Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκαν ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ. και Τραπεζών

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Συνελήφθη για την υπόθεση 36χρονος ομογενής, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων Σύλληψης. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 35χρονου συνεργού του. Οι δράστες για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσικλέτες. Η λεία τους υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ

Η αξιοποίηση και επιστημονική ανάλυση του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού και η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση οκτώ (8) ένοπλων ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα και υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη τα έτη 2008-2010.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 36χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία και εκδόθηκαν έξι (6) Εντάλματα Σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (17-10-2020).

Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 35χρονου ομογενή συνεργού του, που αναζητείται και με τον οποίο διέπραξαν από κοινού 4 από τις προαναφερόμενες ληστείες.

Ειδικότερα, ο 36χρονος από τον Ιανουάριο του 2008 έως το Δεκέμβριο του 2010 ενεργώντας από κοινού είτε με τον 35χρονο συνεργό του είτε με άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιών προέβησαν σε επτά τετελεσμένες ληστείες και μία απόπειρα ληστείας στα ανωτέρω υποκαταστήματα, σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Επιπλέον, οι δράστες το ίδιο χρονικό διάστημα αφαίρεσαν πέντε (5) δίκυκλες μοτοσικλέτες, τέσσερις (4) εκ των οποίων χρησιμοποίησαν για την προσέγγιση και διαφυγή τους κατά την τέλεση των ληστειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Νοέμβριο του 2011 συνελήφθη ως συνεργός του 36χρονου, 20χρονος (τότε) ομογενής, με τον οποίο διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή των Αμπελοκήπων το 2009.

Το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται σε 101.990,39 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του συνεργού του.

Μοιραστείτε το:
Tagged