Θεραπείες ομορφιάς: Προετοιμασία για την άνοιξη για πρόσωπο και σώμα

LifeStyle
Μοιραστείτε το:

Μετράμε ήδη λίγες μέρες μέχρι την έναρξη της άνοιξης και οι θεραπείες ομορφιάς έρχονται και πάλι στο προσκήνιο. Αφενός γιατί την άνοιξη ξεκινούν να πληθαίνουν οι έξοδοι και οι πιο «αποκαλυπτικές» εμφανίσεις, αφετέρου γιατί έχουμε αρχίσει ήδη να σκεφτόμαστε την προετοιμασία για το Πάσχα.

Οι παρεμβάσεις μπορεί να είναι είτε θεραπευτικές, διορθώνοντας ήδη υπάρχουσες ατέλειες, είτε προληπτικές, εμποδίζοντας την εμφάνιση νέων.

Είναι γεγονός ότι από την άνοιξη και μετά οι ατέλειες εκτίθενται περισσότερο, προκαλώντας συχνά αμηχανία. Από την άλλη πλευρά, τώρα είναι μια καλή εποχή για να ξεκινήσει η πρόληψη αισθητικών προβλημάτων που δημιουργούνται από την  έντονη ηλιοφάνεια και κορυφώνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως για παράδειγμα οι πανάδες και η φωτογήρανση.

Δρ. Σεφέρη -Δανιήλ

«Σε κάθε περίπτωση, οι μέθοδοι της Πλαστικής/Αισθητικής Χειρουργικής μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις. Ιδιαίτερα δημοφιλείς αυτήν την περίοδο είναι οι θεραπείες του προσώπου, του λαιμού, των χεριών και ακολουθούν αυτές του σώματος», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Θεραπείες προσώπου

Μηχανήματα: Τα μηχανήματα νέας γενιάς (laser, RF, light κ.λπ.) αφαιρούν νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, λειαίνουν τις βαθιές ρυτίδες, «σβήνουν» τις επιφανειακές, κάνουν σύσφιξη στους ιστούς, αφαιρούν τις σκουρόχρωμες κηλίδες και αναζωογονούν το δέρμα. Είναι θεραπείες μικρής διάρκειας, ανώδυνες και με μακροχρόνια αποτελέσματα.

Ενέσιμες θεραπείες: Περιλαμβάνουν τις μεσοθεραπείες καθώς και τις θεραπείες με υαλουρονικό οξύ και αλλαντική τοξίνη. Οι μεσοθεραπείες (ιχνοστοιχεία και πολυβιταμίνες) και η τοξίνη ενδείκνυνται για τις ρυτίδες έκφρασης και τη χαλάρωση στο μέτωπο και στα μάτια, για το περίγραμμα του προσώπου και το λαιμό. Με την εφαρμογή τους οι ρυτίδες έκφρασης εξαφανίζονται και το πρόσωπο αποκτά όψη λαμπερή και φρέσκια.
Οι θεραπείες με υαλουρονικό «γεμίζουν» τις βαθύτερες ρυτίδες, δίνουν όγκο στα ζυγωματικά, γεμίζουν τις «άδειες» περιοχές που δημιουργούνται από την υποχώρηση του λιπώδους ιστού και σμιλεύουν το περίγραμμα του προσώπου.

«Ένας ειδικός τύπος υαλουρονικού οξέος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη βελτίωση του σχήματος της μύτης, για την προσωρινή αποκατάσταση των μαύρων κύκλων στα μάτια και του κενού στην περιοχή κάτω από τα βλέφαρα,
στο λαιμό, στο ντεκολτέ και την ραχιαία επιφάνεια των χεριών, χαρίζοντας νεανική όψη.

Τα σημάδια της ακμής, αντιμετωπίζονται με μηχανήματα, μεσοθεραπείες, αλλαντική τοξίνη και fillers, τα οποία γεμίζουν τα κενά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, οι θεραπείες εφαρμόζονται συνδυαστικά», σημειώνει η Δρ Σεφέρη – Δανιήλ.

