, διέρρηξαν συνολικά 14 φαρμακεία και 1 κατάστημα σιδηρικών, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από επισταμένη έρευνα και με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας οδηγήθηκαν στα ίχνη συμμορίας που ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων φαρμακείων και σε διάρρηξη καταστήματος σιδηρικών στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου 31χρονος ημεδαπός, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 27χρονου ημεδαπού συνεργού του και σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες της 19-11-2019 εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Τούμπας ο 31χρονος, καθώς ξημερώματα της ίδιας ημέρας από κοινού με τους συνεργούς του διέρρηξαν φαρμακείο στην ίδια περιοχή, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι δράστες από 09-10-2019 κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου διέρρηξαν συνολικά 14 φαρμακεία και ένα κατάστημα σιδηρικών στις περιοχές Τούμπας, Χαριλάου και Ανάληψης, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 5.800 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής κατά την τέλεση των πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε έτερες υποθέσεις κλοπών.

Συνελήφθησαν συνολικά (73) άτομα

Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν επιχειρησιακή δράση σε διάφορα σημεία της πόλης. Διενεργήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα

Επιχειρησιακή δράση που αναπτύχθηκε σε διάφορα σημεία της πόλης πραγματοποίησαν χθες (20-11-2019) αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή συναδέλφων τους των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ελέγξουν τη νομιμότητα παραμονής αλλοδαπών στη χώρα μας.

Η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα κατά τις ώρες 08:30 έως 14:30 στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών και πέριξ του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού και Διαλογής.

Στο πλαίσιο αυτό, ελέγχθησαν συνολικά (147) αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν (73), καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια και οδηγήθηκαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Στοχευμένοι έλεγχοι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης διακίνησης ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου-Ροτόντα

Συνελήφθησαν συνολικά (7) άτομα

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν κατά το τελευταίο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου – Ροτόντα συνολικά επτά (7) άτομα.

Συνολικά από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν: μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (80,12) γραμμαρίων και ναρκωτικά δισκία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιραστείτε το:
Tagged