Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται σε (31) περιπτώσεις κλοπών

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Εξαρθρώθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Έβρου και Σερρών.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση τέσσερις ημεδαποί. Εντός του Φεβρουαρίου διέπραξαν συνολικά (20) διαρρήξεις οικιών και (11) κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας. Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των (69.000) ευρώ

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί-μέλη της συμμορίας, ηλικίας 27, 34, 21 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες από αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους ενώθηκαν και οργανώθηκαν ώστε να προβαίνουν, κατ’ επάγγελμα, στην τέλεση κλοπών με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Στο πλαίσιο της δράσης τους χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακό» όχημα, ως μέσο προσέγγισης των υποψήφιων στόχων και διαφυγής από αυτούς, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να παραπλανήσουν τις αστυνομικές Αρχές.

Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Σερρών και Αλεξανδρούπολης εξιχνίασαν συνολικά είκοσι (20) διαρρήξεις οικιών και έντεκα (11) κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των (69.000) ευρώ περίπου.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (25-02-2022), με τη συμμετοχή και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν καί οι τέσσερις (4) δράστες, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους σε οικισμό των Διαβατών και στον Εύοσμο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Χρηματικό ποσό (9.285) ευρώ, σχετιζόμενο με την εγκληματική τους δραστηριότητα,
  • Πλήθος κοσμημάτων-χρυσαφικών η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται,
  • (5) Κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και
  • Φορητός πομποδέκτης ενδοεπικοινωνίας.

Επιπλέον, σε κλειστό χώρο στάθμευσης στην περιοχή του Ευόσμου, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως «καβάτζα», εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το «επιχειρησιακό» όχημα της οργάνωσης, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία κι ένας φορητός πομποδέκτης.

Κατασχέθηκαν ακόμη, τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης εγκλήματος, τα οποία χρησιμοποιούσαν επικουρικά.

Σημειώνεται ότι, τρείς εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιραστείτε το:
Tagged