Για τους ανοιχτούς πόρους, τους μαύρους κύκλους στα μάτια και τις πανάδες υπάρχει ειδικό «κοκτέιλ» μεσοθεραπείας με πολύ καλά αποτελέσματα. Σε συνδυασμό με έναν βαθύ καθαρισμό και χρήση μη επεμβατικών μηχανημάτων, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά.

Νήματα: Η χρήση απορροφήσιμων νημάτων κάνει «λίφτινγκ» στο πρόσωπο, μη επεμβατικά, χωρίς νυστέρι. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχει σημειωθεί ιδιαίτερη πρόοδος με την έλευση των νέου τύπου νημάτων, με  αποτελέσματα που διαρκούν για 1 έως 2 χρόνια.

Αυτόλογο λίπος και βλαστοκύτταρα: Το γέμισμα των περιοχών μπορεί να γίνει και με χρήση αυτόλογου λίπους και των βλαστοκυττάρων που περιέχει. Σε αυτήν την περίπτωση, λαμβάνεται λίπος από το σώμα και ύστερα από ειδική επεξεργασία απομονώνονται τα βλαστοκύτταρα και εγχέονται στο σημείο που χρειάζεται αποκατάσταση, ως αυτομόσχευμα. Τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο από 1 χρόνο.

Όλες οι παραπάνω θεραπείες μπορούν να εφαρμοστούν στο ιατρείο και οι ασθενείς να επιστρέψουν άμεσα στις δραστηριότητές τους.

Θεραπείες για το σώμα

Μηχανήματα – ενέσιμα – νήματα: Με την χρήση laser και ραδιοσυχνοτήτων γίνεται σύσφιξη, ενέσιμες μεσοθεραπείες και νήματα τονώνουν τους ιστούς (γλουτοί, έσω επιφάνεια μηρών – βραχιόνων), η τοπική λιποδιάλυση με laser (χωρίς χειρουργείο και ράμματα) καταστρέφει τα λιποκύτταρα στις προβληματικές περιοχές, ενώ η κρυολιπόλυση είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται για το τοπικό πάχος.

Λιπογλυπτική: Μια ιδιαίτερα δημοφιλής μέθοδος είναι η λιποαναρρόφηση -λιπογλυπτική, η οποία σμιλεύει το σώμα, δημιουργώντας μια καλαίσθητη εμφάνιση για την περίοδο που θα αποχωριστούμε τα πανωφόρια. «Η επέμβαση διενεργείται με λέιζερ, ραδιοσυχνότητες και άλλα ειδικά μηχανήματα. Αρχικά αφαιρείται λίπος από τις περιοχές στις οποίες περισσεύει και υπόκειται σε ειδική επεξεργασία, μέσω της οποίας απομονώνονται τα “καλύτερα” στοιχεία του υλικού. Προϊόν της επεξεργασίας αυτής είναι το λίπος με τη μορφή βλαστοκυττάρων, τα οποία τοποθετούνται στα σημεία που χρειάζονται διόρθωση.  Η ειδική αυτή επεξεργασία αυξάνει τη διάρκεια του αποτελέσματος σε σχέση με την τοποθέτηση ανεπεξέργαστου λίπους», αναφέρει η  Δρ. Σεφέρη – Δανιήλ.

Στα περισσότερα περιστατικά η επέμβαση διενεργείται με τοπική αναισθησία ή μέθη, σε νοσοκομείο, διαρκεί έως και 2 ώρες -ανάλογα με το περιστατικό- και δεν απαιτείται νοσηλεία.

Αυξητική – ανόρθωση στήθους: Η αυξητική και η ανόρθωση στήθους αποτελούν αναμφίβολα δύο από τις πιο δημοφιλείς και συχνές επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής, ειδικά ενόψει άνοιξης και καλοκαιριού, που τα αποκαλυπτικά ντεκολτέ έχουν την τιμητική τους.

«Σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται να διενεργηθούν ταυτόχρονα και δύο επεμβάσεις για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η διαδικασία εφαρμόζεται με γενική αναισθησία και απαιτεί μία διανυκτέρευση στο νοσοκομείο» καταλήγει η Δρ. Σεφέρη -Δανιήλ.

Μοιραστείτε το:
Tagged